"Çerkezköy Kasabalaşıyor"

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe basın toplantısında Çerkezköy Belediyesi'ni soru üzerine değerlendirdi. Öğe ileri değil gerileme olduğunu ima edip kısaca, "Çerke

Çerkezköy 28.02.2017 20:56:00 0

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe dünkü basın toplantısında belediye değerlendirmesinde de bulundu. Çerkezköy Belediyesi’ni değerlendirmesi istenip yerel seçimlerde belediye başkanlığına aday olup olmayacağı sorulan Başkan Abdullah Öğe soruyu şöyle yanıtladı:

 

KİTAPÇIKTAKİLERİN, HANGİSİ GERÇEKLEŞTİ

 

“Çerkezköy Belediyesi’ni fırsat oldukça değerlendiriyoruz. Maalesef belediyenin düzenlemesi yok. Çerkezköy gittikçe kasabalaşıyor. Kaç kişi dışarı çıktığında sokaktan memnun. Sadece birkaç park çalışması var. Çerkezköy çamurla tanıştı. İyiye gitmiyor ve bundan sonra da çok bir şey olacağını düşünmüyorum. Bazı projelerin yapılacağı söyleniyor. Üç yıldır neredeydiler? Yapacaklarına dair kitapçıkla dolaşıyorlardı, hangisi gerçekleşti.

 

AK PARTİLİ YÖNETİM BIRAKIN YAPSIN

 

Bugüne kadarki projeler fanteziden ibaret. Kızılpınar’ın hali ortada. Üç yıldır bu çileyi çekmek zorundalar mı? Büyükşehir TESKİ’nin beceriksiz yönetimi yüzünden kaza kaza üç yılı yediler, iki yılı daha yiyecekler. Yerine gelecek yönetim bunları sökmek zorunda kalacak. Bundan sonra gelecek AK Partili yönetim bırakın, yapsın.”

 

ADAY GÖSTERİLENİN ARKASINDAN GİDERİZ

 

Teşkilat olarak adaylıkla ilgili gündemleri olmadığını belirten Öğe, “2019’daki yerel seçimlerde inşallah AK Parti’nin yönetim bayrağını dikeceğiz. Bir işi yapacak insanlar liyakatli olmalı, üstleneceği görevi kendisine ders olarak görmeli. ‘Şu aday olmuş, bu aday olmuş’ önemli değil. Belediye başkan adaylığı sorumluluğu kime verilirse biz onun arkasından gideriz. Teşkilatların, halkın dinlenmesi gerektiğine inanıyorum. Şu anda adaylığımıza dair ‘var, yok’ demek doğru değil” diye konuştu.

 

NİYE TALİP OLDUNUZ?

 

Mayıs ayında uygulamaya başlanacağı söylenen trafikle ilgili projeyi de değerlendiren Abdullah Öğe şunları söyledi: “Radikal çözümler üretmek lazım. Evet, bir köprü var, bir proje yapmışlar. Biz o zaman önerimizi söyledik. Bunlar çok gerçekçi şeyler değil. Olacağına inanmıyorum. Narinpark Kavşağı’nda da alt geçit yapılması lazım. Artık bunlar zor meseleler değil, 40-50 günde köprülü kavşak yapılıyor. Anlık çözümler üretilmemesi gerektiğini belirterek bunu da katkımız olarak ifade ettik. Bunlar yapılmayacak şeyler değil. 30 Mart olduğunda bazı şeyleri paylaşacağız. ‘Para yok, biz belediyeyi böyle aldık’ gibi bahaneler üretmeyin. Üç yılı bir şekilde geçirdiniz. Borçlu aldınız, borçlu devretmeyecek misiniz? Madem yapmayacaktınız, niye talip oldunuz. Kadir Albayrak 100 gün demişti, dönem bitti.”

 

ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA HAZIRIZ

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın geçen sene kendisine yaptığı ziyaret ve neler yapılabileceğine dair sunduğu dosya hatırlatılan Başkan Öğe, “Trafik sorunuyla ilgili bir ay önce açıklama yaptık ve nasıl çözüleceğini anlattık. Dosya olarak sunmadık. O toplantıda milletvekillerimizden de destek istendi. Biz de ne yapmamız gerekirse, elimizden geleni yapmaya hazırız. Evet. Çerkezköy’ün derslik ve hastane personeli sorunu var. Gebze’den sonra en çok göç alan yer. Bu artış sorunları da beraberinde getiriyor. Eleştirimizin yanında, katkımızda olacaksa elimizden geleni yaparız” diye konuştu.

 

DAHA ÖNCE HİZMET, ESER VARDI

 

Belediyenin iyi bir projesi olup olmadığı sorulan Öğe, soruyu şöyle yanıtladı: “Heykel konusunda, park bahçe düzenlemesi yapıldığı söyleniyor ama ne kadarı yapıldı. Belediye çevresinde Özcan Sokak’ta değişiklik oldu. Bunlar sağlıklı işler değil. Çerkezköy’ün daha büyük ihtiyaçları var. Daha önceki yönetimlerde bir hizmet, eser var. Mesela Mehmet Uz döneminde amfi tiyatro ve pazar yeri yapıldı. Şimdi olanların bile bakımını yapamıyorlar. Remzi Garip zamanında üst yapı çalışmaları yapılmıştı. Şimdi bakıyorum, pahayı kutlamalar dışında akılda kalanne var. O rakamları da paylaşıyoruz. 30 Mart sonrası daha detaylı paylaşacağım.

 

KAR KÜRESİNİN KİRASI 11 BİN 800 TL

 

Çerkezköy Belediyesi önüne kar küresi diye bir şey getirildi. Evet, halkımız hak ediyor olabilir ama üç gün orada durdu, kirası 11 bin 800 TL. Yazık, günah değil mi? Paramız olmadığı söyleniyor. Kutlamalarda harcanan paralarla tasarruf yapılabilir. Çerkezköy’ün hak ettiği toprak yola sıcak asfalt dökmek mi? Yaz kış beton dökülüyor, beton kalır mı anlamıyorum. Tepeye çıkarken yapılan yolu görüyorsunuz. Yazık günah milletin cebinden çıkan paralara. Büyükşehir Belediyesi dünyanın masrafı ile asfalt şantiyesi kurdu, şimdi yine ihale yoluyla asfalt dökülüyor. Bu sürede çok bir şey olacağına inanmıyorum. 2019’da kim belediye başkanı olursa olsun, ehliyetli ve hizmeti şiar edinmiş biri gelir inşallah.”

 

KANALİZASYON TEMİZLENMELİYDİ

 

Çerkezköy’ün kabusu pis kokuyu da değerlendiren Öğe, “İlk günden itibaren kaymakamlık olsun, emniyet müdürlüğü olsun, vatandaşlar ile paylaştık. Kokununnereden geldiğini, gaz sızıntısının olup olmadığını araştırdık. Bilinçsiz kişilerin kimyasal atık döktüğünü öğrendik. Bu atık, reçine denilen malzemedir. Sıcakla buluştuğunda yumuşak bir formadadır. Soğukla buluştuğunda kemikleşen, sert bir yapıya bürünüyor. Araştırmadan suyu basarsanız o madde orada tıkanır, donar. TESKİ’nin kanalizasyon hattının sökülerek o maddenin temizlenmesi gerekiyordu. Ama bunu yapmadılar ve o maddenin daha da sertleşerek kokunun yayılmasını sağladılar. Kaymakam Bey bu konu hakkında gereken değerlendirmeyi yapacaktır” dedi.

 

Otobüsler Eski Otogar’dan Kalkacak

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önümüzdeki cumartesi günü Tekirdağ merkezinde gerçekleşecek referandum konulu mitingine katılım için AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın programı belli oldu. Miting için otobüsler 12.30’dan itibaren Çerkezköy’de eski otogar alanından hareket edecek. AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe bugün ilçe teşkilatında düzenlediği basın toplantısında mitinge katılım için çağrıda bulundu. Öğe, “Cumhurbaşkanımızın Trakya’ya verdiği önemi tarihten de alıntı yaparak anlatırsak Erdoğan, Refah Partisi’nden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğinde Tekirdağ’da büyük önem verdi. Daha öncesinden de partisinden il koordinatörlüğü yapmıştı. Tekirdağ’ın eksiklerini çok iyi biliyor” dedi. Öğe, Tekirdağ’daki toplu açılış töreninde yatırımlara dair halkın bilgilendirileceğini söyledi.

 

AK ÇERKEZKÖY’DE SKM’NİN BAŞKANI BELİNDİR

 

Sahada 13’er Kişilik Gruplarla Çalışacağız

AK Parti Çerkezköy İlçe’de referandum nedeniyle oluşturulan Seçim Koordinasyon Merkezi’nin başına getirilen Hanifi Belindir ilk olarak yönetim kurulunu ardında da sahada çalışacak grupları oluşturduklarını söyledi. Gruplarda 13’er kişinin çalışacağını belirten Belindir,  “Önceki dönemde görev yapmış kişilerle geniş çaplı bir grup oluşturduk. Önümüzdeki günlerde sahaya inerek vatandaşlara neden evet denmesi gerektiğini anlatacağız. Sivil topluma yönelik ziyaret grupları da oluşturduk. İlçemizde meslek odaları, hemşeri dernekleri ile birlikte kahvehaneler de ziyaret edilecek. Düğün, cenaze, taziye ziyaretleri olacak. Özellikle kadın kolları tarafından ev sohbetlerinde anlatılacak. Bir süre sonra programı paylaşacağız” diye konuştu.

 

ABDULLAH ÖĞE’DEN İDDİALI TAHMİN

 

Çerkezköy’de Türkiye Ortalamasını Geçeriz

16 Nisan’da gerçekleşecek referanduma yönelik olarak teşkilat içinde seçim koordinasyon merkezi oluşturduklarını belirten AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, CHP liderine yüklendi. Kılıçdaroğlu’nun karalama propagandası ile insanları kandırma gayreti içinde olduğunu öne sürdü. Öğe, “Neden hayır dediklerini anlatan altı dolu bir ifade yok. Bizler gayet açık şekilde, Anayasa değişiklik maddelerini ifade ettik. Komiktir ki hayır cephesi ‘rejim değişikliği’, ‘tek adam’ gibi asılsız bir karalama propagandası yürütüyor. Eğer mevzuu tek adamlık rejimi ise bu vatan için gerekirse adam gibi ölelim” diye konuştu.

 

YENİKAPI RUHU BİTTİ

 

'CHP'li zihniyet Yenikapı ruhunun bittiğini söylüyor' diyen Öğe, referandumda rejim değil sistem değişiminin halk onayına sunulacağını ifade ederek, “Artık halkımız daha bilinçli ve daha araştırmacı. CHP’li yöneticiler dağda çobanlık yapan vatandaşımız için, ‘Bunları anlamaz’ diyordu. Şimdi şehirliyi kandırma çabası içinde. Halkımız bilinçli olarak sandığa gidecek. Tekirdağ mitinginden sonra çalışmalarımızı hızlandırıp halkımızın karşısına çıkacağız. Teşkilat olarak genel merkezimizin bize verdiği genelgeye uyarak çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

TEKİRDAĞ’DA EN AZ TÜRKİYE ORTALAMASI

 

Referandum sonucu için tahminde bulunması için Öğe, Tekirdağ’da en az Türkiye ortalamasını yakalamayı hedeflediklerini belirtip, “Çerkezköy’de ise daha da üstüne çıkacağımıza inanıyorum. Şu an rakam vermek doğru değil. Halkımızın oyunu evet şeklinde kullanacağından eminiz” dedi.

 

“Çevreyi Kirletmeyecekse Santrale Karşı Değilim”

 

Basın toplantısında ilçe gündeminde yer edinen termik santral konusuna da gazetecilerin sorusu üzerine değinen AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, “Belediye Başkanı Vahap Akay soruyor diye cevaplamıyorum. Eğer çevre kirliliğine etkisi yoksa dışa bağımlılığımızı ortadan kaldıracaksa termik santrale karşı değilim. Önce onlar neden doğrudan yönetim ihalelerini şeffaflık ilkesine bağlı kalarak açıklamıyorlar. Çerkezköy Belediyesi’nin üç yılını değerlendireceğiz” dedi. Öğe şöyle devam etti:

 

ARAŞTIRMADAN ‘KARŞIYIZ’ DEMEYİZ

 

“Çerkezköylüler şuna emin olsun. Termik santral kirliliğe neden olacaksa önce ben karşı çıkarım. Ama araştırma yapmadan, ‘karşıyız’ diyemeyiz” dedi. Termik santral bir ihtiyaçtır. Hükümetimizin enerji politikasıdır, bunu kabullenmek gerekir. Santrale karşı çıkanlar elektriğin nereden üretileceğini açıklasın. CHP’li yöneticiler santrallere karşı olduğunu söylüyor ama biz elektriği nereden üreteceğiz. Enerjiyi yurt dışından ithal ediyoruz. Elektriği aldığımız Bulgaristan barajları dolduğu zaman kapakları açıyor, Edirne’yi sel götürüyor. Yarın elektrik şalterini indirdiğini düşünün. Biz doğalgazı elektirk enerjisine nasıl dönüştüreceğiz.

 

KURU SİSTEMDİR ÇEVREYE ZARAR VERMEZ

 

Bu yapılacak olan kuru sistemdir, çevreye zarar vermez, sadece su buharı çıkaran kapalı sistemdir. Bizde en başta ‘ne oluyor’ deyip araştırdık. Gerçekten ihtiyaç olduğunu kabullendik. Avrupa’da şehir içinde termik santraller var. Bunu engelleyenler aslında Marmaray’a, üçüncü köprüye karşı olanlar. Bu konuda bizi kendisine rakip gören ülke Almanya’dır. Türkiye’nin bağımsız olmasını istemiyorlar. Artvin’de HES’ler ile ilgili olay olmuştu. Aktivistlerin Almanya’dan destek aldığını, Artvin ile alakası olmadığını öğrendik.”

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10