4 Lojman Bugün Yıkılıyor

Alt yol kavşağında bulunan altı askeri lojmandan dördünün ruhsatı olmadığı belgelenirken, bu lojmanların yıkımı bugün Çerkezköy Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek.

Çerkezköy 2.04.2017 21:47:00 0
4 Lojman Bugün Yıkılıyor

RİSKİN TAMAMINI ÜSTÜNE ALDI

 

Yılan hikayesine dönen alt yol kavşağı karşısındaki astsubay lojmanlarında bulunan 6 lojmandan dördü bugün yıkılıyor. Geçtiğimiz hafta içi Çerkezköy Haber Gazetesi’ni ziyaret ederek konu hakkında açıklamalarda bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Astsubay lojmanlarındaki altı binadan dördüncü yıkacağız. O dört binanın dördünün ruhsatsız olduğu belgelendi. Bunların hepsini belgeleyip yazı yazdığımız zaman Savunma Bakanlığı binaları da değer biçme diye firmaya verdi. Firma binalarda inceleme yaptıktan sonra dört binada ruhsat olmadığını söyleyerek Savunma Bakanlığına teslim etti.  Biz de Savunma Bakanlığına yazı yazdığımız zaman riskin tamamını üstüne aldı.” ifadelerine yer verdi.

 

KONU İLERLERSE İŞ YÜRÜR

 

Deprem olduğu taktirde binaların risk oluşturduğunu ifade eden Başkan Akay, “Bu konuyla ilgili Savunma Bakanlığına yazı yazarak risk oluşturduğu için yıkmamız gerektiğini söyledik. Aralık ayında Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile görüşmemizde binanın riskli olduğunu ve ruhsatının olmadığını ilettik. Bakanlığa teklif yaptığımızda alan için 12 milyon fiyat biçtiler. Bu bedelin 10 milyonu arsa bedeli, 2 milyonu ise bina bedeliydi. Daha sonra hesaplar yenilenince hesap bir anda 16 milyona çıktı. Biz de belediye olarak bu kadar paramız olmadığını belirttik ve 6 milyonluk iş ile 48 daire yapalım diyerek teklif ettik. Konu orada kaldı, ilerler ise iş yürür.” açıklamasında bulunmuştu.

 

BUGÜN YIKILACAKLAR

 

Dört lojmanın ruhsatının olmadığının belgelenmesinin ardından yıkım yakarı verilirken, Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından bugün yıkım işlemi gerçekleştirilecek.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10