Bu sefer de ekmek kasalarıyla girdiler

Geçtiğimiz Temmuz ayında iki kez soyulan Vatan Bilgisayar'a önceki gece de hırsızlar girdi. Kamera kayıtlarında 6 kişi olduğu tespit edilen hırsızların lüks bir araçla geldikleri ve kapıyı kırd?

Çerkezköy 22.03.2017 10:37:00 0
Bu sefer de ekmek kasalarıyla girdiler

İKİ KEZ HIRSIZLARIN GAZABINA UĞRADI

 

18 Şubat 2016 tarihinde Çerkezköy’de hizmete açılan Vatan Bilgisayar, Temmuz ayında iki kez hırsızların gazabına uğramıştı. İlk olarak 16 Temmuz tarihinde ‘Darbe yağmacıları’ başlığıyla yaptığımız haberde mağazaya girerek çok sayıda elektronik eşya çalan hırsızlar geldikleri araçla hızla olay yerinden uzaklaşarak kayıplara karışmıştı.

 

ÇALINTI ARAÇLA GELMİŞLERDİ

 

26 Temmuz tarihinde de ‘Bu kadarına pes artık’ başlığıyla yaptığımız haberde saat 03.00 sularında aynı kişi oldukları kamera kayıtlarından belli olan üç zanlı bir kez daha ellerini kollarını sallayarak Vatan Bilgisayar’ı yağmaladılar. Çalıntı olduğu belirlenen ve önünde Türk bayrağı olan araçla mağaza önüne gelen zanlıların yaklaşık 25 tablet çalarak kayıplara karıştığı güvenlik kameralarına yansımıştı.

 

LEVYE YARDIMIYLA KEPENGİ AÇTILAR

 

İki kez hırsızların gazabına uğrayan Vatan Bilgisayar mağazasına dün gece de hırsızlar girdi. Saat 03.30 sularında meydana gelen hırsızlık olayı iddiaya göre şu şekilde gelişti; lüks bir araçla mağaza önüne gelen ve 6 kişi oldukları güvenlik kameralarına yansıyan maskeli hırsızlar, levye yardımıyla mağazanın elektronik kepengini açarak içeri girdiler.

 

HERHANGİ BİR ŞEY ÇALAMADILAR

 

Zanlılar yanlarında getirdikleri ekmek kasalarıyla mağazaya girerken, hırsızların sesini duyan çevre sakinleri durumu vakit kaybetmeden 155 Polis İmdat hattına bildirdi. Paniğe kapılan hırsızlar yakalanma korkusuyla yanlarında getirdikleri kasaları olay yerinde bırakarak herhangi bir şey çalamadan hızla olay yerinden uzaklaştılar.

 

ÇOK YÖNLÜ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

 

Asayiş Büro Amirliğine bağlı ekipler mağazada yaptıkları incelemelerin ardından kaçan 6 zanlının yakalanması için çok yönlü soruşturma başlattı. Diğer yandan Vatan Bilgisayar’ın iki kez soyulmasının ardından önlem amaçlı mağazanın giriş kapısına elektronik kepenk takılmıştı. Kepenge rağmen mağazaya girmeyi başaran hırsızlar şans eseri bir şey çalamazken, gecenin karanlığından faydalanarak kayıplara karıştılar.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10