Bağlık Mahallesine yeşil alanlı park

Çerkezköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından Bağlık Mahallesi 383 ada yanındaki 4 bin 435 metrekarelik yeşil alanda, park yapım çalışmalarına başlandı.

Çerkezköy 5.04.2017 19:58:00 0
Bağlık Mahallesine yeşil alanlı park

OYUN ALANLARI OLUŞTURULACAK

 

Şehrin muhtelif noktalarında mevcut parklarda revizyon çalışmaları gerçekleştiren Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, bir yandan da yeni park alanlarını halkımızın kullanımına kazandırmaya devam ediyor. Bağlık Mahallesi Cansu Sokak’ta bulunan 4 bin 435 metrekarelik yeşil alanda park yapım çalışmaları sürüyor. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Vahap Akay, “Buradaki park alanımızda beton parke taş kaplama meydan ve bağlantı yolları yapılacak. Çocuklarımızın güvenli ve eğlenceli vakit geçirebilmeleri için kauçuk oyun alanları oluşturulacak. Çim ekimi ve ağaçlandırma çalışmalarının da gerçekleştirileceği alanımızda Pergole ve oturma grupları da bulunacak. Park alanımızdaki yeşil alan ve bitkilerin bakımı otomatik sulama sistemi ile sağlanacak.” dedi.

 

EĞLENCELİ VAKİT GEÇİRECEKLER

 

Bağlık Mahallesi Cansu Sokak’ta yapımına devam edilen park alanı içinde Taziye Evi ve Mahalle Evinin de yapılacağını sözlerine ekleyen Akay, “Taziye Evi ve Mahalle Evi toplam 514 metrekarelik bir alan üzerine kurulacak. Taziye Evimizde 140 metrekarelik bir taziye salonumuz, mutfak, lavabolar, abdest alma yerleri ve mescitler olacak. Mahalle Evimiz bölümünde ise düzenlenecek kurslar için 4 adet etkinlik salonu, lavabolar, mutfak bulunacak. Ayrıca bu alanda bulunan ve mahalle sakinlerimizin fırın olarak kullandığı binada da bakım çalışmaları gerçekleştirilecek. Bu proje sayesinde Bağlık Mahallemizde oturan vatandaşlarımızın uzun yıllardır talep ettiği Taziye Evi hizmete girecek, ev hanımları hizmete girecek Mahalle Evimiz sayesinde düzenleyeceğimiz ücretsiz kurslardan yararlanabilecek. Çocuklarımız da burada güven içinde eğlenceli vakit geçirebilecek.” diye konuştu.

 

Haber / Pınar SANCAR


0282 726 91 91
0282 747 65 10