Pazar esnafının başkanı Terzi oldu

Çerkezköy Pazarcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin 13. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Cumartesi günü saat 13.00'te Kapalı Pazar yerindeki kıraathanede yapıldı.Çerkezköy Pazarc

Çerkezköy 15.01.2017 19:49:00 0
Pazar esnafının başkanı Terzi oldu

AÇILIŞ KONUŞMASINI TERZİ YAPTI

 

Kongre açılış konuşmasını Dernek Başkan Yardımcısı ve Başkan adayı Hasan Terzi yaptı. Terzi, “Bugün Çerkezköy Pazarcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğimizin 13. Olağan genel kurulunu yapıyoruz. Geçen hafta hava koşulları nedeniyle bugüne ertelenen kongremizi yapacağız ve kongremizin şimdiden hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bugün bizlerle birlikte olan Çerkezköy Esnaf Odası Başkanımız Ali Bozdağ ve Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanımız Mustafa As’a da kongremize katıldıkları için teşekkür ediyorum.”dedi.

 

DİVAN BAŞKANLIĞINI ALİ BOZDAĞ YAPTI

 

Geçen hafta çoğunluk sağlanamaması nedeniyle Cumartesi günü yapılan kongreye yaklaşık 30 dernek üyesi katılırken önceki gün gerçekleştirilen kongreye, Çerkezköy Esnaf Odası Başkanı Ali Bozdağ, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As ile derneğin eski başkanları da katıldı. Divan Başkanlığını Ali Bozdağ’ın yaptığı kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

 

GELİR-GİDER-FAALİYET RAPORU VE TAHMİNİ BÜTÇE KABUL EDİLDİ

 

Kongrenin hayırlı olması temennisinde bulunan Divan Başkanı Ali Bozdağ, gündem maddelerini okudu ve ardından maddelerin görüşülmesine geçildi. Faaliyet raporu okundu, söz alan olmadı ve oylama yapıldı,  oy birliğiyle kabul edildi. Ardından gelir gider hesapları okundu; 86 bin 315 lira gelir olduğu 82 bin 805 lira da gider olduğu belirtilerek kasada 4 bin 515 lira bulunduğu ifade edildi. Söz alan olmayınca oylamaya sunuldu ve oy birliğiyle kabul edildi. Daha sonra tahmini bütçe okundu. 100 bin lira gelir ve giderde 79.900 olarak tahmin edilen tahmini bütçe üzerinde de görüş bildiren olmadı ve oylamaya sunuldu, bu madde de oybirliğiyle kabul edildi.Ardından seçimlere geçildi. Seçimlere Hasan Terzi ve listesi girdi. Divan Başkanı Ali Bozdağ başka aday olup olmadığını sordu ve başka aday çıkmayınca Hasan Terzi başkanlığındaki liste açık oy tasnifi ile oylamaya sunuldu. Hasan Terzi ve listesi oy birliğiyle seçildi.

 

HASAN TErZİ BAŞKAN OLDU

 

Önceki yönetim kurulularında da yer alan ve son iki dönemde dernek başkan yardımcılığı görevinde bulunan Hasan Terzi, yapılan seçim sonunda başkanlığa seçildi. Hasan Terzi’nin başkanlığındaki Dernek Yönetim Kurulu Asil üyeliklerine 2. Başkan olarak Kasım Korkmaz,Yönetim Kurulu Üyeliklerine Hakan Furan,Cumali Çiçek,İbrahim Soylu,Cemal Korkmaz,Burhan Kaleli,Hamdi Akem,İsmail Doğanay,Feridun Usta ve E.Bekir Hacıoğlu seçildi.Yönetim Kurulu Yedek Üyeliklerine Yılmaz Bozkuş,Mehmet Uzun,Nazım Yalap,Hasan Kırmızıgül,Ahmet Çöpoğlu,Ali Rıza Gümüş,Emrah Polat,Turan Polat, Fettullah Aktaş,Mustafa Akko ve Musul Açıkgöz seçildiler.Denetim Kurulu Asil Üyeliklerine: Saim İyigün, Faik Çağlayan ve Hakan Çelik seçilirken,Denetim Kurulu Yedek üyeliklerine de Salih Sıraca,Mahmut Baran ile Bekir Bedir seçildi.

 

ESNAFIMIZIN HAK VE HUKUKUNU KORUMAK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ

 

Çerkezköy Pazarcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanlığına seçilen Hasan Terzi, kongre sonunda yaptığı teşekkür konuşmasında pazarcı esnafının hak ve hukukunu korumak için yönetim kurulu üyeleriyle birlikte mücadele edeceklerini belirtti. Başkan Terzi, “Öncelikle kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyor, bizleri yönetime getirdiğiniz için burada olan olmayan tüm dernek üyesi arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bizler her zaman esnafımızın hak ve hukukunu korumak için mücadele edeceğiz. Yönetim kurulu olarak da her zaman esnafımızın sıkıntılarının çözümü konusunda gerekli çalışmayı yapacağız. Derneğimizde bu güne kadar görev yapmış kurucu başkanımız Kadir Gökçe,Cevdet Aydemir ve Cemal Korkmaz, başta olmak üzere tüm başkanlarımıza ve yönetimlerinde bu güne kadar görev almış eski yönetim kurulu ve denetim kurulu üyelerimize de yaptıkları görev nedeniyle teşekkür ediyoruz.Bugün devraldığımız bu bayrağı daha iyi yerlere getirmek için çalışacağız.Bizlerin yapacağı çalışmalara eski başkanlarımızın  ve sizlerin de katkı ve destek sağlayacağınıza inanıyoruz.”dedi.

 

ESKİ BAŞKANLARA PLAKET VERİLDİ

 

Konuşmasını tamamlayan Hasan Terzi, önce kongre Divan Başkanlığı yapan Çerkezköy Esnaf Odası Başkanı Ali Bozdağ’a pazar esnafına her zaman destek vermesi nedeniyle, ardından derneğin bu günlere gelmesinde katkıları olan derneğin kurucu başkanı Kadir Gökçe’ye ve eski başkanlardan Cemal Korkmaz’a plaket takdim etti. Pazarvılar derneğinin kurucularından olan ve yıllarca de Derneğin başkanlığını yapan Başkan Cevdet Aydemir’in  işlerinin yoğunluğu nedeniyle kongrede bulunmaması nedeniyle plaketi verilemedi ve daha sonra kendisine dernek lokalinde verileceği belirtildi. Plaket takdimi sonrasında kongreye katılan dernek üyeleri, günün anısına toplu bir hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10