Kentpark'ta İlk Kazma Vuruldu

Çerkezköy Belediyesi'nin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi işbirliğindeki projesi Kentpark'ta çalışmalar başladı. Başkan Vahap Akay ilçenin çehresini değiştirecek projeyi bu yıl içind

Çerkezköy 22.02.2017 21:06:00 0
Kentpark

Çerkezköy Belediyesi’nin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile ‘Ortak Projeler’ kapsamında hayata geçireceği Kentparkprojesi başladı. Proje kapsamında Gazi Mustafa Kemal Paşa ve Gazi Osman Paşa Mahalleleri’ndeyaklaşık 75 dönümlük alanda yeşil alan ve çevre düzenlemesi yapılacak.

 

İKİ ETAPLI

 

Proje ile ilgili bilgi veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Hükümet Konağı arkasında bulunan Adnan Kahveci Parkı’nı ve eski top sahası ile mevcut kapalı pazar yerinin bir bölümünü içerisine alan projemizin birinci etabı Hükümet Konağı arkasında bulunan Adnan Kahveci Parkı ve çevresini kapsıyor” dedi.

 

BİRİNCİ ETAP

 

Birinci etap kapsamında yeşil alan ve çevre düzenlemesi yapılacağını belirten Başkan Akay, “İçerisinde cafe, satış üniteleri, seyir amfisi, kondisyon alanları, koşu yolu, yeşil alanlar, oturma alanları ve çardaklar yer alacak” dedi.

 

İKİNCİ ETAP

 

Projenin ikinci etabında ise kent meydanı, restaurant ve cafe, satış üniteleri, açık hava gösteri alanı, açık hava sergi alanı, su oyunları parkı, tema park, kaykay pisti, yürüyüş ve bisiklet yolları ile bol yeşil alan olacağını kaydeden Akay şöyle devam etti:

 

ETAPLAR BİRBİRİNE BAĞLANACAK

 

“İkinci etap çalışmalarımız ise Gazi Osman Paşa Mahallesi’ndeki eski top sahası ve mevcut kapalı pazar yerinin bulunduğu alanın bir kısmında olacak. Her iki etap Atatürk Viyadüğü altından yürüyüş yolları ve yeşil alanlar ile birbirine bağlanacak” dedi.

 

BAŞLADIĞI YIL BİTECEK

 

Modern çevre düzenlemesi, ışıklandırması ve yeşil alanları ile Kentpark Projesi’nin Çerkezköy’ün çehresini değiştireceğini, Çerkezköy halkının yürüyüş yapabileceği, nefes alabileceği, ailesi ile gezebileceği bir alan olacağını belirten Akay, “Hedefimiz projemizi bu yıl içinde tamamlayarak halkımızın hizmetine sunmak” diye konuştu.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10