Erdoğan Tekirdağ'dan Seslendi: Gelin El Ele Verelim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumartesi Günü saat 16:00'da Tekirdağ Toplu Açılış Töreni'ne katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmasında, ''AK Parti'ye gönül ve

Çerkezköy 4.03.2017 13:20:00 0
Erdoğan Tekirdağ

İL PROTOKOLÜ TARAFINDAN KARŞILANDI

 

Helikopteriyle Tekirdağ Namık Kemal Stadyumuna iniş yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Metin Akgün, Ayşe Doğan ile il protokolü tarafından karşılandı. Tekirdağ Valiliği önündeki alana hareket eden Erdoğan, kendisini sevgi gösterileri ile karşılayan halkı selamlayarak çeşitli hediyeler verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu eşlik etti. Ak Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı, Ak Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı ve diğer AK Parti ilçe teşkilatlarının da katılım gösterdiği tören için Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri önünden araçlar ücretsiz olarak kalktı.

 

SİZE F-16'LAR, TANKLAR, TOPLAR, HELİKOPTERLER SÖKMEDİ

 

Tekirdağ Valiliği önünde ellerindeki Türk bayraklarını dalgalandıran binlerce Tekirdağlıya hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını, sevgi gösterileri arasında yaptı. Toplam yatırım bedeli 762 milyon lira olan 36 ayrı eserin açılışını gerçekleştiren Erdoğan, "Tekirdağ'ın kahraman evlatları DEAŞ'lı, PKK'lı sürülere mekanlarını dar ediyor. 15 Temmuz gecesindeki demokrasi destanında Tekirdağlı yiğitlerin de kanı, canı, emeği var. Sizler göğsünüzü siper ettiniz. Size F-16'lar, tanklar, toplar, helikopterler sökmedi. Ben bu vatan için gözünü kırpmadan şahadete koşan tüm Tekirdağlı şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, yakınlarına sabırlar temenni ediyorum. Ayrıca gazilerimize de şifalar diliyorum" dedi.

 

KEŞKE BU DEĞİŞİKLİĞİ 1990'LI YILLARDA GERÇEKLEŞTİRSEYDİK

 

16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliği referandumuyla ilgili de konuşan Erdoğan referandumun daha önce yapılması gerektiğine belirterek, " Keşke bu değişikliği 2007 yılında yapabilseydik. 27 Nisan bildirisi yayımlanmadan, 367 rezaleti yaşanmadan keşke yapabilseydik. O rezaletleri yaşadığımız için, işte bunu yapıyoruz şimdi. Neler çektirdiler bize neler. Hatta keşke bu değişikliği 2001 krizi olmadan önce gerçekleştirmiştik olsaydık. Keşke bu değişikliği 1990'lı yıllarda gerçekleştirseydik. Keşke rahmetli Menderes ve arkadaşlarının hazin sonuyla neticelenen 1960 darbesi gerçekleşmeden böyle bir sisteme geçseydik. İşte o zaman bugün yaşadığımız tartışmaların hiçbirine gerek kalmayacaktı. Burada sorulması gereken soru 'Niçin şimdi?' sorusu değil, 'Niçin bu kadar geciktik?' sorusu olmalı. Bu gecikmede şayet bizim de payımız varsa bize onun hesabı sorulmalıdır. " dedi

 

ÖNÜMÜZÜ GENSORULARLA KESMEK İSTEDİLER

 

‘’Önümüzü hep gensorularla, güven oylamalarıyla kesmek istediler.’’ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Eğer biz dik durmasaydık, bu yaptıklarımızı bize yaptırmazlardı. Ama biz dik durduk. Şimdi bu 'Hayır' diyenlere soracaksınız; neden, niye? Ne diyor? 'Gençlerimiz için hayır'. Doğru diyor doğru; çünkü Kandil'e 14, 15, 16, 17, 18 yaşındaki gençlerimizi bunlar götürdü. O genç kızlarımızı oralara bunlar götürdü. Onlara silahlı eğitimi Kandil dağlarında onlar verdi. Ondan sonra bunları şehirlere indirip, öğrettikleri el yapımı bombalarla şehirlerde bunlar ne yazık ki ölüm kustular. Kan kustular. Şimdi talimat veriyorlar dağdan, 'oyumuz hayır'. Unutmayın, 'Kişi sevdikleriyle beraber haşrolunacaktır.' Eğer 'hayır' diyenlerle beraber hareket ediyorsan yolun açık olsun; ama biz diyoruz ki 18 yaşındaki gencim parlamentoya girecek. Gençlerimizin önünü, ufkunu açacağız. Biz bunun peşindeyiz." şeklinde konuştu.

 

GENSORUYU MİLLET VERECEK

 

Muhalefetin ‘’Meclis'in yetkileri elinden alınıyor’’ şeklindeki eleştirisine de yanıt veren Erdoğan, "Artık güçlenen bir Türkiye var. Lider ülke olma yolunda bir Türkiye var. Öyleyse biz 16 Nisan'ı çok daha farklı bir neticeyle yönetim sistemindeki bir değişiklikle geleceğe sıçrama yaparak, yürümemiz lazım" diyerek, önlerindeki barikatları, engelleri aşacaklarını belirtti. ‘’Ne diyorlar? 'TBMM'nin yetkileri alınıyor'. Yalan.’’ diyen Erdoğan, ‘’TBMM'nin yetkileri aynen kendisinde. Alınan var. Ne? Artık öyle eskisi gibi akşam yat, sabah kalk; alsana bir gensoru. Gensoruyu kim verecek? Gensoruyu millet verecek millet. Asıl gensoru sahibi millet. İşi gerçek sahibine havale ediyoruz. Yoksa parlamento yine denetleme görevini aynen sürdürecek. Yeri gelecek soruşturma, bütün bunları yine yapacak. 16 ayda bir hükümet kuruldu. Hükümetler geldi, gitti. Soruyorum sizlere; 16 ayda bir hükümetlerin kurulduğu bir ülkede istikrar, güven olur mu?’’diye konuştu.

 

ONLARIN VAR DEDİĞİ ŞEYLERİN HİÇBİRİ BU ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNDE YOK

 

Yine muhalefetin ‘’Ne istediniz de yapamadınız?’’ sorusuna yanıt veren Erdoğan, CHP’yi suçlayarak, "Bunlar yeterli değil, bunlar buna alışmış; çünkü dertleri yok. 15 yıl boyunca, bunlar balık hafızalı olduğu için, bütün hizmetleri engellemeye çalıştılar. Ayağımızın altına karpuz kabuğu koyan kendileri gibi değilmiş diye üste çıkmaya çalıştılar. Yapılan yollara, hastanelere, köprülere mani olmak için mahkeme mahkeme dolaşan bunlar değil miydi? Meclis'i gensorularla, önergelerle kilitlemek isteyenler bunlar değil miydi? Milletin kürsüsünü işgal edenler bunlar değil mi? Kendini kürsünün mikrofonuna zincirle bağlayanlar bunlar değil mi? Bakıyorsun milletvekilinin ayağını ısırıyor, öbürü bir bayan milletvekilinin saçlarını yolmaya kalkıyor. Bunlar değil mi? Bir anayasa değişikliği metnine bakıyorum, bir de metin konusunda muhalefetin söylediklerine; inanın arada en küçük ilişki yok. Onların var dediği şeylerin hiçbiri bu anayasa değişikliğinde yok." dedi.

 

NİYE DOĞRU KONUŞMUYORSUN?

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Tek adam’’ eleştirilerine de cevap vererek, "Ne diyorlar? 'Tek adam istediği gibi seçime götürecek'. Gene yalan. Cumhurbaşkanı eğer seçime gitme gereğini duyuyorsa o zaman aynı şekilde parlamento da seçime gidecek. Bunu hiç konuşmuyorlar. Parlamento ve cumhurbaşkanı aynı günde seçimi yapılacak. Doğru konuş. Niye doğru konuşmuyorsun? Bunu söylemiyor. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Bunlarınki tutmuyor, Allah'ın izniyle de tutmayacak" dedi.

 

ARTIK TERÖR ÖRGÜTLERİNE KORKU SALAN BİR TÜRKİYE VAR

 

Terörle mücadele konusuna da değinerek kararlılık vurgusu yapan Erdoğan,"Eskiden terörle mücadelede, belli odaklardan icazet almadan adımlar atılamıyordu. Öyle bir ülke vardı. Ama bugün Cudi'den Cerablus'a, Gabar'dan El Bab'a kadar gereken her yerde operasyon yapan bir Türkiye var. İzin mizin almak diye bir şey yok. Artık dostuna güven veren, terör örgütlerine korku salan bir Türkiye var. Nereye saklanırlarsa saklansınlar, inlerine giriyoruz ve orada imha ediyoruz. Son 1.5 yılda 3 bini aşkın DEAŞ'lı, 10 bin de PKK teröristini etkisiz hale getirdik. FETÖ terör örgütünün kamudaki militanlarını tek tek belirleyip, hukuka teslim ettik. Devam ediyoruz. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız. Terörün kökünü kurutana kadar da bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Hiç endişe etmeyin." diye konuştu.

 

ÖNCE OKUYUN SONRA BAŞKALARINA KULAK VERİN

 

Anayasa değişikliğine ilişkin 18 maddelik metnin okunmasını isteyen Erdoğan, "Buradan 80 milyon vatandaşımızın tamamına sesleniyorum. Lütfen, 'Evet' diyenleri de 'Hayır' diyenleri de dinlemeden önce açın şu 18 maddelik metni bir okuyun. Sonra başkalarına kulak verin. İşte o zaman kimin doğru kimin yanlış söylediğini çok açık şekilde göreceksiniz. Biz 18 yıldır bunların ağzına baksaydık, inanın hiçbir iş yapamazdık" dedi.

 

BİZ SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ YAPIYORUZ

 

Erdoğan, referandumun yapılacağı 16 Nisan günü kurulacak sandıkların çok önemli olduğunu vurgulayarak, "16 Nisan halk oylamasında büyük ve güçlü Türkiye'ye giden yolu genişletiyor, kolaylaştırıyoruz. Cumhurbaşkanlığı sistemi bir şahsın veya partinin değil, 80 milyonluk Türk milletinin projesidir. Diyorlar ki 'tek adam.' Ne tek adamı, ne alakası var? Ben kimim? Ben bir faniyim. 16 Nisan'a çıkacağıma dair elimde garantim var mı? Biz sistem diyoruz, sistem. Sistem bakidir. Şu anda bir 'rejim değişikliği' safsatası çıkardılar. Böyle bir şey yok. İlk önce ben karşılarında dururum. Biz, sistem değişikliği yapıyoruz. 200 yıldır bu ülkede sıkıntımız buydu. Şimdi bunu hallediyoruz inşallah. Kimse bunu Tayyip Erdoğan'ın sorunu gibi anlatmasın. Tayyip Erdoğan, bu ülkede hiçbir zaman baki olan bir güç gibi kendini takdim etmedi" diye konuştu.

 

TERMİK SANTRALDEN BAHSETMEDİ

 

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Çerkezköy ‘e yapılması planlanan ve geçtiğimiz günlerde Bakanlar Kurulu imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanan termik santralden bahsetmemesi dikkatlerden kaçmadı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10