Çerkezköy Metin Akgün'ü ağırladı

Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün referandum öncesi seçim çalışmalarını anlatmak için Çerkezköy'e ziyarette bulundu. Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe ve Yönetim Kurulu üyeleri

Çerkezköy 6.04.2017 20:18:00 0
Çerkezköy Metin Akgün

‘’MUHALEFETİN YALANLARI İŞİMİZİ KOLAYLAŞTIRIYOR’’

 

Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe ve Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte referandum çalışmaları kapsamında Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası yönetimini ziyaret etti. Ziyarette ilk konuşan isim Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe “evet” propagandasında hızlı ilerlediklerini söyledi.

 

MİLLETİMİZ YALANLARA PABUÇ BIRAKMIYOR

 

Muhalif cephenin ‘’hayır’’ propagandasında yalanlar söylediğini dile getiren Abdullah Öğe, CHP ve diğer muhalif kesimin söylediği yalanların işlerini kolaylaştırdığını dile getirdi. Öğe konuşmasının devamında ise, “Yalanlar üzerine kurulmuş bir ‘hayır’ cephesi var. Onun karşısında çok rahatlıkla ‘evet’i anlatıyoruz.  Bunu da nasıl yapıyoruz. Güçlü Türkiye, istikrarlı bir Türkiye için, geleceğimiz için, çocuklarımız için, iyi ticaretimiz için milletimizi evet’e çağırıyoruz. Koalisyonların kurulmadığı, her seferinde hükümetin değişmediği, 5 yıllık uzun hükümetlerin olduğu sistemin olması için, bu işin yasal altyapısını anlatıyoruz. 18 madde bunu sağlıyor. Bunu da milletvekillerimiz ve teşkilatımız aracılığı ile anlatıyoruz. Zaten gün geçtikçe milletimiz ‘evet’i daha iyi anlıyor. Evet konusunda daha kararlı davranıyor. Çünkü milletimiz yalanlara pabuç bırakmıyor.’’ dedi.

 

ANAYASAYI ORTADAN KALDIRMAK İSTİYORUZ

 

Konuşmasına Atatürk’ün meşhur ‘’Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir” sözü ile başlayan Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, 16 Nisan’da bu sözden hareketle toplum iradesine sandığı getirdiklerini ve en doğru kararı yine milletin vereceğini söyledi. Akgün, ‘’Biz neden ‘evet’ demek için bu kadar çaba gösterdik artık, hepiniz biliyorsunuz. Parlamenter sistem artık Türkiye’de yürümüyor. Türkiye’nin ufkunun bir an önce yukarı seviyelere fırlaması uzun yıllar aldı. İki başlılığın olduğu ve zaman zaman ayrı bazen aynı partilerden olan Başbakan ve Cumhurbaşkanı’nın birbirlerine çoğu zaman küs olduğunu ve birbirlerine kitap fırlattığında Türkiye’de neler olduğunu, darbelerle kurulan bir anayasanın Türkiye’ye neler kaybettirdiğini artık Türkiye’de herkes biliyor. Biz bu anayasayı ortadan kaldırmak istiyoruz.’’ diye konuştu.

 

GENÇLERİMİZE DAHA FAZLA İMKAN VERMEK İÇİN “EVET”

 

16 Nisan’da halk oylamasına sunulacak yeni anayasada değişecek maddelerden 18 yaşında birinin milletvekili olabilmesinin Türkiye’nin sakıncasına bir durum olmadığını ifade eden Akgün, ‘’Bize 18 yaşında birinin nasıl vekil sıfatı taşıyabileceğini soruyorlar. Bizim 18 yaşında herhangi bir gence gidipte vekil ol dediğimiz yok. Sadece gençlerin önünü açmak, gençlerin ileriki dönemlerinde siyaseti daha iyi anlaması için böyle bir kararı uygun gördük. Ülke 18 yaşında birine emanet edilir mi? diye aklınıza bir soru işareti takılmasın. Bizim askerlerimiz 19 yaşında muayene olup ülkeyi koruyorlar. Yine 15 yaşında gençlerimiz ülkeyi Çanakkale’de savunmaya gittiler. Bu tür konulara aldanmayalım.’’ dedi.

 

PAZARYERİ, ATATÜRK CADDESİ VE KIZILPINAR’DA “EVET”İ ANLATTI

 

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen toplantısının ardından Çerkezköy Kapalı Pazaryeri, Atatürk Caddesi ve Kızılpınar’a ziyaret gerçekleştiren Ak Parti Milletvekili Akgün referandum öncesi halka neden evet denmesi gerektiğini anlattı.

 

Haber / Pınar SANCAR


0282 726 91 91
0282 747 65 10