Uçtu Uçtu Menfez Uçtu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 4 Kasım 2016'da çalışmasına başlanan Kavak Dere işe başlanırken genişleyecekti, işe başlayınca daraldı.

Çerkezköy 6.03.2017 19:41:00 0
Uçtu Uçtu Menfez Uçtu

İddiaya göre proje ve ihalede 20 metrelik imar yoluna 33 metrelik menfez olacaktı. Bu rakam 16,5 metreye, yol çift şeritten tek şeride düştü.

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve 4 Kasım 2016 tarihinde çalışmalarına başlanılan Kavak Dere projesindeki değişikliler akıllarda farkı şekilde soru işaretleri oluşturmaya başladı. Deplase ve yağışlardan dolayı çalışmalarda aksamalar olurken, yapılan iki adet kapalı menfezdeki akıl almaz kısalmalar, işin daha sonra başkalarına mı yaptırılacağı sorusunu getiriyor?

 

NEDEN KISALIYOR Kİ

 

Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nin en önemli sorunlarından biri olan, özellikle yaz aylarında çevreye yaydığı pis ve kötü kokulardan vatandaşın muzdarip olduğu Kavak Dere ıslah çalışmaları devam ederken, projede yer alan iki kapalı menfezdeki kısaltmalar şaşırttı. Proje kapsamında Kavak Dere’nin taban genişliğinin 4 metre, tavan yüksekliğinin 2.60 metre olacağı, proje içerisinde iki adet kapalı menfezin bulunduğunu ve trapez kesit şeklinde yapılacağı ifade edilmişti.

 

NEDEN YOL ŞUBE’YE PASLANDI

 

ÇOSB Müdürlüğü’nün ıslah çalışmalarını bitirdiği noktadan yüklenici firma tarafından çalışmalara başlanırken, spor salonu arkasında kalan alandaki menfez ilk projede 33 metre iken nedense bir anda proje değişikliğine gidilerek 16,5 metreye düşürüldüğü iddia edildi. Elde edilen bilgilere göre yüklenici firmanın ilk etapta etüt projeye bağlı olduğu ama nedense daha sonra projenin Fen İşleri Müdürlüğü Yol Şube’ye aktarıldığı öğrenildi.

 

ÇİFT ŞERİTTEN TEK ŞERİDE

 

El değişikliğinden dolayı çalışmalarda kısa süreli duraksama yaşandı. Yeni hazırlanan proje ile 20 metrelik imar yoluna 33 metrelik menfez olması gerekirken, bu rakamın 16,5 metreye düşürüldüğü iddia edildi. 20 metre genişliğinde yapılacak olan yolda, menfezin kısaltılmasıyla birlikte çift şeritten bir anda tek şeride düşülmesinin büyük bir sıkıntıya sebep olacağı öngörülüyor.

 

HALBUKİ ÇOK ÖNEMLİYDİ

 

Sürekli olarak Büyükşehir yatırımlarından nedense hep üvey evlat muamelesi gören Çerkezköy’de, şimdi de Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın büyük önem verdiği bu projedeki yanlışlıkların neyin göstergesi olarak Çerkezköylü’nün karşısına çıkacağı ise merak konusu oldu. Barbaros Caddesi üzerinde bulunan köprü çift şeritten tek şeride düşerken, proje kapsamında yolun genişlemesi gerekirken, anlam verilemeyen proje değişikliği kapsamında burada yapılacak olan menfezde de kısalma olduğu iddia edildi.

 

PROJESİ FARKLI

 

İlk menfez için proje yüklenici firmaya ulaşırken, ikinci menfez çalışması için projenin henüz belli olmadığı öğrenildi. “20 metrelik imar yoluna neden 13,5 menfez yapılıyor?” ve “Geriye kalan 6,5 metre ise kime yaptırılacak?” soruları yanıt bekliyor. Çalışmalar kapsamında yolun daha da genişletileceği öne sürülürken gelinen aşamada aynı yolun çift şeritten tek şeride düşürülmesi de şaşkınlık yarattı.

 

ÇOK MU GÖRÜLDÜ

 

Kamuoyu ayrıca bu sorulara yanıt bekliyor:  “Çerkezköy’e yatırım çok mu görülüyor?” ve “Haberimizin ardından ‘menfezlerde kısalma yok uzatıldı mı’ denilecek, yoksa gerekçeli bir açıklamayla kamuoyu bilgilendirilecek mi?

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10