O tabelalar ne zaman kalkacak!

FETÖ soruşturması kapsamında Kanun Hükmünde Kararnameyle hazineye devredilen Makasçı Sokak üzerindeki FEM dershanesi binası Aralık ayında Çerkezköy İlçe Müftülüğü'ne tahsis edilirken,

Çerkezköy 29.01.2017 21:04:00 0
O tabelalar ne zaman kalkacak!

DİYANET İŞLERİ OLUMLU CEVAP VERMİŞTİ

 

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından Makasçı sokak üzerinde bulunan FEM dershanesi Kanun Hükmünde Kararnameyle hazineye devredilmişti. Çerkezköy İlçe Müftülüğü tarafından yapılan girişimler sonucunda 6 katlı dershane binasının Müftülük kullanımına tahsis edilmesi için Tekirdağ Valiliği aracılığıyla başvuruda bulunulmuş, tahsis talebini değerlendiren Diyanet İşleri Başkanlığı, talebe olumlu karşılık vermişti.

 

VAKİT KAYBETMEDEN TABELALAR DİKİLMİŞTİ

 

Aralık ayında gerçekleşen tahsis işlemlerinin ardından İlçe Müftülüğü tarafından 6 katlı binanın girişine asılan tabelanın yanı sıra bina önüne de büyük bir tabela dikilmişti. İlçe Müftülüğüne tahsis edilen dershane binasının Yatılı Kur’an Kursu, Kütüphane, Diyanet Vakfı İrtibat Bürosu, Müftülük İdare Merkezi ile Eğitim ve Konferans Salonu olarak kullanılacağı ifade edilmişti.

 

KAMUOYUNDA TARTIŞMALARA NEDEN OLDU

 

Dershane binasının Müftülüğe tahsis edilmesinin ardından kamuoyunda büyük tartışmalar yaşanırken, derslik açığı bulunan Çerkezköy’de binanın mantıklı olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilerek okul olarak kullanılmasının en doğru karar olacağı siyasiler kadar bürokratlar tarafından da dile getirilmişti.

 

BİNAYI ATATÜRK İLKOKULU KULLANACAK

 

Alınan kararın ardından harekete geçen siyasiler Çerkezköy’de derslik açığı olduğu için yerin Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsisi için girişimde bulunmuşlardı. Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Dt. Ayşe Doğan geçtiğimiz hafta katıldığı toplantıda basın mensuplarına bilgilendirmede bulunarak, yaptıkları girişimler sonucunda binanın İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edileceği müjdesini verdi. Verilen müjdenin ardından yazışmaların tamamlanmasıyla birlikte binayı Atatürk İlkokulu’nun kullanacağı açıklanmıştı.

 

MERAK KONUSU OLDU

 

İlçe Müftülüğü, binanın kendilerine tahsis edilmesinin ardından vakit kaybetmeyerek diktikleri tabelaların ise ne zaman kaldırılacağı kamuoyu tarafından merak konusu oldu.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10