"Kokunun Sebebi Biz Değiliz"

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü kötü kokuya ilişkin açıklamada bulundu. Kokunun kanalizasyon tıkanıklığından kaynaklı olduğuna dair olasılıkları yok saydı: "Hat

Çerkezköy 9.02.2017 20:06:00 0

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü – TESKİ, Çerkezköy’ün üzerine kabus gibi çöken pis koku üzerine kamuoyuna yönelik yazılı açıklamada bulundu. Bilgilendirme mahiyetli haberde gazetemizin, “Kokununnedeni bu mu?” başlıklı habere de atıfta bulunuldu. Kötü kokuya dair ihbarın ve şikayetin ardından bölgedeki kanalizasyon sistemine sadece evsel atıksu bağlantılarının kabul edildiğine dikkat çekilip endüstriyel atıksunun söz konusu olmadığı belirtildi. Açıklamada ayrıca özetle şu görüşlere yer verildi:

 

KURUMLARLA İLETİŞİME GEÇTİK

 

“İhbar tarihinden itibaren konuyla ilgili kurumlarla iletişime geçilerek, Çerkezköy OSB, Çerkezköy Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve TESKİ ekipleri tarafından gerekli inceleme ve çalışmalar sürekli olarak yapılmıştır. Kokuyla ilgili olarak OSB ve sanayi kuruluşlarındaki incelemeler, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce de gerçekleştirilmiştir.Ayrıca, kanalizasyon sistemimizden atıksu numunesi alınarak analizleri yapılmak üzere akredite laboratuvara gönderilmiştir.

 

SEBEBİ HAT TIKANIKLIĞI DEĞİL

 

İlgili haberde belirtildiği gibi kanalizasyon bacalarımızda yoğun ve ciddi bir tıkanıklık olmamış, olağan kanal tıkanıklık durumları ise giderilmiştir. Rögar bacalarından sürekli olarak suyla temizlik çalışmaları yapılmıştır. Haberde belirtilen kokunun kaynağının, kanalizasyon hatlarındaki tıkanıklık olmadığı anlaşılmıştır.

 

ALTYAPI SİSTEMİMİZ SORUNSUZ ÇALIŞIYOR

 

Sonuç olarak, TESKİ'nin bölgedeki alt yapı sistemi sorunsuz olarak çalışmakta ve bacalarda herhangi bir tıkanıklık bulunmamaktadır. TESKİ Çerkezköy İlçe Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bölgedeki kontroller aralıksız devam etmektedir. Bahse konu kokunun kaynağı tam olarak belli olmayıp, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Kaymakamlık ve Çerkezköy Belediyesi’nce çalışmalara devam edilmekte, TESKİ olarak da bu çalışmalara destek verilmektedir.”

 

Haber / Pınar SANCAR


0282 726 91 91
0282 747 65 10