Kızılpınar ÇPL'nin projesi tamamlandı

Kızılpınar Mahallesi Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin 'Öğrencilerin Temel PLC Sistemleri Modülünde İstihdama Yönelik Mesleki Staj' AB Erasmus + projesi tamamlandı

Çerkezköy 20.03.2017 20:48:00 0
Kızılpınar ÇPL

EĞİTİM ALACAKLAR

 

‘Öğrencilerin Temel PLC Sistemleri Modülünde İstihdama Yönelik Mesleki Staj’ AB Erasmus + projesi okulun Elektrik ve Elektronik Öğretmenleri Ahmet Duran ve Can Göydağ tarafından hazırlanırken, 19 Mart - 1 Nisan 2017 tarihleri arasında farklı iki grup halinde 2 öğretmen ve 18 öğrenci ile eğitim alacaklar. Öğretmen ve öğrencilerin eğitimlerini iki hafta boyunca İtalya'nın Modena ve Hollanda'nın Roterdam şehirlerinde alacakları ifade edildi.

 

MALİYETİ 64 BİN 370 EURO

 

Koordinatörlüğü Kızılpınar Mahallesi Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin yaptığı proje ortakları arasında Sakarya Fatih MTAL ve Trabzon MTAL bulunuyor. Proje ortakları da 2 öğretmen ve 18 öğrenci ile Avusturya ile Hollanda'ya ayını tarihlerde gidecekler ve aynı proje ile iki hafta boyunca eğitim alacaklar. Projenin toplam maliyetinin 64 bin 374 Euro olduğu açıklandı.

 

TÜM DÜNYADA GİDEREK ARTIYOR

 

Kızılpınar Mahallesi Çok Programlı Anadolu Lisesi Okul Müdürü Süleyman Berk yaptığı açıklamada, “İlçemizin kalkınmada öncelik verdiği ve önem gösterdiği bir bölgede görev yapan öğretmenleri olarak üzerimize düşeni layığıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Bilgi ve iletişim teknolojilerindeki baş döndürücü gelişmelerin etkisi bütün sektörlerde ve hayatın her alanında hissedilmekle birlikte, değişimin en çok etkilediği alanların başında Mesleki Eğitim gelmektedir. Hızla değişen bilgi, teknoloji, üretim yöntemleri ile iş hayatındaki gelişmelere paralel olarak dinamik bir yapı sergileyen mesleki ve teknik eğitimin önemi tüm dünyada giderek artmaktadır” dedi.

 

TÜM PAYDAŞLARA TEŞEKKÜR ETTİ

 

Berk konuşmasının sonunda ise, “Bu dinamik yapı; sürekli kendini yenileyen bir eğitim sistemini, teknolojik altyapı yatırımlarının güçlendirilmesini, dünyadaki gelişmelerin yakından takip edilmesini ve özel sektörle yakın bir iş birliğini gerekli kılmaktadır. Bizlerin de temel önceliği mesleki ve teknik eğitimi yerel, ulusal ve uluslararası iş piyasalarının beklentilerine uygun yapılandırarak genç nüfusumuza gerekli bilgi, beceri ve yetkinliği kazandırmaktır. Projenin ilçemiz için hayırlı olmasını diliyorum ve emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10