Saldırıya Uğrayanlar "AK Partiliyiz" Dedi

Veliköy'deki referandum çalışması esnasında dayak yiyen iki üniversiteli AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı'nın toplantısına katıldı. İki genç 'Biz de AK Partiliyiz' de

Çerkezköy 14.03.2017 20:22:00 0
Saldırıya Uğrayanlar

CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın Veliköy Mahallesi’nde yürüttüğü referandum çalışmaları esnasında iki gencin AK Partililer tarafından darp edildiği iddiasına cevap gecikmedi. AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe düzenlediği basın toplantısında CHP İlçe Başkanı Engin Camcı ve CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’den özür beklediklerini ifade ederek, “Gençlerimiz açık yüreklilikle AK Partili olduklarını ve halk oylamasında ‘Evet’ oyu kullanacaklarını ifade ettiler. Bu çocuklar CHP’liyse bizim aracımızda ne işleri var? Bizim partimizden olduklarını söylüyorlar. O zaman Engin Camcı ve Candan Yüceer nasıl oluyor da gençlerin kendi partilerinden olduklarını iddia ediyorlar?” dedi.

 

10 GÜNDÜR SAHALARDAYIZ

 

Veliköy Mahallesi’nde üzücü bir olayın meydana geldiğini sözlerine ekleyen Öğe, “Bizler de konuyla ilgili açıklama yapmayı gerekli bulduk ve sizlerle bir araya geldik. Halkımızı, kamuoyunu bilgilendirelim dedik. Çünkü bu olaydan kendine siyasi çıkar sağlamaya çalışan gruplar var. 10 gündür sahalardayız. Çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmalarını en nazik şekilde sürdüren taraf şu anda biziz. Çalışmalara başlamadan önce genel merkezimizin de üzerinde en çok durduğu durumlardan biri buydu. Bu konuda eğitimler de verildi” dedi.

 

GENÇLERİN İFADELERİ ALINDI

 

Başkan Öğe konuşmasının devamında yaşanan kavga olayı hakkında bilgi vererek, şöyle devam etti: “Çalışmalarımız kapsamında Veliköy Mahallemizde ‘Evet’le alakalı açıklamalarda bulunurken, arkadaşlarımız bir kahvehane önünde CHP’li bir grupla karşılaşıyorlar. Bu iki grup birbirlerine ‘Evet’ ve ‘Hayır’ı normal bir dille anlatmaya başlıyor. Bu esnada kalabalığın içindeki iki üniversite öğrencimiz, çıkan kavgada yaralanıyorlar. Parti yetkililerimiz, gençleri seçim arabamıza alarak hastaneye götürüyor ve tedavilerin yapılmasını sağlıyorlar”  

 

BİZİM ARACIMIZDA İŞLERİ NEYDİ?

 

Öğe, CHP Çerkezköy İlçe Örgütü ve CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in darp edilen gençlerin CHP Gençlik Kolları üyesi olduklarını ifade ettiklerini belirterek, “Gençlerimiz açık yüreklilikle AK Partili olduklarını ve halk oylamasında ‘Evet’ oyu kullanacaklarını ifade ettiler. Bu çocuklar CHP’liyse bizim aracımızda ne işleri var? Bizim partimizden olduklarını söylüyorlar. O zaman Engin Camcı ve Candan Yüceer nasıl oluyor da gençlerin kendi partilerinden olduklarını iddia ediyorlar? Engin Camcı beni aradı ve partililerine saldırdığımızı söyledi. ‘Biz böyle bir şey yapmayız. Kendisini uyarıp, bu saldırının bir provokasyon olabileceğini, ne olup bittiğini anlamadan hemen iftirada bulunmaması gerektiğini söyledim.’ Asıl kavgacı, ayak ısıran, burun kıran demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan meclis kürsüsünü deviren Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’sidir. Biz Ak Parti olarak hiçbir zaman kavganın içerisinde yer almadık ve almayacağız da. Durumun gerçeğini öğrenince de Engin Camcı’yı arayıp olayı anlattım” dedi.

 

BU ACIMASIZCA YAPILAN BİR ŞEYDİR

 

Yaşanılan olaydan CHP’ye ekmek çıkmayacağını sözlerine ekleyen Abdullah Öğe, “‘Hayır’ çıkmayacağını gayet iyi biliyorlar ve buradan ekmek çıkarmaya çalışıyorlar. ‘Evet’ çıkacağını onlar da biliyor. Olayı bu şekilde yansıtan CHP Çerkezköy İlçe Örgütü ve CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer bu açıklamaları bilmeden mi yaptılar yoksa kasten mi merak ediyorum. Görüşleri önemli değil ancak; bu gençler ‘Hayırcı’ değil. Bizlere, gönülden ‘Evet’ dediklerini söylediler. ‘Evetçi’ olan bu gençlerin nasıl CHP’li olduklarını Candan Yüceer bize açıklasın. Genç arkadaşlarımızı darp edenleri şiddetle kınıyoruz. Gerçekten içim acıdı. Bunu yapanları Allah’a havale ediyoruz. Bu, acımasızca yapılan bir şeydir” ifadelerine yer verdi.

 

O ÖGRENCİLER KONUŞTU

 

Veliköy Mahallesinde yaşanılan olayda fiziksel şiddete maruz kalan H. D. ve U. E., yapılan basın açıklamasının ardından AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin odasına davet edilerek konu hakkında açıklamalarda bulundular. Yüksek okulda eğitim gören gençler okuldan çıkarak pazara doğru gittikleri esnada kahvehanenin önünde seçim çalışması yapan iki grubu görünce kalabalığın bulunduğu alana doğru yaklaştıklarını ifade ettiler.

 

BİZ ASLINDA AK PARTİLİYİZ

 

Ağır şekilde darp edilen U.E., yaptığı açıklamada, “Ak Parti ve CHP’li partililerin ‘Evet’ ve ‘Hayır’ üzerine gerçekleştirdikleri seviyeli tartışmayı izlerken ‘Evet’ diye bir ses yükseldi. Hayırcı kadınlara ‘yanlış bilgiler veriyorlar’ dedim. Sonra bir kadın bana ‘Senin bu yaptığın doğru mu?’ dedi. Ardından kalabalıkta bulunanlardan biri bana vurdu ve daha sonra da etrafındakiler gelip bizi dövdüler. Bizi bizzat AK Partili yöneticiler kurtardı. Allah onlardan razı olsun. Bize burada ailemizmiş gibi davrandılar. Biz aslında AK Partiliyiz” dedi.

 

ŞİKAYETÇİ OLMAYACAKLAR!

 

Basın mensuplarının yaşanılan darp olayının ardından suç duyurusunda bulunup bulunmayacaklarının sorulması üzerine gençler, “Kendi rızamızla şikayetçi olmadık ve olmayacağız da. Okulumuzun bitmesine iki ay kaldı. Can güvenliğimiz yeniden tehlikeye girer diye korkuyoruz. Tehdit falan da etmişler. Bu yüzden şikayetçi olmayacağız” cevabında birleştiler.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10