Milletvekili Aslan Tokatlı Hemşehrileriyle Buluştu

AK Parti MKYK Üyesi Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, Cumartesi günü Çerkezköy'e gelerek Tokatlı hemşerileriyle buluştu.

Çerkezköy 2.04.2017 21:48:00 0
Milletvekili Aslan Tokatlı Hemşehrileriyle Buluştu

Golden Palas Otelde Çerkezköy AK Parti İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen programa AK Parti MKYK Üyesi ve Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, Çerkezköy Tokatlılar Dernek Başkanı Ersoy Aktaş, İlçe SKM Başkanı Hanifi Belindir, AK Parti Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevgican Aydoğan, AK Parti Çerkezköy ve Kapaklı ilçe teşkilatları üyeleri katılım gösterdi.

 

SOKAK SOKAK DOLAŞARAK EVETİ ANLATIYORUZ

 

Program İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programın ilk konuşmacısı AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Çerkezköy İlçe Teşkilatı olarak son 1 aydır sokak sokak, kapı kapı dolaşarak vatandaşlara eveti anlattıklarını söyledi. Öğe "Memleketimiz ve istikrarlı bir Türkiye için, gençlerimiz ve geleceğimiz için neden evet demenin gerekliliğini her fırsatta söylemeye gayret ediyoruz." dedi.

 

İNANDIĞIMIZ BİR DAVAMIZ VAR

 

Öğe’nin ardından konuşan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, “AK Parti teşkilatlarında bayrağımız ve vatanımız için doğru bildiğimizi, doğru bir şekilde anlatmak için var gücümüzle çalışırken arkamızda var olan gücün ne kadar sağlam olduğunu da bir kez daha görüyoruz. İnandığımız bir davamız ve bu davamızın lideri reisimiz cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var.  Bizden sonraki nesillere yaşanılabilir, daha güzel daha rahat  bir ülke bırakabilmek için kapı kapı dolaşarak vatandaşlarımıza 16 Nisan'ın önemini ve neden evetin dediğimizin gerekçelerini anlatıyoruz." dedi.

 

YÜRÜTMEYİ DOĞRUDAN HALK SEÇECEK

 

Konuşmasına anayasa değişikliğinden bahsederek başlayan AK Parti MKYK Üyesi ve Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, “18 maddeden oluşan bir anayasa değişikliği var. Bu yasama, yürütme ve yargıya ilişkin bir takım düzenlemeler içermesine rağmen ana omurgasını sistem değişikliği oluşturuyor. Parlamenter sistem halkın yasamayı seçtiği, yasamanın içinden de yürütmeyi seçtiği bir sistem. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ise parlamanter sistemden farklı olarak halkın meclisi seçtiği gibi yürütmenin başını kendisi seçtiği bir sistem. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde yürütmeyi doğrudan halk seçecek, hükümetin ve devletin başı olan cumhurbaşkanı parlamanter sistemde olduğu gibi meclise değil doğrudan halka karşı sorumlu olacak." dedi. Aslan, Türkiye'nin istikrarı açısından bir sistem değişikliğine gidilmesi gerektiğini ve istikrarın yolunun Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olduğunu söyledi.

 

ÜLKEDE İSTİKRAR OLSUN İSTİYORUZ

 

13 yılda 11 hükümet kurulduğuna dikkat çekerek konuşmasına devam eden Aslan, “Hadi şu olmadı seçime gidelim hadi bu kriz çıktı ihtilal yapalım diye diye 13 yılda 11 hükümet değiştirmişiz. Bu ne demek? Hükümetlerin ortalama ömrü 10 ay olmuş demek. Sık sık seçimlerin yaşandığı bir ülkede yatırım olur mu? Ülke kalkınır mı? İstikrardan söz edilebilir mi? İşte biz ülkede istikrar olsun istiyoruz. Kuvvetler ayrılığı olsun üç erk birbirinden bağımsız olsun istiyoruz. Bu nedenle anayasal değişikliğe gidiyoruz. Şu an bazı Avrupa ülkelerinde yaşanan olaylara bakarsak neden bu kadar gürültü çıkardıklarını anlayabiliriz. Burada en önemli husus sistem değişikliğidir.” şeklinde konuştu.

 

ÜLKE İSTİKRAR İSTİYOR

 

Aslan, 16 Nisan’da yapılacak referandum ile iki başlılığın ortadan kalkacağını belirterek, “Neden biz tek başlı yönetim diyoruz. İsterseniz biraz gerilere doğru gidelim ve geçmişte neler yaşanmış bir bakalım. 1970’li yılların sonları. O zamanki Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk ile Başbakan Süleyman Demirel arasında Genelkurmay Başkanı atamasında bir kriz çıkar. Her ikisinin dediği olmayınca ortaya uzlaşma için isim önerilir ve o isim 1980 ihtilalini yapan Kenan Evren’dir. Bugün 1982 Anayasasını başımıza saran Kenan Evren gelmiştir. 1992 yılında bu kez Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile yine Başbakan olan Süleyman Demirel arasında Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırısı üzerine merhum Özal asker göndermemiz gerektiğini söylerken Demirel karşı çıkmıştır.  Bu da krize neden olmuştur. Geliyoruz 2001 yılına. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in Başbakan Ecevit’e Anayasa kitapçığı fırlattığı o kirize. Türkiye’ye tam 230 milyar dolara malolmuştur. 1 günde binlerce işyeri kapanmış 600 bin insanımız işsiz kalmıştır. Bu ülke artık krizlerden bıktı. İstikrar istiyor.” dedi.

 

TÜRKİYE’NİN REJİM TARTIŞMASI 1923’TE BİTMİŞTİR

 

Türkiye’nin yönetim şeklinin belli olduğunu söyleyen Aslan, “Türkiye; laik, sosyal ve demokrat bir devlettir. Bu 18 maddelik anayasa değişim paketinin içinde rejimi, niteliklerini ve yapısını değiştiren hiçbir madde yoktur. Başbakanımızın dediği gibi, Türkiye’nin rejim tartışması 1923’te bitmiştir. Biz hükumet model sistemini değiştirmek istiyoruz. Bu anayasa değişikliğinin, rejim değişikliği ile hiçbir alakası yoktur." diye konuştu.

 

BEDELİNİ TÜM VATAN EVLATLARI ÖDEYECEKTİ

 

Milletvekili Zeyid Aslan açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

 “15 Temmuz gecesi, sayın Bahçeli çıktı ve ülke için direneceklerini açıkladı. Kendilerini bayrak, vatan sevdalısı ilan edenler bu ülkenin bayrağı indirilmek istenirken neredeydiler? Onlar o gece, ülke işgal edilmeye çalışılıyorken kendilerine işgal varisi olarak görev verilecekti.  O görev verilirken kendileri TV karşısında okuyacakları metini hazırlıyorlardı.  Şimdi kimse vatan, bayrak üzerinden edebiyat yapmasın. O gece darbe olsaydı bunun bedelini AK Parti ödemeyecekti, tüm vatan evlatları görecekti. Şimdi 16 Nisan’da Türkiye’nin geleceğini karartmaya çalışıyorlar.”

 

HANİ ATATÜRK’ÜN İZİNDEN GİDİYORDUN

 

“Bu ülkede darbe olursa tankın önüne ilk ben çıkacağım demişti Kılıçdaroğlu. Peki sen 15 Temmuz gecesi neredeydin. İstanbul’a geldiğinde o gece neredeydin. Neden Bakırköy Belediye Başkanının evine gittin, sokaklarda tanklar, askerler varken seni nasıl bıraktılar Bakırköy’e kadar? Hani demokrasiyi sağlamak adına Atatürk’ün izinden gidiyordun? Bu ülkenin bayrağın indirilirken sen nasıl otele gitmeye çalıştın.”

 

YALAN SÖYLÜYORLAR

 

“18 yaşında Milletvekili oldu diyelim. Diyor ki anayasa askerliği ile ilişiği olmaması gerekiyor, yani görevi bitene kadar tecil olmuş olacak. Farz edelim 18 yaşında biri Milletvekili oldu bir dahaki dönemde seçilemedi. Şimdi bu kişi emekli mi olacak? Hayır. Öyle bir şey yok. Bir düzenleme yapılıyor ama bu düzenleme için ortalıkta bir sürü yalan söylüyorlar. 18 yaş düzenlemesinin ana nedeni seçme ile seçilme yaşının bir olması.” şeklinde konuştu

 

AVRUPA’NIN MASKESİ DÜŞTÜ

 

 “Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşlarımıza giden bakanlarımıza neler yaptınız. Ellerinde terörist başlarına neler yaptıklarını biliyoruz. Cumhurbaşkanımızın şakağına silah dayayan karikatürler demokrasinin göbeği denilen Avrupa’da yapıldı. Neler olduğunu görüyoruz. Avrupa’nın ne denli yalancı olduğunu görüyoruz. Avrupa’nın maskesi düştü artık.”

 

BÜTÜN DÜNYA HAYIR ÇIKMASINI BEKLİYOR

 

“16 Nisan sıradan bir sandık başı değil. 16 Nisan Milletin kaderinin oylayacağı bir seçimdir. Bugüne kadar bu ülkenin yarınları adına tüm hedeflere ulaşılacak gündür. 16 Nisan’ı oylama yaparken, sadece kendimizi değil bugün anayasaya değişikliğini anlamayanlara anlatmak, kara propaganda yapanları da engellemektir. Bütün dünya hayır çıkmasını bekliyor. Kılıçları bilemişler geleceğimizi kesmek istiyorlar.  Biz geleceğimizi kesmeyeceğiz. Bu gaflet ve delalete düşmeyeceğiz.”

 

Haber / Pınar SANCAR


0282 726 91 91
0282 747 65 10