Yüksek Verimli Tohum Yüzümüzü Güldürdü

Çerkezköy Yağlı Tohumlar Kooperatifi Başkanı Nafis Ünal, ortaklarına tohumluk satışına başladıklarını söyledi. Ünal yüksek verimli tohumu tercih ettiklerini ve üreticinin yüzünün güldÃ

Çerkezköy 19.02.2017 20:01:00 0
Yüksek Verimli Tohum Yüzümüzü Güldürdü

S.S. 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nafis Ünal, kooperatif ortaklarına tohumluk satışına başladıklarını söyledi. Ünal, verimi yüksek ve kaliteli tohumlukların her zaman üreticinin yüzünü güldürdüğünü de belirtti.

 

VERİMİ YÜKSEK TOHUMLUK SATIYORUZ

 

Başkan Nafis Ünal, Trakya Birliği’ne bağlı yağlı tohumlar tarım satış kooperatiflerinde her yıl şubat ayı itibariyle tohumluk satışının yapıldığını belirterek, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da kooperatifimizde kooperatif ortaklarımıza verimi yüksek olan ayçiçek tohum satışı başlamıştı. Tohumluk satışımız ekim zamanına kadar devam edecek ve bu süre içinde kooperatif ortaklarımızın tamamına tohumluk vermiş olacağız. Verimi yüksek olan tohumluk satışlarımız kredili olarak yapılmaktadır.”dedi.

 

YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜRÜYOR

 

Başkan Nafis Ünal, “Bizler kalitenin yanı sıra verimi de yüksek olan tohumlukları tercih ediyoruz çünkü her zaman iyidir. Normal bir tohum ekildiğinde daha az ürün elde ediliyor.Ancak kaliteli ve verimi yüksel olan tohumluk ekildiğinde, dekarda elde edilen üründe çok fark elde edildiği görülmektedir. Verimi yüksek olan tohumların aynı zamanda da emeğin karşılığını alma yönünde de katkı sağladığını görüyoruz ve bu nedenle yüzümüzü güldüren hem kaliteli hem de verimi yüksek olan tohumlukları tercih ediyoruz” diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10