En Ağır Bedeli Gençlerimiz Ödüyor

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, 2016 Aralık ayı işsizlik rakamlarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Genç işsizliğinin son bir yılda 4,8 puan gibi olağanüstü artış gÃ?

Tekirdağ 16.03.2017 21:07:00 0
En Ağır Bedeli Gençlerimiz Ödüyor

81 AYIN EN YÜKSEK İŞSİZLİK ORANI

 

Öztrak, ülkenin gündemi Başkanlık ihtirasıyla, tek adam rejiminin inşası çabalarıyla tutsak alınmışken, vatandaşların yaşam koşullarının her gün biraz daha kötüleştiğini ifade etti.TÜİK rakamlarına göre son bir yılda işsiz vatandaş sayısının, 668 bin kişi artarak 3 milyon 872 bin kişiye sıçradığını belirten Öztrak, ‘’ İşsiz sayısındaki 668 bin kişilik artış, ekonominin yüzde 4,7 daraldığı, 2009 yılının Eylül ayından bu yana en yüksek artıştır. Resmi işsiz sayısı 4 milyona dayanarak rekor kırmıştır. İşsizlik oranı ise bir yılda 1,9 puan artarak yüzde 12,7’ye çıkmıştır. Bu da son 81 ayın en yüksek işsizlik oranıdır.’’ dedi.

 

GERÇEK İŞSİZ SAYISI 6 MİLYONUN ÜSTÜNDE

 

Öztrak açıklamasında, ‘’Çalışmaya hazır olduğu halde iş aramaktan vazgeçmiş vatandaşlarımızla beraber geniş işsiz sayısı ise 6 milyon 290 bine çıkmıştır. Bu şekilde hesaplanan geniş işsizlik oranı, son bir yılda 1,2 puan artarak, yüzde 19,1 olmuştur. Geniş işsizliğe ait bu rakamlar da mevcut işgücü serilerinde rekordur. Genç işsizliği son bir yılda 4,8 puan gibi olağanüstü artış göstererek Aralık 2016’da yüzde 24’e çıkmıştır. İş arayan her dört gençten biri iş bulamamaktadır. Fiili başkanlık ve bunun hukuki hale getirilmesi için yaratılan belirsizliklerin en ağır bedelini gençlerimiz ödemiştir.’’ ifadelerine yer verdi.

 

MİLLETİMİZ EN GÜZEL CEVABI 16 NİSAN’DA VERECEK

 

‘’Aralık itibariyle son bir yılda iş bulabilen vatandaşlarımızın sayısı sadece 221 bindir.’’ Öztrak açıklamasını, ‘’Bu rakam 2013 Kasım ayından bu yana istihdamda gözlenen en düşük artıştır. İşadamlarını korkutarak, davul zurnayla göstermelik istihdam paketleri açarak bu meselenin üstesinden gelmek mümkün değildir. Bu gidişe en güzel cevabı milletimiz 16 Nisan’da verecektir. Alınacak hayırlı sonuçla, meçhule giden, ülkenin ufkunu karartan rejim değişikliği taleplerine dur denecek, güçlü demokratik parlamenter rejimin inşası üstündeki tek adam vesayeti ortadan kalkacaktır. Hayırlı sonuçla, herkes yeniden hukuka saygı duyacak, kendi işini yapacak, belirsizlik kalkacak, vatandaşımızın aşı, işi büyüyecek, huzuru artacaktır.’’ sözleriyle noktaladı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10