İstikrar Kazanan Tek Şey İşsizlik Oldu

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak işsizlik rakamlarını yazılı bir açıklamayla değerlendirdi. 2014'ten bu yana işsizler ordusuna 500 bine yakın yeni işsiz eklendiğine dikkat çeken CHP'li Ö

Tekirdağ 24.03.2017 20:39:00 0
İstikrar Kazanan Tek Şey İşsizlik Oldu

HÜKÜMET İŞSİZLİKLE MÜCADELEDE SINIFTA KALDI

 

Öztrak yaptığı yazılı açıklamasında, ‘’Hükümet işsizlikle mücadelede sınıfta kaldı. Kendinden önceki yirmi yılda ortalama yüzde 8,4 olan işsizlik, Adalet ve Kalkınma Partisi döneminde yüzde 10,7’ye çıktı. Genç işsiz sayısı bir milyona dayandı, üniversite mezunu işsiz sayısı 200 binin üstünde.’’ dedi. İşsizliğin, fiili tek adamlık düzeniyle yeniden çift haneye taşındığını belirten Öztrak, ‘’2016 işsizlik rakamlarının açıklanmasıyla, hem fiili tek adamlık döneminin hem de Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetleriyle geçen yılların işsizlik tablosu netleşti.’’ dedi.

Öztrak şu değerlendirmelerde bulundu:

 

FİİLİ TEK ADAM REJİMİ İŞSİZLİĞİ ARTIRDI

 

Demokratik parlamenter rejimin bekleme odasına alındığı ve fiili tek adam düzeninin uygulandığı 2014’ten bu yana işsizlik oranı 1 puan artarak yüzde 10,9 olurken; işsiz sayısı aynı dönemde 477 bin kişi artarak 3 milyon 330 bine çıktı. Aynı dönemde çalışmaya hazır ancak çeşitli nedenlerle iş aramaktan vazgeçenlerle beraber gerçek işsiz sayısı ise 413 bin kişi artarak 5 milyon 750 bine ulaştı.

 

GENÇ İŞSİZ SAYISI 1 MİLYONA DAYANDI

 

Fiili tek adam döneminde işsizlik konusunda en büyük mağduriyeti gençlerimiz yaşadı. Gençler arasında işsizlik oranı, 2014’ten bu yana, 1,7 puan artarak yüzde 19,6 ’ya çıktı. Aynı dönemde gençler arasında işsiz sayısı ise 127 bin kişi artarak 985’bine sıçradı. Fiili tek adam döneminde işsizler ordusuna katılan her 100 kişiden 27’si geleceğimiz, umudumuz olan gençlerdir.

 

200 BİNDEN FAZLA ÜNİVERSİTELİ İŞSİZ

 

Yine fiili tek adam düzeninde, ailelerin bin bir emekle okuttuğu gençlerimiz de iş ve istihdamla buluşamamıştır. Son iki yılda üniversiteli işsizlerimizin sayısı 222 bin kişi artarak 828 bine ulaşmıştır.

 

İSTİKRAR KAZANAN TEK ŞEY: İŞSİZLİK

 

1983-2002 arasında Türkiye’yi yöneten 13 hükümet elinde ortalama işsizlik oranı yüzde 8,4 olurken, her seçimde istikrar vadeden, tek adamlık düzenini de istikrar diye sunmaya çalışan Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetleri döneminde Türkiye’de ortalama işsizlik yüzde 10,7’ye çıkmıştır. Bu kadroların elinde istikrar kazanan tek şey işsizliktir.

 

17 NİSAN SABAHI…

 

Bu gerçekler cambaza bak politikalarıyla saklanmak istenmektedir. Referandumda oy toplamak için suni krizler ve düşmanlar yaratılmakta milletin zaten kaybolmuş huzuru, eriyen aşı, işi siyasi emeller için daha da riske edilmektedir. Devletin arabası, uçağı, medyası ve tüm imkanları kullanılarak yapılan propagandayla vatandaşın asıl sorunlarına karartma uygulanmaktadır. Milletimiz tek adam heveslerine en güzel cevabı 17 Nisan sabahında Hayırlı oylarıyla verecektir. 17 Nisan sabahı alınacak Hayırlı sonuçla güçlü demokratik parlamenter rejimin inşası önündeki tek adam dayatması ortadan kalkacaktır. Vatandaşımızın aşı, işi ve huzuru için çalışmak iktidarıyla, muhalefetiyle herkesin görevi olacaktır.

 

Haber / Pınar SANCAR


0282 726 91 91
0282 747 65 10