"Okulu Devlet Yapsın Laboratuvarımız Yok"

ÇTSO Meclisi'nde fikri uyuşmazlık ve ayrılık okul açılışına ilgisizlikle sınırlı kalmadı. Meclis  üyeleri yönetimin eğitim politikasını benimsemedi. Dilaver Budak, "Okul yaptırma

Çerkezköy 28.02.2017 20:54:00 0

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası dün saat 15.30’da Meclis Salonu’nda şubat ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva’nın katılmadığı toplantı saygı duruşunda bulunulmasının ardından başladı. Gündemin ikinci maddesinde ocak ayı gelir gideri, bütçe izleme raporu ve mizan sunuldu. Buna göre Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın ocak ayı geliri 225 bin 240 TL, gideri 166 bin 547 TL oldu. Odanın tahmini gelir giderinin onaylandığı geçen yılki meclis toplantısında ocak ayı için 178 bin 285 TL tahmini gelir, 185 bin 500 TL tahmini gider öngörülmüştü. .  Tahminin 46 bin 955 TL üzerinde gelir, 18 bin 953 TL altında giderle 65 bin 908 TL artı bakiye verildi.

 

KURSİYER GELMİYOR

 

Gündemin üçüncü maddesinde yer alan 2016 yılı faaliyet raporu sunuldu. 147 sayfadan oluşan sunumun ardından gündemin dördüncü maddesinde yer alan Çerkezköy TSO Sosyal Bilimler Lisesi’nin inşaatı hakkında meclis üyelerine bilgi aktarıldı. Gündem dışı konuşan Meclis üyesi Dilaver Burak, “ÇTSO tarafından düzenlenen seminerlere az kursiyer katıldığı için giderlerin fazla olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple seminerlerin daha özenle düzenlenmesini istiyorum” diye konuştu.

 

YILMAZ VE KESİM’İ TASVİP ETMEDİ

 

Dilaver Burak’ın seminer konusundaki çıkışına değinen Meclis Başkanı Taha Ülker, “Seminerin oldukça faydalı olduğu aşikar” diyerek Burak’a cevap verdi. Ülker,  meclis salonunda bulunan Rahmi Yılmaz ve Gürkan Kesim’in, ‘Biraz sonra geleceğiz’ diyerek toplantı salonunu terk etmelerini ise tasvip etmediğini dile getirdi.

 

GERİ DÖNÜŞLER POZİTİF

 

Niyetlerinin halis olduğunu dile getiren ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Akın, “Toplamda 10 bin, aktif ise üç bin üzerinde üyemiz var. Biz hepsine SMS yoluyla seminere dair bilgi veriyoruz. Toplantı salonumuz ise 300 kişiliktir. Bu sebeple kimin gelip gelmeyeceğini bilmediğimiz için seminere katılan sayısı belli olmuyor. Niyetimiz halis. Ayrıca geri dönüşlerde eğitimlerin başarılı geçtiği dile getiriliyor” dedi.

 

DUYURUYU ARTTIRMALI

 

Eğitim alan firmaların memnuniyetini dile getirdiğini kaydeden Meclis Başkan Vekili Asım Yavuzarslan “ Basın aracılığıyla yaptığımız seminerleri daha fazla üyemize duyurarak seminerlere daha fazla katılım sağlayabiliriz” diyerek yönetim kuruluna tavsiyede bulundu. Bu konuyla ilgili diğer odalarda da aynı sıkıntıların yaşandığını kaydeden ÇTSO Başkanvekili Mustafa Seçkin “ Katılımın daha fazla olması için nasıl bir yol haritası çizeceğimizi netleştirmemiz gerekiyor” dedi.

 

“OKUL YAPTIRMAK VAZİFEMİZ DEĞİL”

 

Çerkezköy TSO olarak eğitime büyük önem verdiklerini kaydeden Meclis Başkanı Taha Ülker “ Geçtiğimiz hafta temelini attığımız okulumuzun açılışına bütün protokol üyeleri katılırken, bir kısım meclis üyelerimizin katılım göstermemesi beni hayli üzdü” dedi. ÇTSO yönetiminin almış olduğu okul yaptırma kararına ilişkin açıklamalarda bulunan Meclis üyesi Dilaver Burak, “Okul yaptırmak bizim vazifemiz değil. Bırakalım okulu devlet yaptırsın. Koskoca Tekirdağ’da bir tane laboratuvar yok. Bu durumda ben okul yapılmasını pek doğru bulmuyorum” diye konuştu.

 

8 ÜYEMİZ DESTEK OLMUŞ

 

Çerkezköy’deki, “ Bir sınıf donat adın yaşasın” projesine değinen Taha Ülker şunları söyledi: “2019 yılında tekli öğretime geçileceği için hükümetin bu noktada okul eksiğini gidermek amacıyla STK ve hayırseverlerden yardım beklediği biliniyor.  4 bin 200 TL tutarında bir yardım yapılarak sınıflar donatılabiliyor. Bizden ise 8 meclis üyemiz bu kampanyaya dahil olmuş, daha fazla katılımın olmasını beklerdim.”

 

OSB’LER DESTEK VERMELİ

 

Burak’ın sözlerine de cevap veren Ülker, “150 bin Euro destek alarak İzmir’de tekstil laboratuvarı açtık. Devam ettiremedik. Burada bir laboratuvar yapılacaksa ya küçük ölçekli olmalı ya da bütün Tekirdağ’da ki sanayi kollarını kapsayan geniş kapsamlı bir laboratuvar olmalıdır. Ayrıca bu laboratuvarın kurulması için Tekirdağ’daki diğer OSB’lerin de destek vermesi gerekir ki Tekirdağ’a hitap etsin” diye konuştu. Ülker’e öneride bulunan Dilaver Burak ise, yüzde 50 tüzel kişilik ortaklığı ile laboratuvar yapılabileceğini dile getirdi. Ocak ayı meclis toplantısı dilek ve temennilerin ardından tamamlandı.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10