Çerkezköy İçin Yüzde 10

Çalışma Hayatında Milli Seferberlik ve İstihdam Destekleri', Çerkezköy TSO'daki panelde masaya yatırıldı. İŞKUR İl Müdürü Yaşar Esen, Çerkezköy için öngörülen oranı y

Çerkezköy 1.03.2017 20:39:00 0
Çerkezköy İçin Yüzde 10

Sosyal Güvenlik ile İŞKUR İl Müdürlükleri’nin Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğindeki ‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik ve İstihdam Destekleri’ konulu bilgilendirme paneli Çerkezköy TSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.Panele Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan da katıldı.Panelde açış konuşmasını yapan Çerkezköy TSO Meclis Başkanı Taha Ülker programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

ÇERKEZKÖY ÖNEMLİ BİR MERKEZ

 

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan da panelin başarılı olacağına inandığını belirterek, “Cumhurbaşkanımız tarafından başlatılan istihdam seferberliği, Devletimizin desteğiyle daha etkin bir yere gelecektir” dedi. Çerkezköy’ün hem bölge hem de ülke genelinde önemli bir ticaret merkezi olduğuna dikkat çeken Ceylan şöyle devam etti:

 

BAŞARILI OLACAĞIZ

 

“Değerli sanayicilerimize ülke ekonomisine ve istihdamadesteklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Sanayicilerimiz katma değer ve vergi ile de ülkemize değerler katıyor. Vergi ve sigortaların düşürülmesi ise üretim maliyetlerinin düşürülmesi yönünde de önemli olmuştur, bunun faydalı olduğuna da inanıyorum. İstihdam seferberliğinde Çerkezköy’ü, Çorlu’su ile Tekirdağ İli olarak başarılı olacağımıza inanıyorum.”

 

GENÇLER ÖNCELİĞİMİZDİR

 

Panelistler arasında yer alan İŞKUR İl Müdürü Yaşar Esennihai hedefin il genelinde istihdamı arttırmak olduğunu belirtip,  “Çalışma hayatında bu güne kadar dokuz teşvik gündeme geldi. Bugün istihdam destekleri konusunda daha açıklayıcı bilgiler vereceğiz.İstihdam, işsizlikle mücadele ve kayıt dışı ekonomi gibi hususların önemli gündem konularından biridir.Özellikle genç işsizlerimize iş vermek, istihdam sağlamak bizim için daha öncelikli bir konudur” dedi. Esen şöyle devam etti:

 

ORTAKLAŞA ÇALIŞALIM

 

“Bu toplantı bu açıdan oldukça önemlidir. İstihdamda güç birliği, iş dünyamızın tüm STK'ları, tüm işverenlerimiz, yerel yönetimlerimiz, meslek odalarımız,  İŞKUR ve SGK gibi ilgili kamu kurumlarımız ve hepimiz milli seferberlik ruhu içerisinde ortak bir çalışma yapmalıyız. Bu teşvikten özel iş yeri sahipleri yararlanacak. Özellikle Çerkezköy’de istihdam hedefimiz 100 artı 10’dur. Yani 100 kişi çalıştıran bir işyeri 10 işsize daha iş vererek istihdam sağlayacak.”

 

FARKIMIZI ORTAYA KOYALIM

 

SGK İl Müdürü Fatma Derya Alan’da, “İş hayatında sivil toplum kuruluşlarıyla özel protokoller yapıp, istihdam taahhütlerini alarakTSO, Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası başta olmak üzere diğer kuruluşlardan gelecek ilave istihdama göre işsizlere iş imkânı tanınacak.Böylece işsizlere yeni iş imkânıaçmış olacağız. Bu projede bölgemizdeki istihdamın farkını hep birlikte ortaya koyalım. İnşallah sizlerin desteği ile iyi bir hedef yakalayacağımızda da inanıyoruz” dedi.

 

BAŞVURULAR PRATİKLEŞMELİ

 

Arrdından Esen ve Alan katılımcıların sorularını tek tek cevapladı. Bazı işyeri sahipleri istihdam konularında prosedürlerin çokluğundan yakındı ve bunların pratikleştirilmesi yönünde çalışma yapılmasını talep ettiler. Etkinliğe hatiplerin yanı sıra Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban,Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan,  Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Seçkin, bürokratlar, özel hastanelerin yöneticileri, sanayiciler, STK yöneticileri ile yaklaşık 100 kişi katıldı.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10