Yüksel Şoför Esnafının Sorunlarını Dinledi

Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel  Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe,  il ve ilçe yönetimi ile birlikte dün Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ile Çerke

Çerkezköy 27.03.2017 20:36:00 0
Yüksel Şoför Esnafının Sorunlarını Dinledi

İLK ZİYARET ŞOFÖRLER ODASINA

 

Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel dün saat 11.15’de ilk ziyaretini AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı ve partililerle birlikte Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’na gerçekleştirdi. Oda Başkanı Mustafa As ve oda yönetim kurulu üyeleri Yüksel ve beraberindekileri kapıda karşıladı.

 

ÇERKEZKÖY’DE TÜV İSTASYONU KURULMASINI İSTEDİLER

 

Ziyaret nedeniyle Cüneyt Yüksel, Abdullah Öğe ve partililere teşekkür eden As, Çerkezköy şoför esnafının birçok sorunu olduğunu ve her defasında dile getirmelerine rağmen beklenen bir çözüme kavuşturulamadığını belirtti. Bu sıkıntı ve sorunlarının bir an önce çözümlenmesini beklediklerini söyleyen Mustafa As Çerkezköy’e  Araç Muayene (TÜV )istasyonu kurulması talebinde bulunduklarını belirtti. As, “İlçemize ayda bir Seyyar Muayene istasyonu gelerek  günde en fazla 12 aracın muayenesini yapıp gidiyor. Bu konuda gerekli yerlere yazışmalarda bulunarak ilçemizde bir TÜV istasyonu kurulması talebinde bulunduk.Burada kurulursa hem bizim için zaman kaybı olmayacak hem de şoför esnafımız rahatlayacağı gibi işini daha seri halletmiş olacak.Yalnız odamıza kayıtlı bin 150 araç var. Bunların çoğu S ve J plaka.  Buraya gelen seyyar istasyonda ne bir tespit ne de bir muayene yaptırılamıyor. Şoför esnafımızın bir tek dilekçe ile Tekirdağ’a gitmesine de bir anlam veremiyoruz. Şoför esnafının taleplerini karşılamak için burada UKOME’nin bir büro kurması talebimiz de var. Bunun da çözümlenmesini istiyoruz. Bir de KOSGEB kredisi konusunda sıkıntılarımız var. Esnafımız para alamıyor. Alanlar da kesinti yapıldığını söylüyor. Bizim şoförler olarak genellikle vergi borcu ve bandrol borcumuz oluyor.”dedi.

 

ÇÖZÜMÜ KONUSUNDA GEREKLİ ÇALIŞMAYI YAPACAĞIM

 

Mustafa As’ın UKOME, TÜV ve KOSGEB konularındaki sıkıntılarının çözümlenmesini talep etmesi üzerine Cüneyt Yüksel, ‘’Bu kurumlarla gerekli çalışmaları yaparak sıkıntılarınızın çözüme kavuşmasını sağlamaya çalışacağım. Yalnız KOSGEB’de bildiğim kadarıyla borcu olanlardan bir kesinti yapılıyor. Bu da ödenecek para miktarına göre değişiyor. Ama o da dediğiniz gibi öyle fazla bir şey değil. Yalnız bir de şu var parayı devlet bankalarından almalısınız Eğer özel bankalardan alıyorsanız onlar keser. Sıkıntılarınızın çözüme kavuşturulması için elimizden geleni yapacağımızı bilin.” şeklinde konuştu.

 

ÜLKENİN BEKASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

 

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel ikinci ziyaretini Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne yaptı. Burada da Tanyeri ve dernek yönetimi tarafından kapıda karşılanan Yüksel, ‘’Ülkenin bekası için şu günlerde yoğun şekilde çalışıyoruz ve çalışmak zorundayız.15 Temmuz acısını yaşadık. Şu anda sahada kirli bilgiler var. Yeni anayasa değişikliği konusunda bana inanmayanlar varsa TBMM’nin internet sayfasına girerek madde madde görebilir. Bir 5 yıl öncesine bir de bu güne bakın. Nerden nereye geldik. Biz doğruyu söyleyince bize kızıyorlar. ‘’ dedi. Yüksel Tanyeri’ye en çok hangi konuda sıkıntıları olduğunu sordu.

 

BÖLGESELLİK VE KORSANLIK KONUSUNDA ÇALIŞMALARIMIZ VAR

 

Ülkenin zor bir süreçten geçtiğini ve servisçiler olarak sıkıntılarının çok olduğunu söyleyen Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Fikret Tanyeri, “ Şu anda tüm servisçi esnafının borcu harcı çok. Bu sıkıntılarımızın çözümü için çalışıyoruz. Bölgesellik ve korsanlarla da mücadele çalışmalarımız devam ediyor. Biz istiyoruz ki hem sanayicimiz hem servisçimiz kazansın. Kimse mağdur olmasın. Tekirdağ’da 8 oda var ama hiçbir oda başkanı seçim var diye şoförlerin sıkıntılarını sorunlarını dile getirmiyor. Getirmemelerinin nedeni de tekrar seçilememem korkusu. Bizim öyle bir kaygımız yok. Biz sadece hakkımızı arıyor ve sıkıntılarımızın çözümlenmesini istiyoruz. Ekmeğin siyaseti olmaz. Her geçen gün işler kötüye gidiyor. Dediğim gibi UKOME ile olsun diğer korsanlarla olsun sıkıntılarımızın bir an önce çözümlenmesini istiyoruz. Bu konuda da sizlerin yapabileceği bir şey var ise gerekeni yapmanızı talep ediyoruz. Bir de araçlardaki yaş sınırının 25 olması talebimiz var.” dedi.

 

UKOME KAFASINA GÖRE UYGULAMA YAPIYOR

 

Cüneyt Yüksel, “UKOME ile olan sıkıntılarınızın çözümlenmediğini belirtiyorsunuz. UKOME kafasına göre iş yapıyor nasıl çözümlenecek. Biz bu konuda doğruyu söyleyince Büyükşehir Belediye Başkanı bize kızıyor. Biz servisçilerin,kamyoncuların hakkını verelim  herkes rahat etsin diyoruz. Özellikle şunu da belirtmek istiyorum; Çerkezköy, Çorlu ve Kapaklı’nın yolları çok iyi. Bir de Tekirdağ İl merkezinin yollarını görün berbat. Biz tarımdan kobilere kadar destek veriyoruz. Ancak şoförlerin işi başka, inşallah referandumda birlik ve beraberlik içinde Tekirdağ’da Türkiye ortalamasını yakalarsak biraz daha güçlü olacağız ve gerekeni yapacağız. Bu sıkıntıların çözümünde güç birliği yaparsak yapamayacağımız bir şey yok. KOSGEB önceden zenginden fakire doğru kredi veriyordu. Ancak biz onu daha sonra değiştirdik ve şimdi fakirden zengine doğru kredi verilmeye başlandı. Araçlardaki yaş sınırının 25 olması talebinizi de Ulaştırma Bakanımızla görüşerek sizleri bilgilendireceğim.”dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10