Abban Çerkezköy'ün Durumunu Yel'e Anlattı

Çerkezköy'e bir dizi ziyaret gerçekleştiren AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel partililer ile birlikte dün Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban'ı ziyaret etti.

Çerkezköy 3.04.2017 20:43:00 0
Abban Çerkezköy

 Ziyarette Yel’e Çerkezköy’de son dönemlerde yaşanan personel sıkıntısını dile getiren Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban “Kısacası bütün kurumlarımızda personel sıkıntımız bulunuyor. İlçe Jandarma Komutanlığımızda 11 rütbeli personelimiz kaldı. 11 personelimiz 37 bin nüfusa bakıyor” diye konuştu. İlçelerin personel sıkıntılarını bildiğini ve her platformda dile getirdiğini kaydeden Yel, konunun takipçisi olacaklarını ifade etti.

 

“OKUL SIKINTIMIZ VAR”

 

Dün saat 14.00’de gerçekleşen ziyarette Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’a yeni görevinde başarılar dileyen Yel, Çerkezköy’ün sıkıntıları konusunda Abban’dan bilgiler aldı. Ziyaretten ötürü AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel’e ve partililere teşekkür eden Kaymakam Abban, “Çerkezköy gerçekten kozmopolitik bir ilçedir. Çerkezköy’de göreve başladığım ilk andan itibaren eğitimde büyük eksikliklerin olduğunu gözlemledik. Çerkezköy’de her yıl nüfus 12 bin 500 artıyor. Bu da her yıl 2 bin 500 öğrencinin eğitime katılması demek oluyor. Şu anda programda olan ve devam eden okullarımız var. Veliköy Organize Sanayi Bölgesi’nde bir okul projesi var. Eski Kaymakam Metin Kubilay’ın hayata geçirdiği kampüs projesi gerçekten çok önemli bir projedir. Bu proje kapsamında iki okulumuzun yapımı devam ediyor. Tekirdağ Valiliği de kampüs alanına Anadolu İmam Hatip Lisesi yapacak. Onu da ihaleye çıkarttılar, muhtemelen bu ay ihalesi yapılacak. Çerkezköy’de ilk ve ortaokulda büyük sıkıntılarımız var. Özellikle büyük göç alan Kızılpınar Mahallemizde bu eksikliği fazlasıyla hissediyoruz.” diye konuştu.

 

“İYİ ÖDENEK GELDİ”

 

Konuyu Başbakan Binali Yıldırım’a ilettiklerini kaydeden AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, “Tüm Türkiye’de tekli eğitime geçilmesi için çalışılıyor. Çorlu, Ergene, Çerkezköy ve Kapaklı’da çiftli eğitim normalleşmiş, derslik başına düşen öğrenci sayıları 40’ları geçiyor. Bu konuyu Başbakanımıza arz ederek Tekirdağ için uygulanması gerektiğini söyledim. Ayrıca 2019 yılına kadar ödeneklerin artırılmasını talep ettim. Geçtiğimiz günlerde ödenekler belli oldu. Tekirdağ’a iyi ödenek geliyor ama bizim harcayabilmemiz gerekiyor. Belediyeler zamanında ilçelerde okul yeri ayırmadığı için Milli Eğitimde eğitim alanı arayışında oluyor. Özel İdarede görev yaparken bu işin üzerine çok düştük. Şehir dışları ilkokulları uymuyor. Çerkezköy’de yapılan kampüs projesi biraz bu işi kurtardı. Liselerin dışarı çıkması ile boş kalan okullara ilk ve ortaokulların yerleşmesi sağlanacak. Burayı da böyle kurtaracağız.” diye konuştu.

 

“YEREL YÖNETİMLERE DE BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR”-

 

Bölgede öncelikli konularının eğitim olduğunu kaydeden Yel, “Kamulaştırma yapmamız gerekiyor, yapılmadığı takdirde Milli Eğitim Bakanlığı da bütçe vermiyor. İlçe Belediye Başkanlarının mutlaka var olan sorunlu parselleri hukuki olarak çözümlemesi gerekiyor. Çerkezköy’de 2019 yılında tekli eğitime geçmek için projelerimiz ve ödeneklerimiz hazır. Yer bulamazsak okulları nereye yapacağız. Bu konuda gerçekten yerel yönetimlere de büyük iş düşüyor. Özellikle Kapaklı, Ergene, Çerkezköy, Çorlu, Marmaraereğlisi ve Süleymanpaşa’da sıkıntılarımız çok fazla.” dedi.

 

11 RÜTBELİ PERSONEL KALDI

 

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından personel sıkıntısı da yaşadıklarını kaydeden Abban “Emniyet, Jandarma, Adliye’de  ve diğer kurumlarımızda da personel sıkıntılarımız çok fazla. Milli Eğitimde çok sayıda sözleşmeli öğretmenlerimiz var. İlçe Jandarma Komutanlığımızda ise 11 rütbeli personelimiz kaldı. Bu personellerimiz 37 bin nüfusa bakıyor. Bu rakamlarla Kızılpınar ve Veliköy’de hangi görevleri yapabilirsin.” açıklamasında bulundu.

 

“300 PERSONEL TALEP ETTİK”

 

Personel sıkıntısını kurumlarda yerinde gördüklerini kaydeden Yel, “Mart ayında Tekirdağ’a 69 personel geldi. Haziran ayında ise polis akademisinden mezun olacak memurlar gelecek. Biz İçişleri Bakanlığından Tekirdağ için 300 personel talep ettik. Ancak Tekirdağ’dan önce güvenliği zor durumda olan illerin olduğunu ilettiler ve bu yüzden az personel verdiklerini söylediler. Ancak Haziran’da daha fazla talep edeceğiz. Perşembe günü İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu Süleymanpaşa’ya gelecek. Mümkününden daha fazlasını alma gayretinde olacağız.” diye konuştu.

 

“KAPIYA KADAR SIRALAR OLUYOR”

 

Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde doktor sıkıntının çok fazla olduğunu söyleyen Abban, “Çerkezköy Devlet Hastanesinde yoğunluk olduğu zaman acil felç oluyor. Acilde ve polikinliklerde gece üçte kapıya kadar sıralar oluyor. Randevu sistemini fakir fukara ve gariban insanlarımız bilmediğimiz için sabahın ilk saatlerinden itibaren sıra almaya geliyorlar. Poliklinikler ise en fazla 50 kişi alabiliyor. Bir rapor almak için altı ay sıra bekleyenler var. 40 yataklı hastaneden 220 yataklı hastaneye geçtik ve aynı personel ile hizmet veriliyor. Hekim ve veri elemanı olarak sıkıntılarımız var. Özellikle Kardiyoloji, Kadın Doğum, Onkoloji, çocuk doktoru, acil doktoru ve çocuk psikiyatrisi ihtiyacımız var.” dedi.

 

“DOKTOR SAYISI ARTACAK”

 

Çerkezköy İlçe Nüfus Müdürlüğünde 4 personel ile hizmet verildiğini kaydeden Abban, gelecek yıldan itibaren pasaport ve ehliyet işlemlerinin de Nüfus Müdürlüğünde yapılması ile birlikte büyük sıkıntının yaşanacağını kaydetti. Doktor sıkıntının tüm Türkiye’de yapısal bir sorun olduğunu ifade eden Yel, “2023 yılına kadar tüm Türkiye’de doktor sıkıntısı en azamiye indirilmeye çalışılacak. 2007 yılından itibaren Tıp bölümüne alınan öğrenci sayıları arttı. Bu yılla birlikte doktor sayısı fazla olacak. Biz yine de Ankara’da Sağlık Bakanlığı ile konuşuyoruz ve bu konunun da her zaman takipçisi olacak. Bu yıl 60 bin yeni kadro var. Bunun bin 100 tanesi Nüfus Müdürlüklerine verilecek. Bu rakam az ve ehliyet ile pasaportun gelmesi ile birlikte bu rakamın artacağını düşünüyoruz.” açıklamasında bulundu.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10