Nijeryalı Alabi Çareyi Özel İrmet'te Buldu

Çerkezköy Özel İrmet Hastanesi sağlıkta özel sektörün güncel konusu sağlık turizmine erken başladı. Nijeyalı Olusegun Alabi, obezite rahatsızlığının çaresi için geldi. Tüp mide ameliya

Çerkezköy 1.03.2017 12:37:00 0
Nijeryalı Alabi Çareyi Özel İrmet

Obezite şikayetiyle Nijerya’dan Çerkezköy Özel İrmet Hastanesi’ne gelen Joseph Olusegun Alabi, Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Onur Kesler’in uyguladığı tetkiklerin ardından leeve gastrectomy (tüp mide) ameliyatı oldu. Ameliyatı başarılı geçen Joseph, hastaneye geldiğinde 174 kilo olduğunu ve geçirdiği operasyonun ardından hedefinin 90 kiloya düşmek olduğunu ifade etti.

 

TÜP MİDE AMELİYATI OLDU

 

Nijerya’da yaşayan beş çocuk babası Joseph Olusegun Alabi, aşırı kilolarından kurtulmak için Özel İrmet Hastanesi’ni tercih etti. 21 Şubat tarihinde Çerkezköy’e gelerek Özel İrmet Hastanesi Genel Cerrahı Op.Dr. Onur Kesler’e tedavi olan Joseph için yapılan tetkiklerin ardından leeve gastrectomy (tüp mide) ameliyatına karar verildi.

 

BAŞAK HANIM ÇOK YARDIMCI OLDU

 

Başarılı bir operasyon geçiren Joseph gazetemize yaptığı açıklamalarda neden Özel İrmet Hastanesi’ni tercih ettiğini anlatarak, “Hastaneyi Lübnan’dan bir arkadaşım tavsiye etmişti. Tavsiyenin ardından internetten araştırma yaparak hastaneleri karşılaştırdım. Sonrasında da Başak Türker ile tanıştım. Arkadaşça davrandı ve çok yardımcı olduğu için bu hastaneyi tercih ettim” dedi.

 

AMELİYAT OLMAYA KARAR VERDİM

 

21 Şubat tarihinden bu yana Çerkezköy’de olduğunu ifade eden Joseph, “Diyabet ve yüksek tansiyonun yanında aşırı derece obezite problemim vardı. Bir arkadaşımda aynı şekilde ameliyat olmuş ve çok kilo vermiş. Bu yüzden de kararımı vererek ameliyat olmak istedim” açıklamasında bulundu.

 

KENDİMİ EVİMDE GİBİ HİSSETTİM

 

Ameliyat öncesinde Çerkezköy’ü gezip gezmediğine dair sorumuzu da yanıtlayan Joseph Olusegun Alabi, “Gezme şansım olmadı ama diğer gelişimde mutlaka gezmek istiyorum. Hastanenin kalitesi, doktorların arkadaşlığı, yardımcı olmaları kendimi evimde gibi hissettirdi. Buraya geldiğimde 174 kiloydum ve ameliyattan sonra ki hedefim ise 90 kiloya düşmek. Bu arada hedefi de kendim belirledim” dedi.

 

ÜLKEMDE ONLARIN BİR YÜZÜ OLACAĞIM

 

Genel Cerrah Op.Dr. Onur Kesler’i ilk gördüğünde film yıldızlarına benzettiğini sözlerine ekleyen Joseph, “Nijerya’da Telekom ve enerji sektöründe direktörlük yapıyorum.  İrmet’in güzel kalitesinden dolayı ülkemde onların bir yüzü olacağım. Yeni hastaların gelişi için bir şans olacağım” diyerek, altı ay sonra kilo vermiş halinin fotoğrafını bizlere göndereceğini ifade etti.

 

BİR YIL İÇİNDE

 

Op.Dr. Onur Kesler de ameliyatın başarılı geçtiğini belirterek, Joseph Olusegun Alabi’nin bir yıl içinde hedeflediği kiloya düşebileceğini ifade etti.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10