Bal gibi rejim değişikliği

Önceki gün saat 19.30'da CHP Çerkezköy İlçe Başkanlığı'nı ziyaret eden CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer,  referandumdan evet oyu çıkması halinde ülkenin dikta rejimine gireceğin

Çerkezköy 5.02.2017 16:10:00 0
Bal gibi rejim değişikliği

YENİ ANAYASAYI ÇOK İYİ ANLATMAMIZ GEREKİYOR

 

Parti mensuplarının yoğun katılım gösterdiği ziyarette konuşan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, ‘’Vekillerimiz mecliste Anayasa değişikliği teklifi karşısında sonra derece onurlu ve vicdanlı bir dik duruş sergilemişlerdir. Yeni anayasanın getirdiği değişiklikler ülkeyi uçuruma sürüklemek ve dikta rejimi demektir. Evet diyenler dahi içeriği tam manasıyla açıklayamıyor. Diğer partilere mensup vatandaşlarımıza durumu izah edip yeni Anayasa'nın getireceklerini çok iyi bir şekilde anlatmamız gerekiyor.’’dedi.

 

SESİMİZİ DUYURMAYA BAŞLADIK

 

Yüceer, Anayasa teklifi görüşmelerinden bu güne komisyonlarda ve mecliste yaşananları anlattığı konuşmasında, ‘’O yanlışa parlamentoda bir türlü engel olamadık. Elimizden geldiğince sesimizi duyurmaya çalıştık ama saat 19.00'a kadar yayında olan Meclis TV'nin yayınının bittiği anda biz saat 19.00'da teklif görüşmelerine başlıyorduk. Bir vekilimiz o görüşmeleri çekti. Engelli vekilimiz Şafak Pavey'i yerlerde sürüklediler, protezi çıktı. Ortalama 100 bin insanın oyunu omuzlarında taşıyarak parlamentoya gelen vekiller göstere göstere oy kullandı. Gizli oylama olması gerekirken 'Ne yapıyorsunuz böyle olmaz' dediğimizde 'Sanane lan.. Sana mı soracağım ne yapacağımı' diyen bakanlarla karşı karşıya kaldık.’’ ifadelerine yer verdi.

 

MHP’Lİ VEKİLLERE SESLENDİ

 

Yüceer, sandıktan evet oyu çıkması halinde ülkenin dikta rejimine gireceğine dikkat çekerek ‘’Buradan MHP'li vekillere sesleniyorum. Cehenneme giden yol iyi niyet taşlarıyla döşelidir. Mecliste bir cümle bile söylemediler bu nasıl bir acizliktir. Anayasa değişikliği için rejim değişikliği değildir diyorlar, hayır efendim bal gibi rejim değişikliğidir. İlk 4 maddeye dokunmayacağız diyorlar ama anayasayı tamamıyla değiştiriyorlar. Yasama, yürütme ve yargı tek elde toplanıyor. Bizim anayasamızda kuvvetler ayrılığı vardı ama başkanlık sisteminde bunları hepsi tek bir adamda toplanıyor.’’diye konuştu.

 

ABD’DEKİ SİSTEMDEN FARKLI

 

CHP’li Yüceer, ABD'de bulunan başkanlık sistemi ile iktidarın getirmek istediği sistemin farklı olduğa dikkat çekerek, ‘’ABD'nin yeni Başkanı Trump geçtiğimiz günlerde 7 İslam ülkesinin vatandaşı olan insanları ABD'ye almayacağına dair kararname yazdı. Hemen ardından ufak bir eyalet mahkemesi bu yasanın insan haklarını ihlal ettiği için iptal etti. Ve diğer eyalet mahkemeleri de ortak basın açıklaması düzenleyerek yasanın iptal edildiğini kamuoyuyla paylaştı. Böyle bir şeyin Türkiye'de bu şartlarda olmasını beklemiyoruz." dedi.

 

BİR PARTİ GENEL BAŞKANI NASIL TARAFSIZ OLABİLİR?

 

Meclise getirilen 18 madde arasında başkanın gerekli gördüğü halde meclisi feshetme yetkisi olduğunu söyleyen Yüceer, ‘’Düşünün bir sabah Emine Hanım ile kavga ediyor, o öfkesiyle 'zaten bu CHP'lilere sinir oluyorum kapattım meclisi, hadi şimdi dağılın' diyebiliyor. Bu durumda parlamentonun tek işi durumu seyreylemek oluyor. Yetki çok ama sorumluluk yok. Bir parti genel başkanı nasıl tarafsız olabilir? Sabah parti genel başkanı olarak parti içinde bir takım işler yapacaksın, sonra o külahını çıkartıp devlet külahı giyerek devlet politikası yürüteceksin, bu ne deve ne kuş, hadi ordan." dedi.

 

70 MİLYAR DOLARLIK ÖZELLEŞTİRME YAPILDI

 

Yüceer konuşmasını, ‘’15 Temmuz sürecinde ağır şeyler yaşadık. İradenizi, aklınızı ipotek ederseniz olacağı budur. Bir anda kendilerini meclisi bombalarken, kendi halkına silah doğrulturken buldular. Türkiye 6 aydır OHAL ile yönetiliyor, gazeteler kapatıldı. 70 milyar dolarlık özelleştirme yapıldı. 530 milyar dolar dış para girdi ülkeye, bu parayı nerde harcadınız? Saray Kapaklı Hayrabolu yolunu 7 yıldır bitiremediniz. İşsizlik yüzde 20'yi gördü. Hergün bombalar patlıyor, 3 terör örgütü başımıza bela oldu.’’ sözleriyle noktaladı. Ziyaret sonunda CHP İlçe Teşkilatı üyeleri ‘’Hayır’’ yazılı kağıtlarla objektiflere görüntü verdi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10