Sizin popüler gerçeğiniz ne?

Çerkezköy Belediyesi kültürel ve sanatsal faaliyetler kapsamında 'Popüler Gerçek' adlı tiyatro oyununu Çerkezköylülerle buluşturuyor. Ücretsiz olacak tiyatro gösterisi 27 Mart Pazartesi günü s

Çerkezköy 22.03.2017 20:20:00 0
Sizin popüler gerçeğiniz ne?

PAZARTESİ GÜNÜ SAHNELENECEK

 

Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Çerkezköylü tiyatro severleri Cem Uslu’nun yazıp yönettiği ‘Popüler Gerçek’ isimli tiyatro oyunu ile buluşturacak. 27 Mart Pazartesi günü Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nde saat 20.00’da başlayacak olan komedi türündeki 2 perdelik oyunda ekranların sevilen oyuncuları Kerem Atabeyoğlu, Almila Uluer Atabeyoğlu, Emel Çölgeçen, Nihal Usanmaz, Cem Uslu rol alacak.

 

CEM USLU’NUN KALEMİNDEN ÇIKTI

 

Tiyatro İstanbul & EKİP Tiyatrosu işbirliğiyle sahnelenen oyunda dünyada bir ilk gerçekleştiriliyor. İnternet üzerinden yapılan canlı yayınlarla oyun tiyatro salonundan taşıyor. Sadece salonda bulunan seyirciler değil, internetin bulunduğu her yerde, insanlar Twitter üzerinden oyuna katılım gösterebiliyor. ‘Sizin Popüler Gerçeğiniz Ne?’ sorusunun yanıtının arandığı oyun, tiyatro dünyasının Afife ödüllü genç yönetmen, yazar ve oyuncusu Cem Uslu’nun kaleminden çıktı.

 

SEYİRCİ OYLAMAYA KATILACAK

 

Plaza dilinin eleştirildiği oyunda kapitalist düzenin kölesi olmuş ve belli kalıplara sıkışmış hayatları anlatılıyor. Oyunda ayrıca teknoloji bağımlılığının olumsuz etkilerine de dikkat çekiliyor. Sahne üzerinde kullanılan cep telefonuyla interaktif bir iletişim ağının kurulacağı oyunun bazı bölümlerinde internet aracılığıyla hem salondaki, hem evlerindeki insanlar oyuna dahil edilecek. Seyirci oyunun konusu gereği Twitter’dan yapılacak bir oylamaya katılacak.

 

GERÇEKLİK OYUNU YARIŞMASI DÜZENLENDİ

 

Dünyaca ünlü uluslararası bilişim firması Virtual’ın Türkiye Ofisi olan Virtual Turkey, bir artırılmış gerçeklik oyunu yarışması düzenlemiştir. Yarışmayı kazanan talihli kişinin ödülü, Virtual Turkey'in ‘Kreatif ve eğlenceli’ ofisinde 1 saat boyunca misafir edilmek olacaktır. Her günkü gibi bir iş gününün bitiminde, Virtual Turkey’in Pazarlama Bölümü’nde çalışmakta olan Çiğdem ve Serhat, yöneticileri Saadet Erenç'in görevlendirmesiyle bu talihliyi ağırlamak üzere fazla mesaiye kalırlar. Kendilerine aynı bölümde stajyer olarak çalışan Lalin de eşlik eder. Derken bekledikleri misafir çıkagelir. Fakat bu tuhaf davetli ne bekledikleri gibi bir misafirdir ne de sanıldığı gibi sadece 1 saat misafir olup gitmeye niyetli görünmektedir!

 

BULUŞTURMAYA DEVAM EDECEĞİZ

 

Tüm Çerkezköylü tiyatro severleri ‘Popüler Gerçek’ adlı oyunu izlemeye davet eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Sosyal belediyeciliğin olmazsa olmazı kültür ve sanattır. Sanatı, sanatçıyı ve kültürü sahiplenmek geleceği sahiplenmektir. Toplumun dayanışmasında en önemli faktörlerden biri olan tiyatro oyunlarını bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Çerkezköylü hemşerilerimizle buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10