Hayvanlara işkence bitmiyor

Çorlu'da bir vatandaşın, ticari aracın arkasına bağlanmış halde sürüklenen köpeğin görüntülerini sosyal medya hesabı üzerinden paylaşması  ve durumu yetkililere bildirmesi üzerine hare

Çorlu 31.01.2017 19:41:00 0
Hayvanlara işkence bitmiyor

İŞKENCE GÖRÜNTÜLERİNİ SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTI

 

Hıdırağa Mahallesi Çerkezköy karayolu üzerinde seyir halinde ilerleyen bir aracın arkasına iple bağlanan köpeğin götürüldüğünü gören bir vatandaş yaşanan vahşeti, cep telefonuyla kayıt altına aldı. Köpeği çektiği eziyeti sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan vatandaş, yetkililere bilgi vermeyi de ihmal etmedi. Gelen ihbarlar üzerine polis ekipleri, köpeği sürükleyen araç sürücüsünü yakalamak için çalışma başlattı.

 

İLK DEĞİL

 

Çorlu’da yaşanan bu vahşet ilk değil.  Geçtiğimiz Aralık ayında da V.D. isimli sürücü, otomobilinin arkasına iple bağladığı köpeği sürüklemişti. Şikayetler üzerine yakalanan V.D.’ye Çorlu İlçe Hayvanları Koruma Kurulu tarafından ‘’Hayvanlara kasıtlı olarak kötü davranmak, acımasız ve zalimce işlem yapmak, dövmek, aç ve susuz bırakmak, aşırı soğuğa ve sıcağa maruz bırakmak, bakımlarını ihmal etmek, fiziksel ve psikolojik acı çektirmek’’ maddesi gereğince 526 TL para cezası uygulanmıştı. İşkence gören köpek de Çorlu Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi'nde tutulduktan sonra sahiplendirilmişti.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10