''Hayır'' diyen Ordu, Bahçeli'ye hakkını helal etmedi

Çerkezköy siyasetinin renkli simalarından 26. Dönem Bağımsız Milletvekili Adayı Mustafa Ordu, düzenlediği basın toplantısında 16 Nisan'da 'Hayır' diyeceğini açıkladı. Ordu diğer yandan

Çerkezköy 29.03.2017 21:14:00 0

HASTANE YAPMAK İLE SAĞLIĞI ÇÖZMÜYORSUNUZ

 

Kahvaltı programının ardından konuşan Mustafa Ordu, “Kendi görüşümü aktarmak istiyorum çünkü çevremden böyle bir talep aldım. Etek altında siyaset yapmadığımız için belirtmek istiyorum. Bence anayasanın tamamının değişmesi lazım. Yamalı bohça gibi 3 sene 5 sene maddelerin değişmesi ile anayasa olmaz. Tabi ki değişecek anayasanın da parlamenter sistemi değiştirmemesi lazım. Önümüzdeki referandumda milletimiz kararını verecek. Herkese saygı duyuyoruz. Benim neden hayır vereceğimi açıklamak istiyorum. Birincisi bu değişen anayasa içerisinde toplum için olmazsa olmazlardan eğitim, sağlık ve üretim yok. Bunların olmadığı yerde toplum önüne nasıl bakacak. Hastane yapmak ile sağlığı çözmüyorsunuz. Sağlığı çözmek için kökten çözümler üretilmelidir. İnsanların hastalanmasının önüne geçmek lazım” diye konuştu.

 

HERKES GÖREVİNİ YAPIYOR

 

Eğitim konusunda özel okul ile devlet okulları arasında eşitsizlik olduğunu sözlerine ekleyen Ordu, “Üretim desek yeni bir teknoloji yok. Tarım ve hayvancılıkta ilerleme yok. Tüm bunlar göz önünde bulununca şahsım adına hayır oyu kullanacağım. Referandum çalışmalarında çatışmalardan uzak durulması gerekiyor. Hayır oyu vereceklere birileri çıkıp saldırmaya başlıyor. 16 Nisan'dan sonra Çerkezköy ve Türkiye'de hep beraber yaşayacağız. Eğer bilgi birikiminiz varsa neden evet vereceğinizi neden hayır vereceğinizi çıkıp açıklayın. Aksi taktirde kimseyi rencide etmeyin. Evet veya hayır için çalışanlara sataşmayın. Herkes görevini yapıyor.” dedi.

 

FETÖ’DEN TUTUKLANANLAR O MEYDANDAYDI

 

Mustafa Ordu konuşmasının devamında 15 Temmuz sonrasında Ak Parti İlçe Teşkilatı'nı uyardığını ifade ederek şöyle devam etti; “Cumhurbaşkanı herkesi suçluyor. Hakan Şükür ile Arif Erdem'in FETÖ'den ihraç edildiğinin söylenmesi gerektiğini belirtiyor. Ben de 15 Temmuz sonrası bir açıklama yapmıştım. AKP Çerkezköy Teşkilatı'nı uyarmıştım. Bu meydana toplananlar içerisinde FETÖ'cüler var dedim. Ama onlar bana ne dedi ‘’Mustafa Ordu bizim düşmanımız’’ dedi. Sonra o meydanda olan kişilerin FETÖ'den ifadeleri alındı. Ondan sonra FETÖ'den tutuklananlar da o meydandaydı”

 

AK PARTİ İLÇE TEŞKİLATI KAMUFLE ETTİ

 

Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe’ye seslenen Ordu, “Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nın aldıkları aidatlar ile yurtdışında FETÖ temsilcileri ile görüştüklerini söyledim. Çerkezköy Ak Parti Teşkilatı bunları kamufle etti. Bu toplumun nasıl huzura kavuşacağını merak ediyorum. Ak Parti İlçe Başkanı'na soruyorum. İlçe Teşkilatı toplumun namusudur. Milletin namusunu koruması lazımdır. Biz bunu yaptık. Ama bugününü nasıl kurtaracağım gibi hareketlerle bu iş olmaz. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi ve Çerkezköy İlçe Teşkilatı ile siyaset yapma olayım bitti. Yoğun çalışmalar sonucu kazandığımız Karaağaç Belediyesi'nde ben ayrıldıktan sonra Başkan Yardımcılığına MHP'li arkadaşımızı alıp Ak Partili Meclis üyesini getirdiler. Siz bu kadar yiğitseniz neden o zaman bizim arkadaşımızın arkasında durmadınız. İşte bunu gördükten sonra bu gibi arkadaşlarla benim siyaset yapma imkanım yoktur" ifadelerini kullandı.

 

BAHÇELİ’YE HAKKINI HELAL ETMEDİ

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye hakkını helal etmediğini belirten Ordu, “Devlet Bahçeli'ye yıllardır hizmet ettik. 10 senedir partinin kapısına uğramayanı Şevkat Çetin’i Teşkilat başkanı yaptıysa kesin ve kesin Bahçeli'ye de hakkım varsa helal etmiyorum. Önümüzdeki Referandum Türkiye'deki gelecek liderleri belirlemiştir. Sağda Meral Akşener Solda Metin Feyzioğlu. Cumartesi günü Çerkezköy'e gelecek olan ve ‘’hayır’’ı anlatacak olan Meral Akşener'e herkesin gidip kulak vermesini istiyorum. Neden hayır oyu vereceğimi açıkladım.  Arkadaşlarım değerlendirsin. Çünkü bu iğne herkese eşit batacaktır. Bu siyasi bir seçim değildir. Gelecek seçimidir, toplum seçimidir" dedi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10