İstiklal Marşımız diğer kutsallarımız gibi yaşatılacaktır

Çerkezköy Ülkü Ocakları ikinci Başkanı Erdal Çelik İstiklal Marşı'nın Kabulü ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Vatanımızda son 'ocak' kalıncaya dek İs

Çerkezköy 10.03.2017 21:25:00 0
İstiklal Marşımız diğer kutsallarımız gibi yaşatılacaktır

TÜRKİYE’NİN YÜKSELME RUHUNU TEMSİL ETMİŞTİR

 

İstiklal Marşımızın TBMM’de Milli Marş olarak kabul edilmesinin üzerinden 96 yıl geçerken, İstiklal Marşı’nın kabulüyle ilgili olarak açıklama yapan Çerkezköy Ülkü Ocakları ikinci Başkanı Erdal Çelik, “İmkansızlığın İman ile birleştiği bir dönemde, Türk Milleti’nin ruhunu, heyecanını, inancını, kararlılığını ve vatan sevgisini en anlamlı ve vurgulu ifadelerle dile getiren İstiklal Marşımız; aziz milletimizin gönlünde gerçek anlamını bulmuş, önce kurtuluş dönemi sonra Cumhuriyet ile birlikte Türkiye’nin yükselme ruhunu temsil etmiştir” diye konuştu.

 

RAHMET VE MİNNETLE YAD EDİYORUZ

 

Çelik konuşmasının devamında ise, “İstiklal Marşımızın yazarı olan Mehmet Akif Ersoy sadece büyük bir şair değil, aynı zamanda kendini, milletinin, vatanının istiklal ve istikbal mücadelesine adamış önemli bir şahsiyettir. Bu vesileyle Türk milletinin bağımsızlığı için şehadet şerbetini içen kutlu atalarımız başta olmak üzere; gazilerimize ve bu mukaddes mısraları bize armağan eden Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle yâd ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

DİĞER KUTSALLARIMIZ GİBİ YAŞAYACAKTIR

 

‘’Vatanımızda son ‘ocak’ kalıncaya dek İstiklal Marşımız Ülkücü Türk gençliği tarafından coşkuyla söylenecek ve diğer kutsallarımız gibi yaşatılacaktır’’ diyen Erdal Çelik, “Bundan hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır diyor ve Mehmet Akif’in sözlerini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet, Hakkıdır, Hakk’a tapan milletimin istiklâl” dedi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10