400 fidan toprakla buluştu

Çerkezköy Belediyesi'nin 21-26 Mart Orman Haftası dolayısıyla düzenlediği etkinlikte 400 çam fidanı toprakla buluştu.

Çerkezköy 23.03.2017 20:15:00 0
400 fidan toprakla buluştu

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Çerkezköy Belediyesi 21-26 Mart Orman Haftası kapsamında Ambardere Mevkii eski Çerkezköy – Büyükçavuşlu yolu kenarında çam dikme etkinliği düzenledi. Düzenlenen etkinliğe Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkanları Kemal Gümüş, Mustafa Gümüş, İmdat Özgör, Enver Bayram, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, CHP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, CHP Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları Başkanı Uğur Can Avcılar, Çerkezköy Belediyesi daire amirleri ve personelleri, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Can Burak Şişman, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Taha Aslanlı, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, İlçe Halk Eğitim Müdürü Necmi Akman, Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Türker, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, TSD Çerkezköy Şube üyeleri, Mahalle Muhtarları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

ÇOĞALTMAMIZ GEREKTİĞİNE İNANIYORUM

 

Saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşı’nın ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ‘’Bugün, Orman Haftası dolayısıyla gerçekleştirdiğimiz fidan dikme etkinliğinde sizlerle bir arada bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Çerkezköy’ü güzelleştirmek için öncelikle yeşil alanlarımıza, fidanlarımıza ve ormanlarımıza sahip çıkıp sonra da bunları çoğaltmamız gerektiğine inanıyorum. Orman ve ağaçlar bizlerin geleceği ve onlara ihtiyacımız var. Bu yüzden bugün burada 400 çam fidanını toprakla buluşturacağız.’’ dedi.

 

500 ADET ÇAM FİDANI HEDİYE EDİLDİ

 

21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’ne de dikkat çeken Başkan Akay, günün anlam ve önemine ilişkin açılan ‘’Gerçek dostlar kromozom saymaz. Çünkü Down Sendromu 1 eksiklik değil +1 fazlalıktır’’ yazılı pankartı alkışlayarak vatandaşlara katılımlarından dolayı teşekkür etti. Başkan Akay’ın konuşmasını tamamlamasının ardından fidan dikimi için ayrılan alana geçilerek 400 adet çam fidanı toprakla buluşturuldu. Etkinlik esnasında katılımcılara 500 adet çam fidanı dağıtılırken sandviç ve meyve suyu ikram edildi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10