Henüz Nefes Alabiliyorken İlgilenin…

Başkan Vahap Akay termik santral alanında hisse sahibi olarak ikinci kez yargıya gitmeye hazırlandıklarını belirtti. Halkı da meseleyle ilgilenmeye davet etti: "Nefes alan herkes takipçisi olmalı."

Çerkezköy 28.02.2017 14:39:00 0
Henüz Nefes Alabiliyorken İlgilenin…

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ilçedeki mahalle muhtarları ile düzenlediği basın toplantısında ilçenin genel ve sürekli gündemi haline gelen çevre konularını da değindi. Önce pis koku, ardından acil kamulaştırma kararı alınan termik santral konularına değinen Akay halkı çevre konularına duyarlı olmaya davet etti. Pis kokunun ardından failin 11 gün sonra bulunmasını ilginç bulduğuna dair yaptığı sosyal medya paylaşımına, “Yakıştı mı başkan?” diye yorum yapan gazeteciye yanıt verdi: “Ben neyin yakışıp yakışmadığını çok iyi biliyorum.”

 

BELEDİYE İKİNCİ DAVAYA HAZIR

 

Belediye çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akay yeni gündem termik santrale dair,  “22 Şubat tarihinde yürürlük tarihi ile acele kamulaştırma kararını aldılar. Orada biz de Çerkezköy Belediyesi olarak parsel sahibiyiz. Planlara itiraz ettik. İtiraza cevap gelmediği için mahkeme sürecini başlattık. Bunun dışında acele kamulaştırma kararı aldılar. Bizde o alanda bulunan bir hissedar olarak şu anda kamulaştırmaya karşı davamızı açacağız. Bu alanda da vatandaş mülkiyeti var ve kamulaştırmaya karşı Danıştay’a davaları olacak. Bu süreci takip ediyoruz. Vatandaşın bu noktada biraz daha bu olaya eğilmeye ihtiyacı var. Nefes alan herkesin bu konunun takipçisi olması lazım” dedi.

 

DUYARLI VATANDAŞA İHTİYAÇ VAR

 

Çerkezköy’de uzun süre yaşanan pis koku hakkında konuşan Başkan Akay, “4 Şubat’ta koku meselesi nefesimizin ne kadar önemli olduğunu göstermiş oldu. Nefes alamaz hale geldik. Eğer bu koku gibi kalıcı bir şey istemiyorsak, termik santralin ciddi şekilde sağlık sorunları yaşattığını biliyorsak ona göre hareket etmeliyiz. Yapılması planlanan termik santral şu anda İmam Hatip Ortaokulu’na 3.5, yeni kampüs bölgesine de 2.5 kilometre mesafede. Okulun bahçesine termik santral yapılıyor. Bunu ısrarla dile getirmek zorundayız. Türkiye’nin enerji ihtiyacı politikası falan değil. Enerjiyi gene üretebilirsiniz ama burada üretmeyin. 500 bin nüfus yaşıyor. Bunları göze alarak hareket etmek gerekir. Vatandaşın biraz daha duyarı olmaya ihtiyacı var” diye konuştu.

 

BOYTEK KİRLETMİŞ

 

Muhtarlar da ortak kanı olarak termik santrale karşı olduklarını ifade ettiler. Başkan Vahap Akay, konuşmasının devamında Çerkezköy’ü etkisi altına alan kötü kokunun ÇOSB’de faaliyet gösteren Boytek fabrikasından kaynaklandığını ifade ederek, “Firmaya 3.5 milyon civarında, taşeron firmaya da 212 bin TL ceza kesildi. Arada bir düşünüyorum ki sizler düşünüyor musunuz bilemem. Düşüncelerimi gündeme getirirken hiçbir kurumla zorum yok. Ben belediye başkanıyım ve bu konuyu en yoğun yaşayanlardan bir tanesiyim. Vatandaşın ilk kapısını çaldığı yer belediyedir. 4 Şubat’ta mesele gerçekleşti ve 15 Şubat’ta da kamera görüntüsüne ulaşıldı. Kendi hesabımdan yazı yazdım ve bu konunun 11 gün sonra ortaya çıkmasının düşündürücü olduğunu ifade ettim” diye konuştu.

 

BANA NEYİN YAKIŞMADIĞINI BEN BİLİRİM

 

Düşündürücü kelimesinin yaşadıklarını dışa vurduğu bir cümle olduğunun altını çizen Vahap Akay, “Bu cümleyi alıp da bir gazeteci arkadaş, ‘Yakışmadı başkan’ diye yazı yazmış. Ben neyin yakışıp yakışmadığını çok iyi biliyorum. Kimsenin bana hatırlatmasına gerek yok. Ben belediye başkanıyım. Vazifemi yapıyorum ve basın mensubunun da vazifesini yapması lazım. 11 gün sonra bu kamera görüntüsünün ortaya çıkmasına ben düşündürücü diyorum bundan daha doğal daha normal bir şey var mı? Bana yakışmadı diye soran arkadaş acaba 11 gün sonra görüntülerin ortaya çıkması ona göre düşündürücü değil mi? Hiçbir kurumla işim yok. Ben sorgulama yapmıyorum ve yargılama mekanizması değilim. Sadece hissettiklerimi paylaşıyorum. Herkes de hissettiklerini paylaşsın. Kimse kendini de birilerinin savunucusu haline getirmesin. Ben yaşadığımı paylaşırım. İhmal var mıdır eksiklik var mıdır oraları bilmem. Düşündürücü olduğunu paylaşmışım ve bundan neden rahatsızlık duyuluyor burayı anlamakta güçlük çekiyorum” dedi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10