Akay: Örnek Sokak projesi ile sokaktaki insan sirkülasyonu arttı

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ilçe merkezinde hayata geçirilecek olan Örnek Sokak projeleri kapsamında Fatih Caddesi, Makasçı Sokak, Butçular Sokak, İnan Sokak ve Canbazlar Sokak esnafı ile bir araya geler

Çerkezköy 22.03.2017 12:42:00 0
Akay: Örnek Sokak projesi ile sokaktaki insan sirkülasyonu arttı

“AKLINIZDAKİ TÜM SORULARI YANITLAMAYA GELDİK”

 

Dün saat 11.00’de gerçekleştirilen toplantıda konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ Örnek sokak projesi kapsamında ilk çalışma Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Özcan Sokak’ta gerçekleştirilecek. Bugün sizlerle proje kapsamında yapılacak olan çalışmalar ve bu çalışmaların sizlere sağlayacağı katkılar hakkında bilgi vermek için buluştuk. Kısacası aklınızdaki tüm soruları yanıtlamaya geldik.” diye konuştu.

 

“ESNAFIN İŞLERİNİ OLUMLU YÖNDE ETKİLEDİ”

 

Akay “Özcan Sokak’ta bazı esnaf çalışmaların yapılması istemiyordu. Ancak Özcan Sokağın bir önceki ve tamamlandıktan sonraki halini karşılaştıran esnafımız bugün yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirmektedir. Yapılan çalışmalarla birlikte sokaktaki insan sirkülasyonu arttı ve esnafımızın işlerini de olumlu yönde etkiledi” dedi.

 

“İÇME SUYU HATLARINI DA DEĞİŞTİRECEĞİZ”

 

Çerkezköy’de 80 kilometrelik içme suyu hatlarının değiştirileceğini ve çalışmalara da 2018 yılının başlarında başlanacağının hedeflendiğini kaydeden Akay” Gerek Özcan Sokak’ta, gerekse genişletme ve kaldırım düzenleme çalışmalarının sürdüğü Hükümet Caddemizde içme suyu hatlarımızı yeniledik. Örnek Sokak projesi kapsamında bu 5 sokağımızda da içme suyu hatlarımızı yenileyeceğiz. Böylelikle 2018 yılında içme suyu hattı yenileme çalışmaları çerçevesinde bu sokaklarımıza bir daha kazma vurulmayacak” açıklamasında bulundu.

 

“AMACIMIZ HALKIMIZIN DIŞARIYA ÇIKMASINI SAĞLAMAKTIR”

 

Eylül ayında Örnek Sokak projesi kapsamında Öztrak ve Atatürk caddelerinde de projelendirme çalışmalarına başlayacağını ifade eden Akay” Proje ile birlikte ilçe merkezinin işlek caddesi olan Atatürk ve Öztrak caddeleri tek yön olacak. Sokaklarımız ve caddelerimizde aydınlatma çalışmaları yapılacak ve ışıl ışıl olacak. Öte yandan cadde ve sokaklarda park sorununu da ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Amacımız halkımızın dışarıya çıkmasını sağlamaktır. Çerkezköy olarak içine kapanık bir ilçeyiz. Sokaklarımız güzelleştikçe insanlarımız evinden dışarı çıkacak. Sokaklarımız hareketlenecek. Bu da esnafımızın işlerinin artmasına vesile olacaktır” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10