İnönü'nün ismi Kapaklı'da yaşatılacak

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin 11 ilçeye 11 okul adlı projesinin Kapaklı ayağında sona gelindi ve dün saat 14.00'da düzenlenen tören ile İsmet İnönü İlkokulu devir teslimi gerçekleştirildi.

Kapaklı 16.03.2017 21:09:00 0
İnönü

YENİ OKUL HAYIRLI OLSUN

 

Tekirdağ İl Eğitim Müdürü Ersan Ulusan burasının okul ihtiyacı hepimizin malumu ve ortalama yıl içerisinde 35 bin civarında nüfus artışımız söz konusu. Kapaklı yoğun göç alan ve okul ihtiyacının hat safhada olduğu ilçelerimizden birisi. Cumhurbaşkanımızın işaretleriyle ve bakanlarımızın stratejik planlarında da 2019 yılında tekli öğretime geçirilecek. Herkese bu anlamda ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyesi'nin toplamda 254 derslik ve 1 spor salonuyla yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ediyor, yeni okulumuzun öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

 

PROJELENDİRİLEN OKULLAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

 

Kapaklı'da eğitim için yapılan kamu yatırımlarına da değinen Ulusan, "4 derslikli 80 öğrenci kapasiteli anaokulu bitmek üzere, Karaağaç'ta 24 derslikli Meslek Lisesi ve 6 derslikli anaokulu bitti. Şahit Kadir Dadaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak eğitim öğretime başlayacak. İmam Hatip Lisesi 24 derslikli olacak ve ruhsat başvurusu yapıldı. Ruhsat çıkınca ihaleye açacağız" dedi. Kapaklı'nın derslik ihtiyacını gidermek amacıyla teklife sunulan projelere de değinen Ulusan, "12 derslikli Halk Merkezi, Kapaklı Anadolu Lisesi'nin bahçesine spor salonu, temel eğitim için 21 derslikli bir okul, 32 derslikli meslek lisesi ve 3 atölyenin yanı sıra rehberlik araştırma merkezi teklifimiz var" dedi. Ayrıca Ulusan, Hayırsever bağışlarında Kapaklı'ya destekte bulunan SEG Boya firmasının Sanayiciler İlkokulu bahçesine yaptırdığı prefabrik 6 derslikli anasınıfı ve Kapaklı İmam Hatip Okulları Yaptırma, Yaşatma ve Koruma Derneği ile Valilik arasında imzalanan 24 derslikli İmam Hatip Ortaokulu ve Uygulama Mescidi protokolünden söz etti.

 

KAPAKLI'DA EĞİTİM KAMPÜSÜ YAPILACAK

 

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı yaptığı konuşmasına İsmet İnönü'nün torunu Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'yü selamlayarak başladı. 11 ilçeye 11 okul projesi kapsamında 41 derslikle en büyük okulun Kapaklı'ya yapıldığını ifade eden Mandalı, okulun yaklaşık bin 200 civarında öğrenci kapasitesi bulunduğunu ifade etti. Kapaklı'da 28 okul yani 452 derslik bulunduğunu dile getiren Mandalı, Kapaklı'da 150 dekar alan üzerinde eğitim kampüsü kurmak için alt koordinasyon kurulundan onay çıkması gerektiğini ve çalışma yürüttüklerini ifade etti. Devlet yatırımları noktasında Tekirdağ'ın vergi vermekte 8. sırada olmasına rağmen devlet yatırımı alan iller sıralamasında 58'nci olduğunu dile getiren Mandalı, başkentin bu konuda dikkat buyurması gerektiğini vurguladı.

 

TORUN İNÖNÜ: GURUR DUYDUM

 

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü dedesinin isminin verildiği okulun açılışında bulunmaktan duyduğu gururu dile getirerek, "Ailemizin büyüğü büyükbabamın adı verilen bu okulun açılışında bulunmak benim için çok önemli. Büyükbabam hepimizin atası Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yakın arkadaşıydı ve cumhuriyet döneminin başlamasıyla birlikte eğitim alanında büyük bir devrim yaptılar. Cumhuriyet döneminin en önemli önceliği eğitim oldu. Eğitimde fırsat eşitliği yaratıldı, köy enstitülerinde kısa sürede aydınlarımız yetişti. 11 ilçeye 11 okul projesiyle aydınlık gelecek için bir tuğla daha koyuldu, hayırlı olsun" dedi.

 

PROJEDE VARAN 9

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak devir teslim töreninde yaptığı konuşmasında, 11 ilçeye 11 okul projesinin 8'ncisini teslim etmiş oluyoruz, yarın da Hayrabolu spor salonu ile  9. projeyi teslim edeceğiz. Bu ayın 31'inde Marmaraereglisi'nde yapılacak okulun temeli atılacak, Nisan ayı ortasında Saray'da yapılacak okulumuzun temeli atılacak. Tekirdağ'ın eğitime olan ciddi boyutta eğitime ihtiyacı var. Sosyal demokrat çerçevede en önemli faktörlerinden biri de insana yapılan yatırımdır. Tekirdağ her yıl 35 bin göç alıyor. Kapaklı ve Çerkezköy'ün okula ihtiyacı vardır. Bu okulların en büyük hedefi Atatürk'ün bizlere gösterdiği idealler neticesinde eğitim vermesidir. Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum diyen anlayışın bir mensubu olarak ve hayattaki en hakiki mürşit ilimdir diyen önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ışığında okullarımızda eğitim verilecek. Bu okulun ismini de gururumuz olan Lozan'ın lideri İsmet İnönü'nün ismini koyarken bir kez daha gurur duydum. Bu gibi hizmetlerimiz devam edecek. Verdiğimiz sözleri hizmet süremizde tamamlayacağımıza müsterih olun. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

 

BUNDAN SONRASI HÜKÜMETTE

 

CHP Tekirdağ Milletvekili PM Üyesi Candan Yüceer açılış töreninde eğitime dair her projenin gelecek açısından heyecan verici olduğunu kaydederek, geçtiğimiz hafta Çerkezköy'de bir okulun açılışını gerçekleştirdik. 11 ilçeye 11 okul projesi hayata geçmiş en güzel projelerden birisi, katkısı bulunan herkese teşekkür ederim ama projenin fikir babası Başkanımız Kadir Albayrak'tır. Büyükşehir Belediyemizin kıt kanaat kaynaklarla eğitime destek vermesi umut verici, adlığımız göç ortada, mevcut derslik ve lazım olan derslik sayıları ortada. 228 dersliğe daha ihtiyacı var Kapaklı'nın. 41 derslikli güzel bir okulun devir teslimini yapıyoruz ama sorunun çözümünde devede kulak misali. Bundan sonrası hükümette" dedi.

 

ÖNEMLİ OLAN DONANIMLI EĞİTİM

 

Eğitim olmazsa gelecek olmaz. En güzel servetimiz çocuklarımız ama nitelikli bir eğitimden geçmiş; fikri hür vicdanı hür irfan hür bir gençlik olmalı. Fiziki şartların değişmesi açısından bir katkı sunuyoruz ama önemli olan nitelikli bir eğitimi sağlayabilmek, eğer nitelikli eğitim olmazsa diplomalı işsiz ve donanımsız insan tiplemesiyle 10 yıl sonra karşı karşıya kalabiliriz" şeklinde konuştu.

 

ÇOCUKLARLA DANS ETTİ

 

Konuşmaların ardından tüm protokol kurdele keserek okulun devir teslim törenini gerçekleştirmiş oldu. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı'nın önderliğinde ilkokul öğrenci hareketli müzikler eşliğinde bir süre dans etti, protokol üyeleri ise okulu gezdi.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10