Yüceer: Adaletin tabutuna bir çivi daha çakıldı

Adana Aladağ'da 12 kişinin öldüğü, 24 kişinin yaralandığı 29 Kasım'daki yurt yangınıyla ilgili 4 Aralık'ta tutuklanan şüpheliler için mahkeme, Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yard

Tekirdağ 24.01.2017 19:53:00 0
Yüceer: Adaletin tabutuna bir çivi daha çakıldı

NE HUKUKLA NE VİCDANLA AÇIKLAMAK MÜMKÜN DEĞİL

 

‘’Mahkemenin bu tahliye kararını, hayatlarının baharında yaşamdan koparılan yavrularımızın yanarak can vermesinde ihmali olanların serbest bırakılmasını ne hukukla ne vicdanla açıklamak mümkün değildir.’’ diyen Milletvekili Yüceer, ‘’Ne yazık ki; ‘Bir kereden bir şey olmaz’ zihniyetinin iktidar olduğu ülkemizde bu son örnekle birlikte Türkiye’nin bir hukuk devleti olmaktan giderek uzaklaştığına adaletin tabutuna bir çivi daha çakıldığına tanık oluyoruz.’’ dedi.

 

İKTİDAR VE YARGISI KAFASINI BAŞKA TARAFA ÇEVİRMEKTE

 

Yüceer, ‘’Hakkın, hukukun, adaletin yok sayıldığı, yapanın yanına kar kaldığı Türkiye’de söz konusu bu karar bir kez daha adalete olan güveni yok etmiştir. Bizler bu anlaşılmaz ve kabul edilemez hukuk garabetini daha önce çocukların tacize, tecavüze uğradığı, barbarca istismar edildiği Ensar Vakfı davasında da gördük. Hukuksuz yere, daha iddianameleri bile hazırlanmadan demir parmaklıklar arkasına gönderilen muhalifler için şahin kesilen iktidar ve yargısı, söz konusu kendi fikir iklimine yakın dernek ve cemaatler olunca kafasını başka tarafa çevirmektedir. ‘’ ifadelerini kullandı.

 

HUKUKSUZLUKLARA GÖZ YUMANLAR ASLA UNUTULMAYACAKTIR

 

Yüceer açıklamasını, ‘’Öte yandan çocuğunu kaybetmiş ailelere şikâyetten vazgeçmeleri durumunda kalan çocuklarının eğitimini ücretsiz olarak karşılayacaklarına yönelik çirkin pazarlıklar yapılması vicdanların ne kadar karardığını da hukukun ne hale geldiğini de gözler önüne sermektedir.

Bugünler geçecektir ancak bu hukuksuzluklara göz yumanlar, adaletsizliğin değirmenine su taşıyanlar asla unutulmayacaktır.’’ diyerek noktaladı.

 

Haber / Pınar SANCAR

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10