"Bağımlılık Dünyanın Geleceğini Tehdit Ediyor"

Yeşilay Tekirdağ Şube Başkanı Şener Çelikayar bir yenisi tekrarlanan Yeşilay Haftası'nda ana temanın bağımlılıktan uzak sağlıklı yaşam olduğunu söyledi. Çelikayar bağımlılÄ?

Tekirdağ 3.03.2017 20:35:00 0

1 Mart’ta başlayan ve 7 Mart’ta sona erecek olan Yeşilay Haftası bu yıl, “Bağımlılıklardan uzak durmak ve sağlıklı yaşam için sen de söz ver” kavramı ile sürecek. Yeşilay’ın 97’nci kuruluş yıldönümünün de kutlanacağı hafta dâhilinde Tekirdağ’da da kamuoyunun bağımlılıkları karşı farkındalığını arttırmak amacıyla çeşitli etkinlikler yapılacak. Şener Çelikayar başkanlığındaki Yeşilay Tekirdağ Şubesi hafta boyunca yoğun tempoda çalışacak.

 

FARKINDALIK OLUŞTURUYORUZ

 

Yeşilay’ın, bugüne kadar toplumla ve gençlikle kucaklaşmayı, onları her türlü zararlı alışkanlıktan ve bağımlılıktan korumayı ve kurtarmayı hedefleyen birçok faaliyete imza attığını belirten Başkan Çelikayar, “Yeşilay 97 yıldır bağımlılıklarla mücadele ediyor. Toplumu ayırt etmeden önleyici, koruyucu hizmetlerini her yere ve herkese ulaştırmaya çalışıyor. Bizler de ilimizde okullar başta olmak üzere, halk eğitim merkezlerinde, gençlik ve kültür merkezlerinde yerel yönetimlerin desteğiyle önleme, bilgilendirme çalışmalarını yapıyoruz, etkinliklerimizde farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz” dedi. Çelikayar şöyle devam etti:

 

TOPLUMU HAREKETE GEÇİRECEĞİZ

 

“Bu yıl da, ‘Bağımlılıklardan uzak durmak için ve sağlıklı yaşam için sen de söz ver’ diyerek kutlayacağımız haftada, bağımlılıkla ve zararlı alışkanlıklarla mücadele için tüm otoriteleri ve toplumu harekete geçirmeyi amaçlıyoruz. Gönüllülük ve dayanışmaya dikkat çekmek amacıyla bu yıl çeşitli etkinlikler yapacağız. Bağımlılıklar sadece ülkemizin değil, tüm dünyanın geleceğini tehdit ediyor. Sorumluluğumuz büyük, omuzlarımızdaki yük ağır. Geleceğimizi bağımlılıklardan korumak için her yerde zararlı alışkanlıklarla mücadelemize devam edeceğiz.”

 

YOĞUN PROGRAM

 

Çelikayar hafta boyunca ziyaretler, bilgilendirme, stant çalışması, sahada broşür dağıtımı, farkındalık sunumları, sağlıklı yaşam yürüyüşleri, bisiklet etkinliği, futbol müsabakası, çocuklar için aktiviteler, yarışmalar vs gibi etkinlikler düzenleyeceklerini kaydedip, “Her yıl olduğu gibi bu yılda bağımlılıklarla mücadelede kıymetli basın mensuplarımızın vereceği katkı için Yeşilay ailesi olarak en kalbi şükran ve teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

 

Haber / Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10