Nefret iklimi Tekirdağ'da hakim olmayacak

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr.Candan Yüceer, önceki gün Veliköy Mahallesi'nde referandum çalışması yapmak için halkla buluşan CHP'lilere yönelik yapılan saldırıyı kınadığını ifade

Çerkezköy 14.03.2017 19:39:00 0
Nefret iklimi Tekirdağ

ŞİDDET VE NEFRETLE KINADI

 

Cumhuriyet Halk Partisi üyelerine ve onlara destek olan gençlere aralarında AKP İlçe yöneticilerinin de bulunduğu bir grup tarafından sözlü ve fiziki saldırıda bulunulduğunu belirten CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, “Anayasal bir hakkı kullanmaktan başka bir amaçları olmayan partililerimize ve vatandaşlarımıza karşı yapılan bu saldırıyı şiddet ve nefretle kınıyorum. Bu saldırıda iktidar gücünü arkasına alan bir takım kimselerin, hükümet üyelerinin, AKP yöneticilerinin ‘hayır’ diyen vatandaşlarımızı hedef göstermesinin etken olduğu açıktır” diye konuştu.

 

SALDIRI VE TEHDİTLERİN BİR UZANTISIDIR

 

Çerkezköy’de yapılanların daha önce yurdun hemen her yerinde ‘Hayır’ kampanyası yürüten vatandaşlara karşı yapılan saldırıların ve tehditlerin bir uzantısı olduğunu sözlerine ekleyen Milletvekili Yüceer, “Bu çirkin ve aciz tavrın şiddetle kınanması gerekirken bu saldırıları ve tehditleri gerçekleştirenlerin adeta korunuyor ve teşvik ediliyor olması kabul edilemezdir. Bir ülkede Hükümet edenlerin görevi saldırganlığa zemin hazırlamak, teşvik etmek ve saldırganları korumak değil, vatandaşların özgür iradelerinin sandığa yansıtmasını sağlamaktır. Açıktır ki, yapılanlar bunun tam tersidir” dedi.

 

YILDIRMA POLİTİKALARI AMACINA ULAŞAMAYACAKTIR

 

Candan Yüceer açıklamasının devamında ise, “İstenilen sonucun alınamayacağına ilişkin bir paniğin işareti olan bu baskı ve yıldırma politikaları amacına ulaşamayacaktır. Ne denli saldırgan olurlarsa olsunlar, devletin gücünü ne kadar arkalarına alırlarsa alsınlar halkımıza dayatılan bu tek adam rejimine karşı çıkmak, ‘hayır’ demek meşruiyeti olan demokratik bir haktır. Bu bir hak olmanın ötesinde bir vatandaşlık görevidir. Vatandaşlarımız her şeye rağmen, tüm engellemelere, tüm saldırılara rağmen haklarının ve görevinin bilincindedir” ifadelerine yer verdi.

 

BARBARCA SALDIRIYI ŞİDDETLE KINADI

 

CHP Milletvekili Yüceer, Türkiye’yi tek adam rejimine sürüklemeye çalışan bu zihniyete ve saldırganlığa kararlılıkla karşı çıkmaya devam edecektir diyerek, “Bu bilinçli olarak yaratılan nefret ikliminin Tekirdağ’da hakim olmasına izin vermeyeceğiz. Biz Hayır kampanyamızı barış içerisinde bayram havasında yürüteceğiz. Önceki gün Çerkezköy’de saldırıya uğrayan gençlerimize geçmiş olsun diyor, yapılan bu barbarca saldırıyı tekrar şiddetle kınıyorum” dedi. 

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10