Umudumuz Kaymakam Bey

Bağlık Mahallesi Çamlıbel Sokak numara 7 adresinde oturan bina sakinleri üç yıldır internet bağlanmasını bekliyor. Çerkezköy'de çözüm bulamayınca önce Çorlu ve son olarak geçen sene Tek

Çerkezköy 9.02.2017 20:28:00 0
Umudumuz Kaymakam Bey

İLK MÜRACAATIN ÜZERİNDEN ÜÇ YIL GEÇTİ

3 yıldır binalarına internet hattının çekilmesini bekleyen Çamlıbel Sokak Kışlacık Apartmanı sakinleri bağlanmayan hat için son çare olarak Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’a çıkacaklarını belirtti. 10 dairelik apartmanın yöneticisi Erdin Mancar konuya dair açıklamasında, “Binamıza internet bağlatmak için ilk müracaatımızı üç yıl önce yapmıştık. O günden beri kimse gelmedi. Ne hat çeken ne de ilgilenen var. 10 dairelik apartmanda internet hattı için buraya 4-5 defa başvuruda bulunduk. Burada görevli ekipler gelip, ‘Bağlayacağız’ dediler ama yine gelen olmadı” dedi.

 

SON OLARAK TEKİRDAĞ’A GİTTİK

 

Çerkezköy’ün ardından Çorlu’ya da giderek internet hattı için görüşmelerde bulunduklarını ifade eden Mancar, “Çorlu’dan da herhangi bir ses çıkmayınca son çare olarak Tekirdağ’a gitmeye karar verdik. Geçen sene Tekirdağ’a giderek bizzat müdürle görüştük. 1-1,5 aya kadar ekiplerin geleceğini ve internete kavuşacağımızı ifade etti. Görüşmemizin üzerinden bir sene geçmesine rağmen yine ne gelen var ne de giden. Kimse bizi umursamadı ve ilk başvurumuzun üzerinden üç yıl gibi uzun bir süre geçti.” açıklamasında bulundu.

 

HEP OYALADILAR

 

Son çare olarak Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’a gitmeyi düşündüklerini sözlerine ekleyen Erdinç Mancar, “Gittiğimiz Türk Telekom kurumlarının hiçbiri bizleri umursamadı ve adeta oyaladılar. Son çare olarak da daire sakinleri olarak Kaymakam Bey’in yanına gitmeyi düşünüyoruz. Ne telefon hattı var ne de internet. Hepimizin okuyan çocukları var ve internet olmadan da birçok ödevlerini yapabilmek içine internet kafelere gitmek zorunda kalıyorlar. Sokaktaki diğer binalarda internet var ama bizde yok. 10 dairelik apartmanda sanki vergimizi borcumuzu ödememişiz de internetimiz bağlanmıyor. Apartmanda merkezi sistemimiz hazır olmasına rağmen hala internet hattımız çekilmiyor.” serzenişinde bulundu.

 

MAĞDURİYETMİZ GİDERİLSİN

 

Mancar konuşmasının sonunda ise, “Yetkililere, ‘İnternetimiz neden bağlanmıyor’ dediğimizde bizlere verilen cevapta, ‘Tekirdağ Büyükşehir olunca sizi sıraya koyduk. Sırada 40-50 gün içinde gelir ve daha sonra ekipler hattınızı çeker’ oldu. Buradakiler bizleri kaile almayınca Tekirdağ’a gittik. ‘Sıra falan istemiyoruz artık internetimiz bağlansın ve mağduriyetimiz ortadan kaldırılsın’ dedik. Çocuklarımız için internet lazım. Evde kalan insanımız var ve bunlar ihtiyaç, hangi çağda yaşıyoruz. 10 dairenin imzasını alarak dilekçe sunduk. Mağduriyetimizi anlattık ve hala bekliyoruz.” dedi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10