ÖRGÜT PROPAGANDASINDA ÜÇ KİŞİ TUTUKLANDI

Çerkezköy'de üç kişi PKK propagandası yapmaktan tutuklandı. Zanlılardan birinin evinde FETÖ/PDY elebaşı Fettullah Gülen'in kitapları da bulundu.

Çerkezköy 16.02.2017 17:22:00 0
ÖRGÜT PROPAGANDASINDA ÜÇ KİŞİ TUTUKLANDI

Çorlu ve Çerkezköy’de üç kişi terör örgütü propagandası yapmak suçlamasıyla cezaevine gönderildi. Salı günü Gazeteniz Çerkezköy Haber’in siz değerli okuyucularıyla paylaştığı ‘Örgüt Propagandasına Beş Gözaltı’ başlıklı haberin ardından sorguları tamamlanan üç zanlı dün adliyeye sevk edildi. Sabah saatlerinde Çerkezköy Adliyesi’ne getirilen İ.T., A.T. ve Y.T. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Tekirdağ Cezaevi’ne gönderildi.Diğer yandan gözaltına alınan K.T. ile İ.K.’nın sorgularının devam ettiği öğrenildi. Zanlılar Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı’nın sosyal medyadan örgüt propagandası yapılmasının tespit edilmesi ve ardından düzenlene operasyon ile gözaltına alınmıştı.

 

GÜLEN’İN KİTAPLARI BULUNDU

 

Diğer yandan Salı günü Kızılpınar Mahallesi’nde K.T. ile Ergene İlçesinden İ.K adlı kişiler FETÖ/PDY operasyonu kapsamında gözaltına alındı. 5 ayrı evde yapılan aramalarda örgütsel dokümanların ele geçtiği öğrenilirken, şahıslar ifadeleri alınmak üzere Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürüldü. Terör örgütü PKK'ya üye olduğu iddiasıyla gözaltına alınan K.T.’nin evinde FETÖ/PDY terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen’e ait çok sayıda kitap ele geçirildi.

 

OPERASYONA İLİŞKİN YAPILAN AÇIKLAMA

 

Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı tarafından operasyona ilişkin yapılan açıklamada, şöyle denildi: "KCK çizgisinde 'Yaşam Perspektifi' adı altında devletin adalet sistemini bertaraf ederek terör örgütünün sözde adalet sistemini yerleştirmeye çalışan K.T. ve İ.K. ile PKK/KCK terör örgütünün sosyal medyadan propagandasını yaptığı tespit edilen İ.T., A.T., Y.T. isimli şüpheliler gözaltına alınmıştır. Şüphelilerin evlerinde ve işyerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda yayın ve doküman ele geçirilmiş olup, K.T.’nin evinde FETÖ/PDY örgütüne ait kitaplar ele geçirilmesi dikkat çekti."

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10