Yozgatlılar Arabaşı Şöleni'nde buluştu

Bu yıl güzel bir etkinliğe imza atan Çerkezköy Yozgatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, geçtiğimiz Pazar günü 1. Geleneksel Arabaşı Şöleni'ni gerçekleştirdi. Yozgat'ta soÄ

Çerkezköy 16.01.2017 19:14:00 0
Yozgatlılar Arabaşı Şöleni

YOZGATLI 750 KİŞİ KATILDI

 

Dekor Düğün Salonu’nda 19.00-23.00 saatleri arasında gerçekleşen ve büyük ilgi gören 1. Arabaşı Şöleni’ne; MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Altuğ, Çorlu ve İstanbul’daki Yozgatlılar dernek başkanları ve yönetimleri, Çerkezköy’deki Sivil Toplum Kuruluşu başkanları ile Çerkezköy’de ikamet eden yaklaşık 750 kişilik Yozgat kökenli vatandaş katılım gösterdi.CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı da gönderdiği çelekle şölenin hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

KATILIMCILARA TEŞEKKÜR ETTİ

 

Çerkezköy Yozgatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Osman Karadavut, 1. Arabaşı Şöleni’nde yaptığı açılış konuşmasında, “Birçok insanın ilk defa denediği Arabaşı önemli kültürel değerlerimizden birisidir. Anadolu da soğuk ve uzun kış gecelerinde başta Yozgat ve iç Anadolu yöresi olmak üzere, Anadolu’nun birçok yöresinde varlığı sürdürülen bir Türkmen geleneğidir. Türkmen boylarının yaşadığı tüm Anadolu coğrafyasında görülür.  Bu geleneksel yemeği tanımayan dostlarımıza genç kuşaklarımıza tanıtmak ve yaşatmak derneğimiz için kültürel bir sorumluluk ve görev olmuştu.”dedi. Önümüzdeki yıl Arabaşı Şöleni’nin daha da canlı yapılması için çalışacaklarını söyleyen Başkan Osman Karadavut, katılımcı başkanlara plaket takdim etti.

 

GECEDE YÖRESEL YEMEKLER İKRAM EDİLDİ

 

Oldukça olgun bir havada geçen gecede Yozgat’a has yöresel yemekler, tatlılar katılımcılara ikram edildi.  Ayrıca Yozgat türküleri ve ezgileri okundu. Yozgatlıların ilk kez böyle bir organizasyonda bir araya geldiklerini belirten Dernek Başkanı Karadavut, “Bundan böyle çeşitli etkinlikler yaparak hemşerilerimizin dayanışmasını ve kaynaşmasını sağlamayı hedefliyoruz.”dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10