"Daha büyük problemlere sebebiyet verecek bir mahiyettedir"

Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Murat Vakitçi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Hollanda'da yaşadığı diplomatik skandala değindi.

Tekirdağ 15.03.2017 21:17:00 0

BÜYÜK BİR HATADIR

 

Son günlerde Avrupa ülkelerinin Türkiye’ye yönelik insanları hayrete düşüren tavırlar takındığını ve uygulamalarda bulunduğunu kaydeden Vakitçi, “ Özellikle Hollanda’nın Dış İşleri ve Aile Bakanlarımıza yönelik takındığı tutum ve uyguladığı muamele diplomatik nezaketsizliğin ötesinde büyük bir hatadır. Bu hatalı tavır, sadece iki ülke arasında oluşacak bir problem olarak kalmayacak çok daha büyük problemlere sebebiyet verecek bir mahiyettedir. Bu tavrı doğru bulmadığımızı ve kınadığımızı ifade etmek istiyorum. Ayrıca Hollanda Hükümetini bu hatalı tavırdan biran evvel dönmeye ve bu hatasını telafi edecek adımları atmaya davet ediyorum. Batının vahşi köpekleri tarafından ısırılan vatandaşlarımıza da acil şifalar dilerim” dedi.

 

“ÖNEMLİ OLDUĞUNUN KANAATİNDEYİZ”

 

Vakitçi “ Bunları ifade ederken şunu da belirteyim ki, biz her vesile ile AB’nin bizim için asla medeniyet projesi olmadığını, batının genelde çifte standartlı olduğunu dile getiriyoruz. Tarih, Batı aleminin bu tavırlarının örnekleriyle doludur.1.Dünya savaşında, Kurtuluş Savaşında, Kıbrıs Zaferinde batının gerçek yüzünü görmüşken, hala batının kapısının bekleme kampında pineklemenin bir manası yoktur. Ülkemizin bu tavırlara karşı duruşu ancak şahsiyetli bir dış politika anlayışı ile engellenebilir. Bu yaşananların AB ile üyelik görüşmelerimizin sil baştan ele alınmasını gerektirecek kadar önemli olduğu kanaatindeyiz. Öte yandan ülkemiz bu krizi fırsat bilmeli ve önündeki en önemli alternatif olan D-8’i bir an evvel harekete geçirmelidir” açıklamasında bulundu.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10