Yapay Krizler Türkiye'ye Zarar Veriyor

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer Hollanda krizi ile ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.

Tekirdağ 12.03.2017 21:57:00 0
Yapay Krizler Türkiye

ÇİRKİN MUAMELE TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NE YAPILMIŞTIR

 

Yüceer, ‘’Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun Hollanda'da uçuş izninin iptal edilmesi ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın persona non grata uygulamasıyla sınır dışı edilmesi kabul edilemezdir. Söz konusu kişiler siyasi kimliklerinden bağımsız olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin Bakanlarıdır ve her koşulda Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil etmektedirler. Yapılan çirkin ve yakışıksız muamele bakanların şahsında Türkiye Cumhuriyeti’ne yapılmıştır.’’ dedi.

 

DIŞ POLİTİKAMIZIN DÜŞÜRÜLDÜĞÜ HALİ ORTAYA KOYMAKTADIR

 

Yüceer, ‘’Bizim açımızdan şu çok nettir; Bu AKP İktidarının Bakanları meselesi değil Türkiye Cumhuriyeti’nin itibarı meselesidir. 400 yılı aşkın süredir diplomatik ilişkimizin olduğu Hollanda’nın Diplomatik teamüllere aykırı bu tasarrufunu kınıyorum. Öte yandan bu yaşananlar Türkiye’nin ve dış politikamızın ne denli prestij kaybına uğradığını da gözler önüne sermektedir. Böylesi bir hakaretin Türkiye Cumhuriyeti tarihinde eşi benzeri görülmemiş, hiçbir ülkenin daha önce böyle bir davranışa cesaret etmemiş olması dış politikamızın bugün düşürüldüğü hali ortaya koymaktadır.’’ ifadelerine yer verdi.

 

DIŞ POLİTİKANIN İTİBAR KAYBINA UĞRATILMASINA DA ‘’HAYIR’’ DİYORUZ

 

‘’Günlük çıkarlar uğruna, Türkiye’nin itibar kaybına uğrayacağı bilinerek bu krizin zorlanması ve yaratılan bu krizden medet umulması, bunun için çaba harcanması da yakışıksız ve tehlikelidir.’’ diyen Yüceer, ‘’ Referandum sürecinde mağduriyet yaratarak oy devşirme amaçlı böylesi yapay krizlerin her şeyden önce Türkiye Cumhuriyeti’ne zarar verdiği göz ardı edilmemelidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin çıkarlarının ve itibarının her şeyin üzerinde olduğunu unutacak denli gözü kararmış bu anlayış önümüzdeki tehlikeyi de gözler önüne sermektedir. İç siyasette propaganda malzemesi elde etmek için Türkiye Cumhuriyeti’nin dış politikasının bu kadar itibar kaybına uğratılmasına da ‘hayır’ diyoruz.’’ sözleriyle açıklamasına son verdi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10