İşletme Cetvellerini Nisan Sonuna Kadar Verin

Yıllık işletme cetvellerini nisan ayı sonuna kadar bakanlığa ulaştırmayan sanayicileri 914 TL idari para cezası bekliyor. ÇTSO üyelerini süreye ilişkin uyardı.

Çerkezköy 8.02.2017 20:20:00 0
İşletme Cetvellerini Nisan Sonuna Kadar Verin

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası üyelerini imalatçı üyelerini yıllık işletme cetvellerini nisan ayı sonuna kadar Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bildirmesi konusunda uyardı. 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu’nun beşinci maddesine atıfta bulunulan açıklamada, “Sanayi sicil belgesi almış olan imalatçı firmaların, her takvim yılı başından itibaren ilk dört ay içerisinde, bir önceki yıla ait faaliyet bilgilerini içeren yıllık işletme cetvellerini Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na vermeleri zorunludur” denildi.

 

İNTERNET ÜZERİNDEN VEYA ELDEN

 

İlgili işletmelere başvuru yeri olarak internet üzerindenhttp://sanayisicil.sanayi.gov.tr ve http://www.sanayi.gov.tr adreslerindeki “E-Hizmetler” menüsü içindeki, “Sanayi Sicil Bilgi Sistemi” başlıklı bölüm önerildi.

İnternet üzerinden erişimi veya sağlıklı bilgilendirmeyi sağlayamayan firmaların iseformlarını Tekirdağ Valiliği Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’ne iletmeleri gerekiyor.

İstenilen formları vaktinde iletmeyen firmalar 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu kapsamında 2017 yılı için geçerli olmak üzere 914 TL idari para cezasına maruz kalacak.

 

BU UYARI YENİ KURULAN İŞLETMELER İÇİN

 

Öte yandan müdürlüğü yapılan sanayi sicil işlemleri ile ilgili tescil, vize, yıllık işletme cetveli gibi ilk müracaatlarda, müracaat evraklarının tam olarak doldurulması uyarısında bulunulan açıklamada olası cezalandırmalara karşın da şu uyarılarda bulunuldu:

 

“Yeni kurulan işletmelerin iki ay içerisinde sanayi sicil belgesi almak için müracaat etmeleri; Unvan, adres, ürün değişikliği veya ilavesi ile iş yerinin kapatılması durumunda bir ay içinde müdürlüğe bildirim yapmaları;

Sanayi sicil belgesi sahibi firmaların vizelerini iki yılda bir yaptırmaları gerekmektedir.”

 

Haber / Pınar SANCAR


0282 726 91 91
0282 747 65 10