Ordu:FETÖ'cü kriteriniz nedir?

Çerkezköy Haber Gazetesi'nde çıkan "FETÖ'cü sızmaya karşı en temiz parti AK Parti'dir" başlıklı haberin ardından basın toplantısı düzenleyen Çerkezköy'ün tanÄ

Çerkezköy 5.04.2017 20:03:00 0
Ordu:FETÖ

FETÖ’CÜ DEDİĞİNİZ ZAMAN KRİTERLERİNİZ NELERDİR?

 

“FETÖ'cü sızmaya karşı en temiz parti AK Parti’dir” başlıklı haberimizin ardından basın toplantısı düzenleyen Mustafa Ordu, “Bugüne kadar Tekirdağ’ımızda devlet tarafından ikinci kişi olarak görev yapan ve siyasette birinci sırada olarak milleti temsil eden Mustafa Yel’in bir açıklaması odu. 15 Temmuzda ülkemize yapılan darbe olayı için, bizde FETÖ’cü yok diye açıklama yapmış. Bir vatandaş ve eski bağımsız milletvekili aday adayı olarak Çerkezköy’ümüze karınca kararınca milletimizi belli makamlarda temsil ettiğimiz için sayın vekilime sorum; FETÖ’cü dediğiniz zaman kriterleriniz nedir?” diye konuştu.

 

ÇOCUKLARINI ÜCRET VERMEDEN FETÖ KOLEJLERİNDE OKUTTULAR

 

Ordu konuşmasının devamında ise, “Çerkezköy’de bir grup işadamı, üstelik içerisinde AKP’li siyasetçilerin de bulunduğu bir kafile, Bosna Hersek’e giderek Fetöcülerin fabrikasını ziyaret etti ve bu şahıslara plaket takdim etti. Yine Çerkezköylü işadamları, üstelik birçoğu aktif siyaset yürütüyor, Fetö/PDY örgüt üyeliğinden tutuklanan ÇESİAD Genel Sekreteri Engin Parlak’la birlikte Kuzey Irak’a gittiler. Buralarda iş bağlantıları yaptılar Ancak son açıklamalarınızın ardından görüyoruz ki size göre öyle değilmiş. Belli siyasi partileri temsil etmiş kişiler çocuklarını kolej bitimine kadar hiç ücret ödemeden FETÖ okullarında okuturken, bu kişiler FETÖ adına kurban topladılar, ama hepsini FETÖ’ye verdiler ya da vermediler bilemiyorum” dedi.

 

FETÖ’CÜ DEĞİLLERSE ÖZÜR DİLEYELİM

 

Çerkezköy Belediyesi tarafından FETÖ’ye anaokulu olarak verilen yerin 17-25’ten sonra dahi iptal edilmediğini sözlerine ekleyen Mustafa Ordu, şöyle devam etti; “Dershaneye ruhsat nasıl verildi? Bu gibi kişileri FETÖ’cü olarak görüyoruz. Ama sizin yaptığınız açıklamaya göre FETÖ’cü yok. Atalarımız der ki söyle arkadaşını söyleyeyim kim olduğunu. Bu arkadaşlar burada oldukları halde FETÖ’cü değillerse FETÖ kriterleri nedir ki bakışımızı değiştirerek bu arkadaşlardan özür dileyelim.”

 

MUSTAFA YEL’DEN GEREKLİ AÇIKLAMALARI BEKLİYORUM

 

15 Temmuz darbe girişiminin ardından meydana toplanan kişiler için “pirince benzeyen beyaz taşlar var” diyerek açıklama yaptığını ifade eden Ordu, “Size benzeyen FETÖ’yü temsil eden arkadaşlar var demiştim ve birileri hala tutuklu. Birileri çıkıp bana cevap vererek sen ne konuşuyorsun, öyle bir şey yok, sen bizim düşmanımızsın dediler. Hal böyle olurken sayın vekilimden bunun açıklamasını bekliyoruz. FETÖ’ye bulaşmış kişilerin şablonlarını bize verirse ona göre mesafe koyarız aramıza. Sayın vekilim lafın tamamı aptala söylenir siz merak etmeyin 16 nisandan sonra gereken açıklamalar yapılacak diyebilir.” ifadelerine yer verdi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10