Siftah Başkan Akay'dan

Çerkezköy'de 50 yıldır kız öğrencilerin eğitimine yönelik hizmet veren Çerkezköy Merkez Kız Öğrenci Yurdu her yıl olduğu gibi bu yıl da geleneksel kermesini sürdürdü. Kermeste ilk sifta

Çerkezköy 20.03.2017 20:34:00 0
Siftah Başkan Akay

KIZ ÇOCUKLARIMIZ DA GELECEĞİMİZİN TEMİNATIDIR

 

Açılışta  Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram da hazır bulundu. Kermes açılışını yapan  Yurdun Eğitim Gören Talebeler Derneği Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Mehmet Perperek, “Bugün kız öğrenci yurdumuzda eğitim gören kız öğrencilerimizin daha iyi eğitim görmelerini sağlamak için her yıl geleneksel olarak sürdürdüğümüz kermesin yenisini daha hizmete açıyoruz. Eğitime yapılan yatırım en kıymetli yatırımdır. Devletimizin olanakları ve hayırseverlerimizin katkılarıyla bu yurdumuz 50 yıldır Çerkezköy’de hizmet vermektedir. Geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz erkek çocuklarımız kadar aynı şekilde kız çocuklarımız da geleceğimizin teminatıdır. Biz hiçbir zaman erkek kız ayrımı yapmadan onlara en iyi şekilde yurt hizmeti vermekteyiz. Bu hizmetimiz de hayırseverlerimizin ve devletimizin katkılarıyla oluyor. Bu kermesten elde edilecek gelir de onların eğitimleri için harcanacaktır. Bu güne kadar katkı ve destek veren herkese ve her kesime teşekkür ediyor ve Allah razı olsun diyoruz. Bu günkü kermesimize de katkı sağlayan hayırseverlerimize katkılarından dolayı Allah razı olsun diyoruz.”dedi.

 

KURDELEYİ HEP BİRLİKTE KESTİLER

 

Mehmet Perperek’in konuşmasının ardından dua okundu ve sonrasında açılış kurdelesini Merkez Öğrenci Yurdu Dernek Başkanı İbrahim Narçın, Mehmet Perperek, Çelebi Erkek Öğrenci Yurdu’nun ilk öğrencilerinden olan Hüseyin Pektaş Karaca ve dernek yöneticileri hayırlı olması temennisiyle hep birlikte kesti.

 

HER ZAMAN KATKIMIZ OLACAK

 

Burada konuşan Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bu güzel yurdumuzda buradaki kız öğrencilerimiz dinimizi, Türk örf ve ahlakımızı en iyi şekilde öğrenerek hayata hazırlanmaktadırlar. Kendilerine bu yönde katkı sağlayan öğretmenlerimize, dernek yönetimine teşekkür ediyorum. Burada insanlarımızın birlik ve beraberlik içerisinde çocuklarımızın eğitimi için yaptıkları çalışmalar, yarının büyüklerine yapılan çalışmalar anlamında önemli bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Bizlerin bu gibi yerlere  her zaman katkısı olacak. Buraya sağlanan katkı ile öğrencilerimizin geleceğine sahip çıkıyoruz. Kermese emeği geçen katkı ve destek sağlayanları da tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

 

AKAY 8 HAVLU 6 EŞARP ALDI

 

Belediye Başkanı Akay ve Başkan Yardımcısı Enver Bayram Dernek Başkanı İbrahim Narçın ve Dernek yöneticileriyle birlikte  kermesi gezerek kermes  hakkında bilgi aldı. Başkan Akay, kermesin ilk müşterisi olarak siftah yapıp el emeği ve göz nuru ile kenarları işlenmiş 8 adet havlu ile 6 adet eşarp aldı. Katılımcılara ikramda bulunulmasının ardından  Merkez  Kız Öğrenci Yurdu Dernek Başkanı İbrahim Narçın “Her yıl olduğu gibi bu kermesin açılışında da bizlerin yanında olan Çerkezköy Belediye Başkanımız sayın  Vahap Akay’a, Başkan Yardımcısı Enver Bayram’a ve tüm davetlilere teşekkür ediyorum” dedi.

 

KERMESTE YOK YOK

 

Çerkezköy Kız Öğrenci Yurdu yararına Çerkezköy Merkez Kız Öğrenci Yurdu derneği tarafından Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Topcular Sokak Hacı Fahri Zümbül Efendi Camii karşısında dün saat 12.30’da açılan ve Cumartesi günü akşam saatine kadar devam edecek olan geleneksel kermeste; ev hanımlarının evlerinde hazırladıkları yaprak sarması, çeşitli tatlılar, poğaçalar, kadınların el emeği ve göz nuru ile hazırladıkları havlular, eşarplar, çetikler, şallar ve hayırseverler tarafından mağazalardan alınan ayakkabı, bot, terlik gibi çeşitli giysiler bulunuyor. Ayrıca çok cüzi ücretle karnını burada doyurmak isteyenler için kurulan stantta döner, köfte ve ayran satışı da yapılıyor.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10