Halkı Terörle Korkutanlar Memlekete İhanet Ediyorlar

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Avusturya temaslarında "Kötü sonuç çıkarsa iç savaş çıkar" diyen AKP görevlisi Mahmut Koç ve emsallerinin bu tür söylemlerinin memlekete ihanet olduğunu sö

28.02.2017 11:23:00 0
Halkı Terörle Korkutanlar Memlekete İhanet Ediyorlar

16 Nisan’da gerçekleşecek referandum öncesi AK Parti kanadından kimi yerel yöneticilerin, “Evet” harici sonuç çıkması halinde ülkenin iç savaşa sürükleneceğine dair terör üzerinden korku salıp ikna çalışmaları toplumu gerekirken muhalefetten de tepki görüyor. İki hafta kadar önce AK Parti İl Başkan yardımcısı Ozan Erdem, AK Parti Soma Gençlik Kolları’nın toplantısında böylesi bir söylemde bulunmuş, tepkiler sonrası görevinden istifa etmek zorunda kalırkenhakkında savcılık soruşturması başlatılmıştı.

 

İKİNCİ VAKA YURT DIŞINDA

 

Benzer bir vaka bu sefer yurtdışında yaşandı. AK Parti Avusturya Teşkilatı’nda görevli Mahmut Koç’un, “Referandumdan kötü bir sonuç çıkarsa Allah korusun iç savaş çıkar” şeklindeki açıklamasına Avusturya temaslarındaki CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Levent Gök tepki gösterdi. Gök, “İktidar partisi, eğer bu kişi kendilerinin resmi üyesi ise derhal gereğini yapmalıdır. Kulağından tutup atmalıdır” dedi.

 

TÜRKİYE’Yİ TANIMIYORLAR

 

CHP Avusturya Birliği lokalinde partilileri ile bir araya gelen Levent Gök, “Bu söylem bir densizliktir. Bu Türkiye’yi tanımamaktır. Türkiye’de yaşayan Milyonlarca vatandaşın iradesine saygı göstermemektir. Türkiye’de yaşayan insanlarımızın değerlerine ihanet etmektir. İktidar partisi, eğer bu kişi kendilerinin resmi üyesi ise derhal gereğini yapmalıdır. Kulağından tutup atmalıdır. Eğer atmazlarsa iktidar partisi için de bir başka sıkıntı ortaya çıkar. Bu sözü sahipleniyor mu, sahiplenmiyor mu? AKP genel merkezine sormak istiyorum.

 

NASIL YÖNETİCİ YAPIYORSUNUZ?

 

Böyle sözleri söyleyen kişileri nasıl yönetici yapıyorsunuz. Bu haddini bilmezlere, densizlere nasıl yetki veriyorsunuz Yani bir yandan meşru ortamda demokrasi diyeceksiniz. Referandum diyeceksiniz. Evet diyenler meşru olacak. Hayır diyenler terörist muamelesi görecek. Evet çıkarsa meşru olacak. Hayır çıkarsa da iç savaş çıkacakmış. Böyle bir densizliği kabul etmemiz mümkün değildir. Bunları yapanlar memlekete ihanet içerisindedir. Bunun gereği derhal yapılmalıdır. Bu konuda böyle bir tablo içerisinde bence Avusturya’nın yetkili makamları da harekete geçmelidir” dedi.

 

DÜZELTME

 

CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Levent Gök’ün söz konusu açıklaması 27 Şubat 2017 tarihli gazetemizinüçüncü sayısınınsol kulakçığında, “Referandumda kötü sonuç çıkarsa iç savaş çıkar” sözü kendisinin sözü şeklinde yer almıştır. Sehven yaptığımız bu yanlıştıktan ötürü Sayın Levent Gök ve siz sayın okurlarımızdan özür dileriz.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10