YGS için 6 bin 70 aday ter döktü

Ocak ayında Çerkezköy, Kapaklı ve Saray'da yaşayıp YGS'ye girecek olan öğrencilere iyi haber gelmişti. Bu üç ilçede yaşayan öğrenciler için yaklaşık 70 kilometre uzaklıktaki TekirdaÄ

Çerkezköy 12.03.2017 22:14:00 0
YGS için 6 bin 70 aday ter döktü

6 BİN 70 ADAY TER DÖKTÜ

 

Çerkezköy ilk kez YGS’ye ev sahipliği yaparken, dünkü sınavda 6 bin 70 aday ter döktü; yaklaşık bin personel de sınavda göre aldı. 20 okulda yapılan YGS için günler öncesinden yapılan önemli uyarılarda, sınav binasına girişlerin sınavdan 15 dakika önce sona ereceği ve saat 09.45’ten sonra sınav binasına 1 dakika dahi geç kalınması halinde kimsenin sınava alınmayacağı ifade edilmişti.

 

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNÜN GİRİŞİMLERİ SONUCUNDA SINAV MERKEZİ OLDUK

 

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, göreve geldiği andan itibaren yaptığı girişimler sonucunda Çerkezköy’ün sınav merkezi olduğu açıklamış ve yaptığı açıklamada da, “Çerkezköy İlçesi, Tekirdağ il merkezine yaklaşık 70 kilometre mesafede olup, öğrencilerimizin YGS sınavına girmek için bu mesafeyi sabah çok erken saatlerde yola çıkmalarına rağmen trafik sorunu nedeniyle ÖSYM sınavlarına sürekli geç kalmakta ve bu nedenle mağduriyetler yaşamaktadırlar. Çerkezköy, Kapaklı ve Saray ilçelerinde toplam 3 bin 500 öğrenci YGS sınavına girecektir. Müdürlüğümüzün talebi ve ÖSYM nezdinde yaptığımız girişimler sonucu ilçemiz YGS de sınav merkezi olmuştur” ifadelerine yer vermişti.

 

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ÜST SEVİYEYE ÇIKARILDI

 

20 okulda yapılan YGS’de öğrenciler içeride ter dökerken, aileleri de yağışlı havaya rağmen okulların dışında bekleyerek çocuklarının geleceği için dua ettiler. İlçe genelinde güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarılırken, yapılan uyarılara rağmen sınava geç gelen adaylar okula alınmadı. Günler öncesinden uyarılar yapılarak sınav saatlerinde sessiz olunması istenirken, Kapalı Halk Pazarı da Çerkezköy Belediyesi’nin aldığı karar doğrultusunda Cumartesi günü kuruldu.

 

ALNININ AKIYLA ÇIKTI

 

Öğrenciler ve aileleri 70 kilometre uzaklıktaki Tekirdağ il merkezine gitmek yerine dün Çerkezköy’de sınava girebilmenin mutluluğunu yaşarken, ilk kez YGS’ye ev sahipliği yapan Çerkezköy, bu sınavdan alnının akıyla çıkmayı başardı.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10