Öztrak:Ülkemizin bekası için ''hayır'' diyeceğiz

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak dün saat 15:00'da CHP İlçe Teşkilatı'nda partililerle bir araya geldi. Burada anayasa değişikliğiyle ilgili yapılacak referandumla hakkında konuşan CHP'li ?

Tekirdağ 27.01.2017 20:47:00 0
 Öztrak:Ülkemizin bekası için

BAŞKANLIĞA HAYIR DİYECEĞİZ

 

Öztrak’ın İlçe teskilatında yaptığı ziyarette CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, ilçe yönetimi, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri Nedim Yılancı,Ensar Sivri ve partililer hazır bulundu.Toplantıda ilk konuşmayı yapan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, “Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Ülke gündemimizde yeni anayasa değişikliği ve başkanlık sisteminin oturtulması isteniyor ve bu konuda bir referandum yapılacak. Umudumuzu yitirmeden halkımızı bu konuda doğru bir şekilde bilgilendirerek, halkımızın doğru karar vereceğini biliyoruz.Bu konuda mücadelemizi sürdüreceğiz. Atatürk’ün kurduğu laik,demokratik parlementer sistem en iyi yönetim sistemi.Bu nedenle ülkemizin  laik demokratik parlementer sistemle yönetilmesi için  başkanlığa hayır diyeceğiz. “dedi.

 

ÇALIŞMA BAŞLATTIK

 

Ziyarette konuşan CHP Milletvekili Faik Öztrak ise başkanlık sistemine CHP olarak neden karşı çıktıklarını, yapılacak referandumda da başkanlık sisteminin dayatma ile getirilmek istendiğini ve bu sistem geldiğinde değişme olanağının çok zor olduğunu belirterek, vatandaşların hayır oyu kullanması için çalışma başlattıklarını söyledi.

 

REFERANDUM EŞİT OLABİLİR ANCAK ADİL OLMAYACAK

 

CHP’li Öztrak, anayasa değişikliği projesini mecliste parti olarak var güçleriyle değiştirmeye çalıştıklarını ve bu konuda büyük bir mücadele verdiklerini belirterek,  “Mecliste bu ucube başkanlık projesini engellemeye çalıştık. Akademisyenler dahil bu konuda bir şey bilmiyor. Siyaseten de bu proje tartışılmış değil.İki siyasi parti bir araya gelerek  ana muhalefet  partisinin görüşünü almadan mecliste geçirmeye çalıştı.Bu yasa değişikliğiyle icranın denetleyeceği yetkileri de aldılar.Bu vesayetin de başkana verileneceği belirleniyor.Başkan öldükten sonra yerine bakacak başkan vekilini bile değiştirmek zor.Değişmesi için 400 vekilin imzası gerekiyor.Bu sistemde Kemal Kılıçdaroğlu da olsa ona da karşıyız.Atatürk bu ülkeyi ne şartlarda kurdu bunu bilmek lazım.İsmet Paşa ülkenin parlementer sisteme geçmesinde önünü açtı.Cumhurbaşkanı Erdoğan diyor ki, bizim seçimlerimizde OHAL vardı.Yalan.OHAL seçim öncesi kaldırılmıştı.Bugün vesayet altına alınmış bir medya var. Bu medya onların her dediğini doğru gibi halka lanse ediyor. Bu nedenle yapılacak olan referandum eşit olabilir .Ancak adil olmayacağı ortadadır.” dedi.

 

EN MUTSUZ ÜLKELER İÇİNDE YER ALIYORUZ

 

Öztrak konuşmasını şöyle sürdürdü, “Başkanlık sistemi ne getirecek derseniz hiçbir şey getirmeyecek ve çok şey götürecek. Hiç eğilip bükülmeden başkanlık sitemine hayır diyeceğiz. Bu sistemde başbakan yok. Partili bir başkan var. Hiç gündemde  yokken ortaya çıkan bu proje hiçbir partinin mutfağında yoktur. Bu proje başka mihraklar tarafından diretilen bir projedir.Bu iktidar ülkesini batırmıştır.İnsanların geliri düştü. Başkanlık sistemi cebimize bir şey koymayacak.Dünyada sefaletle  yaşayan ülkelerin sekizincisiyiz.Hukuk özgülüğünde dünyada 40 sıra gerilemişiz.Ekonomik özgürlükte 20 sıra gerilemişiz. Bu iktidarla birlikte tüm hukukta, sosyal ve ekonomik alanlarda gerilemişiz. En mutsuz ülkeler içinde yer alıyoruz. Bugün dünyada dokuz ülke başkanlık sistemi ile yönetiliyor,yedisi tam başkanlık ikisi de yarı başkanlık olarak ama bu ülkelerde yaşayanlar çok mutsuz ve hiçbir alanda özgürlükleri de yok.” dedi.

 

BAŞKANLIK SİSTEMİ ÜLKEMİZİ BÖLECEK

 

Başkanlık sisteminin ülkeyi böleceğini söyleyen Öztrak, “Başkanlık sistemi ülkemizi bölecek bir proje.Erdoğan gazetelere yaptığı açıklamada bu başkanlık sistemi geçtiğinde bazı bölgeleri ayıracağını söylemiş.Biz ülkemizin parçalanmasını istemiyoruz. Biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin laik,sosyal ve demokratik  bir sistemin devam etmesini istiyoruz.Bu başkanlık sistemi ülkemizi başarısız ülkeler arasına sokacaktır.Bunu başkanlık sisteminin tesis etmemesi için milletimizden kaçırmak lazım. Bu da nedir hayır demek olacaktır. Artık bu dakikadan sonra top milletimizin kucağındadır. Milletimizin vereceği hayırlı sonucu sandıktan çıkacaktır. Bu bir millet bayrak ve vatan meselesidir. Bu nedenle vatanımıza ,demokrasimize bayrağımıza,milletimize sahip çıkmamız lazım.Sandıklarda baskı yapacaklardır.Yılmayacağız.Oyuna gelmeyeceğiz.Ülkemizin bekası için hayır diyeceğiz.”diyerek konuşmasını noktaladı.Yapılan konuşmaların ardında soruları da cevaplayan Öztrak daha sonra partililerle birlikte ilçe binası önünde ‘’hayır’’ yazırlarıyla toplu fotoğraf çektirdi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10