Naci Ağbal'dan Tekirdağ Çıkarması

Maliye Bakanı Naci Ağbal, cumartesi günü  Çorlu'da Müstakil İş Adamları ve Sanayiciler Derneği tarafından düzenlenen 95'nci Genel İdare Kurulu toplantısına katıldı. Ağbal buradaki top

Çorlu 12.03.2017 22:06:00 0
Naci Ağbal

VERGİSİNİ VERMEYENLERE CAYDIRICI CEZALAR GETİRİLECEK

 

Müstakil İş Adamları ve Sanayiciler Derneği tarafından düzenlenen 95’nci Genel İdare Kurulu toplantısında vergi ve sosyal güvenlik usul hukuku mevzuatının tamamen değişeceğini ifade eden Ağbal, “İki mevzuatı gözden geçireceğiz, gümrüğü de buna dahil edeceğiz. Bütün bunları karşılaştıracağız mükellef için kolay olan, mükellef için daha adil olan daha basit olan neyse onu yapacağız” dedi. Vergisini vermeyenlere caydırıcı cezalar getirileceğini ve gelir vergisi kanununun yakın bir zamanda komisyonda görüşülerek yasalaştırmak istediklerini belirten Ağbal, “Biliyorsunuz gelir vergisi kanununu var yakın bir zamanda komisyonda görüşmelerini tamamlayıp yasalaştırmak istiyoruz. Vergi usul hukuku, sosyal güvenlik usul hukuku mevzuatın tamamına dahil olmalı. Mevzuat kolay olmalı, anlaşılır olmalı istiyoruz. Bununla ilgili kapsamlı bir çalışma yürütüyoruz. Bundan sonra vergide de sosyal güvenlik mevzuatında da aynı düzenleme olacak. Nasıl yapacağız iki mevzuatı gözden geçireceğiz, gümrüğü de buna dahil edeceğiz. Bütün bunları karşılaştıracağız mükellef için kolay olan, mükellef için daha adil olan daha basit olan neyse onu yapacağız. Üçü de yanlış mı? Üçünü de kaldıracağız” dedi.

 

DEVLETİN VERGİSİ ÖDEYENİ  BAŞININ TACI YAPMASI LAZIM

 

Bakan Ağbal, vergi verenle, vermeyen arasındaki haksız rekabeti engelleyeceklerini belirterek, vergisini veren vatandaşı devlet olarak ‘başının tacı’ yapacağını söyledi. Ağbal, “Çok daha inanarak uygulayacağı sistem getireceğiz. Sistem uyumlu mükellefe destek olmak ama her şeye rağmen sisteme uymak istemeyen vergisini vermek istemeyen primini ödemek istemeyene de gerçekten caydırıcı yaptırımlar getireceğiz. Biz mükellefimize inanıyoruz, biz mükellefimize güveniyoruz, mükellefimiz devletine karşı yükümlülüklerini en iyi şekilde yerine getirecek. O zaman kurallar da buna göre inşa edilecek, buna göre yapacağız. Bir çoğunuzun aslında en çok şikayet ettiği konu haksız rekabet. Bir mükellef var bütün işlerini kayıtlı yapıyor, vergisini ödüyor, yanındaki bunların hiç birisini yapmıyor. Burada haksız rekabet oluyor. Devlet ne yapması lazım o vergisini ödeyene şefkatle yaklaşması lazım, onu başının tacı yapması lazım. Ama öbürü haksız rekabet yapıyor üzerine gitmesi lazım ki, diğer vatandaşın hakkını hukukunu koruyabilelim.” şeklinde konuştu.

 

REFERANDUM TÜRKİYE’NİN KADERNİ DEĞİŞTİRECEK

 

Ağbal, MÜSİAD toplantısının ardından geçen yıl 22 Aralık tarihinde Fırat Kalkanı harekatında şehit olan Uzman Çavuş Akın Acar’ın ailesini ziyaret etti. Bakan Ağbal’a ziyaretinde Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan,  Ak Parti Tekirdağ milletvekilleri Mustafa Yel ve Metin Akgün, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Ak Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel de eşlik etti. Daha sonra Tekirdağ’da Çınarlı Mahallesi’ndeki Bayburtlular Derneği’ni ziyaret eden Ağbal, 16 Nisan’daki yeni anayasa referandumuna yönelik Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğini ve referandumun Türkiye’nin kaderini değiştireceğini söyledi.

 

HEP BERABER EVET DİYELİM

 

Ağbal burada yaptığı konuşmasında,"Bayburt'u da, Tekirdağ'ı da, Türkiye'yi de büyütecek müthiş bir anayasa değişikliğine inşallah hep beraber o zaman imza atacağız. Bu değişiklik gençlerimiz için, bu değişiklik çocuklarımız için, bu değişiklik yarınlarımız için. Ve Allah'ın izniyle Türkiye bu anayasa değişikliğini inşallah hayata geçirdikten sonra arka arkaya başka önemli güzel düzenlemeleri de yapacağız, hayatı baştan aşağı yeniden kuracağız. Burada Bayburtlu hemşerilerim olarak, özel olarak desteğinizi bekliyorum. İnşallah 16 Nisan geldiğinde, Bayburt'ta da, Tekirdağ'da da gümbür gümbür sandıklara gidelim, sandıkları inşallah patlatalım, hep beraber evet diyelim." dedi.

 

16 NİSAN’DA TÜRKİYE NEYMİŞ GÖSTERECEĞİZ

 

Hollanda hükümetinin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağına iniş iznini iptal etmesini de değerlendiren Bakan Ağbal, "Hollanda, Dışişleri Bakanımızın uçağına iniş izni vermemiş. Almanya’da bakanlarımızın kapalı mekanlarda miting yapılmasına izin verilmemiş. Siz ne yaparsanız yapın, isterseniz uçağı indirmeyin, isterseniz toplantıları iptal edin. Ne yaparsanız yapın 16 Nisan’da, Avrupa'da yaşayan bütün kardeşlerimiz sandıklara gümbür gümbür gidecekler. Ülkelerine milletine sahip çıkacaklar ve inşallah Avrupa'ya 16 Nisan’da hep beraber dünya neymiş, Türkiye neymiş göstereceğiz" diye konuştu.

 

KİMSE TÜRKİYE’NİN SESİNİ KESEMEZ

 

"Kimse Türkiye'nin sesini kesemez, kimse Türkiye'deki bu değişimi engelleyemez.’’ diyen Ağbal, ‘’ Yani neden korkuyorsunuz, neyin anlatılmasından korkuyorsunuz? Demek ki size bir yerlerden birileri talimat veriyor. Ya da siz bir oyunun içerisindesiniz, artık o oyunu gizleme gereği bile göstermiyorsunuz. Açık açık Türkiye'ye, Türkiye'deki bu değişime meydan okuyorsunuz. Ama buna müsaade etmeyeceğiz. 15 Temmuz gecesi milletine, demokrasisine sahip çıkan vatandaşımız, 16 Nisan günü geldi mi bir defa daha Avrupa’ya bu tokadı vuracak’’ ifadelerini kullandı.

 

OYUNU HEP BERABER BOZACAĞIZ

 

Buradan Tekirdağ Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'ni ziyaret eden Ağbal’ı,  hükümetin teşvik amacıyla ticari araçlara getirdiği Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) muafiyetinden faydalanan taksiciler, araçlarıyla karşıladı. Taksiciler Ağbal’a çiçek verip teşekkür ederek hatıra fotoğrafı çektirdi. Buradaki konuşmasında Türkiye'nin üzerinde oyunlar oynanmak istendiğini belirten Ağbal, "Görüyoruz ki artık herkes kartlarını açık etti. Bugün Avrupa Türkiye ile artık açık bir tavır takındı. Avrupa, 'ben Türkiye'deki anayasa oylamasında bütün gücümü kullanacağım ve bu değişikliğin önünde engele olacağım' diyor. Sizin Türkiye'nin içindeki anayasa değişikliğiyle ne işiniz var. Türkiye üzerinde bir oyun ve hesap güdüyorlar. Ama Allah'ın izniyle, milletimizin desteğiyle bu oyunu hep beraber bozacağız. Arkadaşlarımızın Avrupa'da yaşayan vatandaşlara gidip anayasa değişikliğini anlatmasını istemiyorlar. Ama PKK'lıların sözcüleri oldu mu bütün salonları, mikrofonları, ekranları açıyorlar. Avrupa'nın o kara yüzü bir daha ortaya çıktı. Avrupa’nın Türkiye'ye beslediği bu düşmanlık bu anayasa değişikliğiyle bir kez daha görüldü" dedi.

 

TEKİRDAĞ'A ÜNİVERSİTE SÖZÜ

 

Daha sonra Ak Parti Tekirdağ il binasına geçerek burada Ak Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Metin Akgün, İl başkanı Cüneyt Yüksel ve partililerle bir araya gelen Bakan Ağbal, Tekirdağ'a ikinci üniversite sözü vererek, "Tekirdağ'a Balkan Teknik Üniversitesi kurulmasını arzu ediyorum. Bunun için Ankara'ya döndüğümde gerekli girişimleri başlatacağım" dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10