Öge: Rejim değişmeyecek

Eski ilçe başkanları ile birlikte gazetemize konuk olan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öge, 16 Nisan'daki referandum ile rejim değişikliğinin söz konusu olmayacağını söyledi.

Çerkezköy 7.03.2017 19:56:00 0
Öge: Rejim değişmeyecek

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öge beraberinde geçmiş dönem başkanlık görevinde bulunmuş isimlerden Mehmet Danyeli, Sait Yazı, Alaattin Demirbağ ve yönetim kurulu üyeleri Hanefi Belindir, Hasan Karaca, Salih Azbay ile birlikte gazetemiz imtiyaz sahibi Şaban Kardeş'i ziyaret etti. Gündemlerinin referandum olduğunu kaydeden Öge, "Milletimize gidiyoruz. 16 Nisan'a kadar çalışacağız" dedi. Başkan Öge, "Milletimiz , ‘Evet'den yana bir tavır sergiliyor. Zaman geçtikçe kararsızların da evet oyuna doğru yöneldiğini görüyoruz. Elimizde somut veriler var ve bu süreçte, ‘Hayır’ diyenlerin neden hayır dediklerini ifade edemediklerini görüyoruz” dedi.

 

AYNI KEFEYE KOYMUYORUZ

 

Sözlerine devam eden Öge, referandum sürecinde PKK ve KCK gibi yapıların, ‘Hayır’ yönünde görüş bildirdiklerini ifade ederek, AB ülkelerinin de ülke menfaatlerinin gelişmesinden yana olmadığını belirtti. Referandumda, ‘Hayır’ oyu verenler ile PKK’lıları aynı kefeye koymadıklarını kaydeden Öge, "Bu adamlar ülkede istikrar istemedikleri için, ülkenin gelişmesinden yana olmadıkları için hayır diyor. Ama bizim vatandaşımız ise belli bazı şeyler için hayır diyor olabilir.

 

CHP YALAN POLİTİKASI YÜRÜTÜYOR

 

Büyük resme baktığımızda hayır diyen vatandaşımıza söylüyorum, ‘Neden PKK’lının ekmeğine yağ süresin’. PKK neden hayır dediğini açıklıyor ama Kılıçdaroğlu rejim değişikliğinden bahsediyor. CHP yalan politikası ile bu işi sırtlayacağını düşünüyor. Rejim değişikliği diye bir şey yok. Halkın yüzde elli ile seçtiği birisi nasıl parlamentoyu fesh etsin, tek adam rolüne bürünsün böyle bir şeyi akılları alıyor mu gerçekten?" diyerek CHP'nin propagandasının yalan üzerine kurulu olduğunu ifade etti.

 

15 TEMMUZ SONRASI ELİ GÜÇLENDİ

 

Öge ise 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Hükümet’in arkasına aldığı rüzgârla başkanlık sistemi için elinin güçlendiğini belirterek, 66 yılda 65 hükümetin kurulduğunu ve parlamenter sistemin istikrar noktasında zayıf kaldığı yönünde ifadelerde bulunurken, 115 tur boyunca Cumhurbaşkanı'nın seçilemediği ve 12 Eylül 1980 darbesinin patlak verdiği o kara günlere değindi.

 

GÜNDÜZ ESNAF, AKŞAM AİLE

 

16 Nisan'a kadar yürütülecek parti propagandası hakkında bilgi veren Başkan Öge, "Çalışma grupları oluşturduk. 20 grup oluşturulmuş durumda ve hepsi içlerinde dörder beşer kişiden oluşuyor. Gündüz esnaf, akşam ise ev ziyaretleri yaparak bilgilendirmede bulunuyoruz. Perşembe (yarın) günü gençlerle birlikte bir programımız olacak" diyerek ziyaretlerde kararsız durumda olan vatandaşlara yöneleceklerini ifade etti.

 

MİTİNG İÇİN TEŞEKKÜR ALDIK

 

4 Mayıs'ta Tekirdağ'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan mitinge Çerkezköy'den yoğun katılım yaşandığını ifade eden Öge, İl teşkilatından katılım sonrası teşekkür aldıklarını ifade ederek, "Burada 90 araç ile hazır bulunduk ve dolan araçlarımız ile yola koyulduk. Tekirdağ mitingi beklediğimizin de üzerinde bir doluluk gösterdi. Katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

 

HAYIR DİYEN DE BU MEMLEKETİN EVLADI

 

Geçmiş Dönem AK Parti İlçe Başkanlarından Sait Yazı ziyarette, “Türkiye artık istikrar istiyor. 2019'da ne olacağını hep birlikte göreceğiz” dedi. Yazı şöyle devam etti:“2001 yılında Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında yaşanan krizin ardından patlak veren ekonomik krizin ülkeyi nerelere sürüklediğini çok iyi hatırlıyoruz. Türkiye'yi bölmek isteyenler hayır cephesinde birleşmiş durumdalar ve öncülüğünü yapıyorlar. Tabi her hayır diyen vatandaşımız bu insanlar gibidir demiyoruz. Hayır diyen de bu memleketin evladıdır. Ancak parlamenter sistemde istikrar ortamı oluşturmakta güçlük çekiyoruz.”

 

Haber / Pınar SANCAR


0282 726 91 91
0282 747 65 10