Akgün: Bölgemizde kuş yetiştiriciliği ilgi görüyor

Trakya Posta Güvercini  Sevenler ve Yetiştiricileri Derneği Başkanı Eşref Akgün, on yıllarda Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerinde olduğu gibi tüm Trakya bölgesinde kuş yetiştiriciliğine ilginin oldukÃ

Çerkezköy 5.02.2017 16:11:00 0
 Akgün: Bölgemizde kuş yetiştiriciliği ilgi görüyor

KUŞ YETİŞTİRİCİLİĞİNE HER GEÇEN GÜN İLGİ ARTIYOR

 

Eşref Akgün, “Kuş yetiştiriciliği özen ve sabır isteyen bir iş.Kuş yetiştirmeye başlayan kişi bir kere kendini o işle meşgul olmaya başladığında huzur buluyor.Bir evlat yetiştirir gibi özen gösteriyor ve göstermek de zorunda. Çünkü kuşlar oldukça hassas hayvanlardır ve  ne kadar ilgi gösterilirse hem yaşamı daha uzun olur hem de istediğiniz gibi eğitme olanağı sağlanır.Özellikle son yıllarda Çerkezköy İlçemiz ve Kapaklı İlçemizde kuş yetiştiriciliği oldukça ilgi görmeye başladı ve bu ilgi hemen hemen tüm Trakya bölgesinde de ayni şekilde devam ediyor.Bizler genellikle çeşitli ırklara da güvercin yetiştiriciliği yapıyoruz ve belirli zamanlarda organize edilen pazarlarda ve festivallerde de hem satışı hem de yarışmaları yapılıyor.”dedi.

 

KUŞ YETİŞTİRMEK İÇİN KUŞLARI SEVMEK LAZIM

 

Kuş yetiştiriciliğinin çok kolay bir iş olmadığını ve bu konuda kuş yetiştirmek isteyenlerin nelere dikkat etmesi ve ne yapmaları gerektiği konusunda bilgi veren Eşref Akgün, “İnsanların çoğu evlerinde kuş beslemekten hoşlanır. Ancak kuş yetiştirmek çok önemli ve hassas bir iştir. Bu nedenle kuş yetiştirmek isteyenlere bazı tavsiyelerim ve önerilerim şöyle;kuşlar çok güzel ve bir o kadar da gizemli canlılardır.Yüz yıllar önce evcilleştirme çalışmaları yapılmaktadır.Kuş sevenlerin çoğu evlerinin bahçelerinde onlara  barınmaları için kafesler yaparak barınmalarını sağlamaktadır ve onları beslemekten de büyük keyif alırlar.Kuş her şeyden önce sevgiyle beslenmelidir ve yetiştiriciliği de bu şekilde yapılmalıdır.Tüm kuş türleri sevgi bekler, sevgi ile beslenen ve yetiştirilen kuşlar evcilleşir.’’ dedi.

 

HOBİ OLARAK YAPANLAR ZAMANLA YETİŞTİRİCİ OLUYOR

 

Eşref Akgün evlerinde hobi olarak kuş bakanların çoğunun zamanla kuş yetiştiricisi olduğunu belirterek, “Öncelikle kuş yetiştiriciliğini hobi olarak yapanlar yetiştiricilik konusunda kendilerine büyük bir avantaş sağlamaktadır. Nedeni ise hobi olarak başlanıldığında kuşların nasıl yetiştirileceği  beslenmeleri dahil tüm konularda bilgi sahibi olunmasıdır. Aynı zamanda hastalandıkların da nasıl tedavi edilmesi gerektiği bilgisinin de bilinmesidir. Ayrıca ne tür kafeslerde barınmalarının sağlanacağı, temizliği ve veteriner bakımlarının yapılması da önemlidir.” bilgisini verdi.

 

Haber / Pınar SANCAR

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10