''AYIR''LI OLSUN

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Kapaklı'da yapmayı planladığı ve etüt projede karşılaşılmayan aksiliklerle süresi uzayan Kültür Merkezi'nin temeli yapılan tören ile  atÄ?

Kapaklı 29.03.2017 21:25:00 0

YOĞUN KATILIM YAŞANDI

 

Dün saat 15.00’da düzenlenen temel atma törenine CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Kapaklı İlçe Müftüsü İsa Aktaş, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, CHP Kapaklı İlçe Yönetimi ve çok sayıda davetli katıldı.

 

ETÜT PROJENİN HATASI PAHALIYA MAL OLDU

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya temel atma töreninde yaptığı konuşmasında, “Proje Kapaklı Belediyemiz tarafından hazırlandı, etüt proje dairemizce kontrol edildi, ihale edildi ve imalatı Etüt Proje Başkanlığımızca yürütülmektedir. Yerin teslimini 06.09. 2016 tarihinde gerçekleştirdik. Bir takım talihsizliklerle karşılaştık. Öncelikle 2 ortak olan yüklenici kişilerden biri vefat etti ve sonrasında işlem sonuçlandı. Zemin etüdünde öngörülmeyen bir takım problemlerle karşılaştık bu da önümüze 1 milyon 916 bin liralık bir bedel daha  çıkarttı. Bunu da gerçekleştirdik. Projenin toplam maliyeti 27 milyon 700 bin liradır. 3 bodrum kat, bir zemin kat ve 3 de üst kattan oluşmaktadır. İnşaat alanımız 3 bin 657 metre kare oturma alanı olup toplam alanımız 16 bin metre karedir” dedi.

 

BU PROJEDE YOK YOK

 

Kültür merkezinin içerisinde barındırdığı sosyal aktivite alanlarına da değinen Karakaya, ”Kültür merkezimizde neredeyse yok yok. 90 araçlık kapalı otopark, çok amaçlı 296 kişilik salon, 5 adet 6 kişilik asansör, yük asansörü, Türk hamamı, spor salonu, fitness alanı, spor salonu, spa sauna ve buhar odası, 3 adet cep sineması, 1 balo salonu, sergi salonu, kütüphane, 9 adet derslik, öğretmenler odası, kafe restaurant, fotoğrafçılık atölyesi, resim atölyesi, tiyatro atölyesi ve dans atölyesi var” dedi. Zeminde planlanmadık bir şekilde su çıktığı için 22 metre boyunda 410 adet fore kazık çaktıklarını ifade eden Karakaya, çalışmaların tamamlanıp inşaatın rutine girdiği için mutlu olduğunu ifade etti.

 

HAYIRLI OLSUN

 

Ayrıca Kapaklı Belediyesi Başkanı İrfan Mandalı yaptığı kısa konuşmasında , “Kültür Merkezimizin temelini attık. En kısa sürede tamamlayarak Kapaklımızı modern bir kültür merkezine kavuşturacağız. Tekirdağımıza, Kapaklımıza ve tüm halkımıza hayırlı ve uğurlu olsun” dedi

 

ALBAYRAK, CAMİ YAPTIRACAK

 

Açılış töreninde konuşan Kadir Albayrak, Kapaklı’nın mahallelerindeki tüm yolların yenilendiğini ifade ederek,“Pınarça diye bir köy var, ben oraya gittiğimde ciddi sıkıntılar gördüm. Biz oradaki su sorunun ihalesini yaptık ve su tesisini kazandıracağız. Ayrıca buradan başlayarak Kapaklı’ya kanalizasyonlarla yatırımlar yapmayı düşünüyoruz. Kapaklı’nın önemli olan üst geçit projeleri hazırlandı” diye konuştu.  Başkan Albayrak, Kapaklı’ya yakışacak bir camii yaptıracaklarını ve merkezde bulunan caminin yetersiz kaldığını ifade ederek, “İlçe müftümüz de gereğini yapacak ve camii kazandıracağız. Merkezdeki camii sabah, öğle, akşam gittim yetmediğini gördüm” dedi. Albayrak, Saray’a kazandıracakları mezbahadan Kapaklı’nın da faydalanacağını söyledi.

 

TÜM YATIRIMLARIN SEVABI SİZİN OLSUN !

 

Marmaraereğlisi, Saray, Şarköy’e doğalgaz geleceğini söyleyen AK Partili Milletvekillerinin doğruyu söylemedikleri yönünde göndermede bulunan Albayrak, “Saray’ın doğalgaz işini yakından takip eden birisi olarak, Şarköy’ün de durumunu biliyoruz. Buralardaki çalışmalarını altyapılarını ilçe belediyeleri ile Büyükşehir yaparken, sayın Milletvekillerimiz bu yatırımların hepsinin sevabını kendilerine alıyor. Sizin olsun sevap ama benim yapmış olduğum 450 Milyon TL’lik yatırımları ve 1 Milyar TL’lik yatırımlarında sevabı sizin olsun ama bir kerede çıkıp teşekkür Büyükşehir Belediyesine teşekkür edin. Keşke burada AK Partili Milletvekillerinden bir tanesini burada 10 dakika görseydik” dedi.

 

MANDALI’YA: KÜÇÜK DÜŞÜNME

 

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Kapaklı’nın her yıl yüzde 10 nüfus artışı aldığını ifade ederek, “Kapaklı Belediye Başkanımız buradaki herkesin ihtiyaçlarına hakim. Zaten isteklerini de sıraladı. Ama ben biliyorum ki Kapaklı Belediye Başkanımız, burası beldeyken de aynı şekilde hizmet ediyordu. Bu temeli atılan kültür merkezinin tüm Kapaklılara hayırlı olması temennisinde bulunuyorum. Burada yapılan 90 araçlık otoparkın 180 araçlı olması gerekiyordu. Böyle olmasında yarar vardır. Küçük düşünmemek lazım” ifadelerini kullandı.

 

KAPAKLI’YA YÜKSEK OKUL MÜJDESİ

 

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer konuşmasında Kapaklı’nın Türkiye’nin en genç ama en hızlı büyüyen ilçesi olduğunu ifade ederek, “Kapaklı ilçe olarak genç olmak ile beraber nüfus olarak da en genç nüfusa sahip. Gençleri kötü alışkanlıklardan korunması görevini devletimize vermiştir, yalnız bu gençlerin korunması sadece polisiye tedbirler ile değildir. Kültür Merkezi, okullar, spor tesisleri olmazsa gençlerimizi koruyamayız çünkü tabiat boşluk kabul etmez. Gençlerin boş vakitlerini doldurmak adına yapılan bu yatırım hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.  Kapaklı Kaymakamı Yüzer ayrıca Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi rektörü ile konuştuğunu ve Kapaklı’ya Meslek Yüksekokulu sözünü aldığını ifade etti.

 

TEMEL ATILDI

 

Konuşmaların ardından Kapaklı Belediyesi tarafından Kadir Albayrak ve Oral Karakaya’ya plaket takdiminin ardından İlçe Müftüsü İsa Aktaş tarafından yapılan dua ile kültür merkezinin temeli atıldı.

 

Haber / Pınar SANCAR

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10