FETÖ iddiası 5 milyonluk sözleşmeyi feshettirdi

Çerkezköy'e kurulan ve 4 Milyon 991 bin TL'ye mal olan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ve Trafik Elektronik Denetim Sistemi (KGYS-TEDES) projesinde sona gelinirken, Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından Çerkezk?

Çerkezköy 3.04.2017 16:32:00 0
FETÖ iddiası 5 milyonluk sözleşmeyi feshettirdi

KAYMAKAMLIKTAN ‘GİZLİ’ İBARELİ YAZI GELDİ

 

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin hemen ardından 19 Temmuz 2016 tarihinde ihalesi yapılan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ve Trafik Elektronik Denetim Sistemi (KGYS-TEDES) projesi 7 milyon 530 bin muhammen bedelle ihaleye çıkarken, 4 Milyon 991 bin TL ile en düşük teklifi veren Ekin Teknolojileri firması ihaleyi almaya hak kazanmıştı. İhalenin ardından çalışmalarına başlayan firma yetkilileri yaklaşık yüzde 97’lİk bölümünü bitirirken, Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından Belediyeye gönderilen ‘GİZLİ’ ibareli dosyanın ardından sözleşme feshedildi.

 

SÖZLEŞME TEK TARAFLI FESHEDİLDİ

 

Konu hakkında Çerkezköy Belediyesi Nisan ayı Meclis toplantısında konuşan Belediye Başkanı Vahap Akay, “’Geçtiğimiz yıl TEDES projelerimizin ihalesini gerçekleştirerek bununla ilgili de kredi almıştık. Proje yüzde 97’lere ulaştı ancak geçtiğimiz hafta Kaymakamlığımızdan gelen ‘GİZLİ’ ibareli yazı ile yüzde 97’si tamamlanan TEDES ihalemizi feshettik. 4 milyon 991 TL’lik bir ihaleydi. Kaymakamlığımızdan gelen gizli yazıda şirketle ilgili bir sıkıntı tarafımıza bildirildi. Bugüne kadar firmaya her hangi bir ödeme yapmadık ve teminatlarını da gelir olarak ekledik.” ifadelerini kullandı.

 

NEDEN SADECE ÇERKEZKÖY?

 

Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından gönderilen ‘GİZLİ’ ibareli yazının ardından yüklenici firmanın FETÖ/PDY ile bir bağlantısının olabileceği iddia edildi. İlgili şirketin Türkiye genelinde yapmış olduğu diğer projelerin işleyişinde herhangi bir sıkıntı olmadığı da iddia edilirken, bu iddialara paralel olarak neden sadece Çerkezköy’deki projenin feshettirildiği ise merak konusu oldu.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10